Geluk (of gelukkig zijn) kan gedefinieerd worden als het tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden. Hierbij kunnen er diverse positieve emoties aanwezig zijn, zoals vreugde, vredigheid, ontspannenheid en vrolijkheid.

Geluk

WAT IS GELUK?

Wat is nou eigenlijk geluk? Dat vroeg ik mij onlangs af.. Is geluk de perfecte moeder zijn, is geluk het perfecte gezin hebben of zit geluk hem juist in andere dingen zoals een nieuwe garderobe of 5x per jaar op vakantie?? Gewoon tevreden zijn met wie je bent en wat je hebt. Dát is voor mij geluk. Juist gelukkig zijn met de kleine dingen en elke nieuwe fase in je leven met vreugde beleven.

Misschien lees je dit en vraag je jezelf af, wat is dit nou weer voor een zweverig verhaal, zit ik daar wel op te wachten!? Verwacht je een luchtige column, krijg je dit. haha.
Ik kan je vertellen, daar zit jij heus op te wachten! Want geluk is toch iets heel moois? Vooral als het om de kleine dingen gaat.

DE VERHUIZING

Het begon twee maanden ongeveer zo: ‘Schat, heb jij de crèche geregeld?’. ‘Jaaaaa, heb jij de post al doorgezet’. ‘Heb jij dan die 30 dozen gehaald?’ ‘Zou jij dat niet doen?’
En zo kwamen er 80 to-do dingen bij die allemaal geregeld moesten worden. Normaal houd ik van ze, maar nu werd ik er nogal gestrest van. Niet zozeer van de dingen die gedaan moesten worden maar het totaal plaatje. Het kwam namelijk door een nieuwe fase in ons leven. Een nieuwe stap; we gingen verhuizen.
Van Amsterdam naar het Gooi. Een nieuwe wijk, met nieuwe buren (nee niet zoals de tv serie) en opzoek naar nieuwe winkels en lunchtentjes waar je ook lekkere cappuccino’s kan drinken en niet gezonde broodjes.
Nu klinkt het natuurlijk mega dramatisch, een nieuw leven, nieuwe stap? Maar zo voelde het wel eventjes. Als je mij 2 jaar geleden zou vragen, voordat ik Puck had, of ik uit Amsterdam zou willen gaan? Dan had ik je waarschijnlijk vreemd zitten aankijken. Want Amsterdam is bruisend en de perfecte woonplaats waar je alles bij elkaar hebt. Hup op de fiets naar een vriendin of juist even ergens borrelen met een groep vrienden en daarna uiteten.
Nee dat zou ik dan niet meer hebben… dat zou ik dan allemaal moeten missen.

Koffie met vriendinnen

HET VALT ALLEMAAL REUZE MEE

Nou ik kan je vertellen. Het is allemaal niet zo erg, het tegendeel is waar. Hier gebeurt er ook van alles. Hier kun je ook uiteten, borrelen of lunchen. Op de fiets gaat ook nog al ben ik wat luier en pak ik sneller de auto ;). Als het moet rijd ik gewoon naar Amsterdam, dus de wereld vergaat echt niet. Nee, echt niet.
Eigenlijk valt deze hele nieuwe stap reuze mee. Elke plek waar je naar toe gaat kent zijn onzekerheden, maar ook de nieuwe spannende dingen. De kunst is juist om daar van te genieten! Nieuwe mensen leren kennen en nieuwe lunchtentjes zoeken! Een hele nieuwe omgeving verkennen, heerlijk. Puck is inmiddels ook helemaal gesetteld op haar nieuwe crèche. Ze slaapt daar zelfs beter en heeft al een boel kindjes leren kennen waarmee ze speelt.
Ook voor mijn boodschappen heb ik mijn winkels gevonden. Voorheen was ik fan van het Gelderlandplein (Petit Bateau, Hema, Rituals, Le Pain Quotidien), nu ga ik naar het dichtstbijzijnde winkelcentrum en hé daar heb je dus ook alles!

Puck

PRAATJES BIJ DE SLAGER

Als ik bij de slager kom, dan worden er praatjes uitgewisseld en als het even meezit krijg ik er nog een stuk grillworst bij ook! Ik ben fan van grillworst, dus daar word ik natuurlijk heel blij van.
Kortom, ik begin hier wel aan te wennen. Sterker nog ik denk dat ik hier mijn geluk wel kan vinden. Dat ik kan genieten van deze nieuwe omgeving, het nieuwe leven hier. Wie weet gaan we over een paar jaar weer weg of blijven we lekker hier, who knows? Dat zien we dan wel weer. Voor nu ben ik gelukkig.

Kantoortje thuis

Credits foto’s: Xanne en Pinterest

Xanne

Leave a Reply