Dit keer nemen we een kijkje in de wereld van Lodger.
Ik stelde Jill Baron, Online Marketeer bij Lodger, 5 vragen.
Binnenkort kun je een review op Little Favorites lezen over de fijne producten van Lodger!

Met welke gedachte is het merk Lodger gestart?

Angelique van Oostveen, oprichtster van het merk zag in de jaren negentig veranderingen in de markt voor behang en interieurtextiel voor babykamers. Zij was in die tijd werkzaam als behang- en textieldesigner. Angelique vertelt: “Het patroongebruik veranderde. Mensen wilden meer volwassen behang en stoffen. De beertjes en de eendjes liet men massaal liggen. Er was behoefte aan een ander soort babyproduct. De consument wilde zich steeds meer onderscheiden van de massa door hippe en trendy spullen voor hun baby te kopen. Iedere baby is tenslotte uniek en speciaal.”

Slipper Lodger

Zo ontstond uiteindelijk de Wrapper in 1999, het eerste product was een feit. Je kan er je baby in wikkelen en een geborgen gevoel geven. Met de Wrapper begon de Lodger historie.

Wrapper OriginalWrapper Original

“Na vijf jaar had iedereen het over een ‘Lodger’ en met de uitbreiding van de collectie, begonnen we de producten namen te geven”, aldus Angelique. Inmiddels heeft Lodger de stap naar het buitenland gemaakt en verkoopt inmiddels haar producten in de ‘betere’ babyspeciaalzaken in Europa, Canada, Rusland en Japan.

Waar komt de naam vandaan?

Lodger betekent letterlijk inwonende of kamerbewoner. De producten van Lodger hebben vele internationale baby innovation awards gewonnen vanwege hun unieke en innovatie karakter. Vele Lodger producten kunnen op meerdere manieren worden gebruikt, waarbij comfort en geborgenheid centraal staan. Het idee hierbij is dat de baby zich geborgen voelt en als ware woont in het product, veilig, vertrouwd en omhuld. Net als in de buik van de moeder.

Waar staat Lodger voor?

‘Lodger makes life easygoing’

Lodger maakt het leven voor jonge ouders Easygoing. Lodger producten worden met de grootste zorg ontwikkeld om kinderen optimaal comfort en geborgenheid te bieden voor thuis én onderweg, waarbij veiligheid (en mobiliteit) voorop staat.

Welk item is favoriet uit jullie collectie die elke keer weer terug komt, maar dan net even anders qua kleur of materiaal?

Vorig jaar september heeft Lodger de Mini-Bunker geïntroduceerd, een voetenzak voor de kleintjes die tot 12 maanden gebruikt kan worden in de maxi-cosi, kinderwagen of kinderwagenbak. Deze voetenzak is zeer enthousiast ontvangen door moeders en aanstaande moeders.

Vanwege de opening aan de achterzijde van de voetenzak is de Mini-Bunker geschikt voor iedere 0+ autostoel met een 3 – of 5 puntsgordel. De bovenzijde van de voetenzak is te vormen tot puntmutsje door middel van een klittenbandsluiting. De bovenzijde kan tevens door middel van het aantrekken van een koordje gevormd worden tot capuchon. Dit is vooral ideaal in de winter, want dit voorkomt warmteverlies. De Mini-Bunker is gemaakt van de allerbeste kwaliteit fleece en aan de binnenkant voorzien van een zachte teddy stof. Dit zorgt niet alleen voor warmte, maar ook voor een comfortabel gevoel.

Mini Bunker white

Mini Bunker white

In de lente en zomer kan de bovenzijde afgeritst worden, waardoor er een teddy inlay overblijft wat fungeert als zacht dekje voor in de maxi-cosi. Onze voetenzak is verkrijgbaar in 5 trendkleuren (nude, zwart, off white, beige en licht blauw) en zal deze lente ook uitgebracht worden in 2 extra trendkleuren; grijs en donker groen. Daarnaast zal er ook een Mini-Bunker worden geïntroduceerd in een katoenen variant.

Naast voetenzakken en wrappers is Lodger tevens sterk in katoen. Al onze katoen producten worden gebreid in plaats van geweven (hetgeen doorgaans de standaard is). Onze gebreide katoenen producten zijn gemaakt van de allerbeste kwaliteit katoen en zijn zacht,absorberend, extreem luchtdoorlatend en ademend. Tevens behouden gebreide katoenen producten na veelvuldig wassen hun zachtheid en kleur. De producten die verkrijgbaar zijn in katoen zijn: slaapzakjes, knuffel – en speendoekjes, hoeslakens, babydekens, swaddles, slofjes en wrappers.

Lodger brengt dit voorjaar tal van nieuwe swaddles uit in uni kleuren en in hippe prints. De prints voldoen aan de laatste trends en de kleuren zijn uiteraard de kleuren van komend seizoen.

Wat is de trend die jullie komend seizoen verwachten op het gebied van baby/kinderkleding (of andere producten)?

Lodger ziet zowel in de aankleding van de kinderkamer als in de babykleding een aantal trends. Ten eerste zal de markt steeds meer gaan vragen om (grafische) prints. Daarnaast zal het kleurthema zwart – wit naar verwachting breed worden opgepakt binnen de markt. De overige trend kleuren zijn duidelijk groen (meer naar army groen dan mint) en zal er meer gebruikt gemaakt gaan worden van Scandinavische kleuren (vergrijsde kleuren). Het blijft belangrijk dat stoffen aaibaar en zacht blijven. Naar verwachting zullen we dan ook meer teddy en ‘bont’ achtige stoffen gaan zien.

Lodger houdt uiteraard de trends in de markt voor komend seizoen in de gaten en speelt hier op in bij het samenstellen van haar collectie. Groen is in onze lente collectie duidelijk vertegenwoordigd, eveneens de printjes en de zwart – wit trend.

Lodger slaapkamer

Lodger kamer

Lodger kamer

Lodger kamer

http://www.lodger.com

 

Leave a Reply