Ik zal mij even voorstellen, want vanaf nu ben ik de nieuwe ‘mommy to be blogger’ bij Little Favorites. Ik ben Kelly Rijsenbrij en 27 jaar oud. Samen met mijn vriend woon ik in Lelystad. Mijn functie is Sales Manager bij Vogue Nederland.  Ik ben zwanger (daarover zometeen meer) en gek op bloemen, wijntjes drinken (kan nu niet meer), uit eten gaan, reizen en de zomer.  Op 10 juli ben ik uitgerekend! 

NA ENKELE UREN OVERTIJD WIST IK HET

Nadat ik enkele ‘uren’ overtijd was, wist ik het al. Ik ben zwanger. Nergens had ik last van, nog geen zwangerschapsverschijnselen en ik was nog niet lang gestopt met de pil om erachter te komen hoe lang mijn cyclus nou precies was. Het gevoel wat ik op dat moment had was erg sterk. Mijn vriend verklaarde mij voor gek, we waren tenslotte nog maar heel kort ‘bezig’ en ik kon dat nu toch niet al voelen? Maar toch deed ik een dag later een testje. Mijn áller eerste zwangerschapstest ooit! Die gaf na 2 seconden al duidelijkheid, ik ben gewoon hartstikke zwanger.

ALLE CLICHÉS ZIJN WAAR

Eerst ongeloof en daarna volgde er een lachstuip, is dit waar, ben ik echt zwanger?
Alle clichés zijn waar. Je koopt dus nog een test de volgende dag, want stel je voor dat je net bij die 1% hoort dat het niet klopt? Maar toen er ook uit die test bleek dat ik zwanger was, wilde ik het wel van de daken schreeuwen. Om een afspraak te maken met de verloskundige moest ik helaas nog drie weken wachten. Drie weken, daar kon ik toch niet op wachten? Dus we besloten om 24 uur laten onze ouders en schoonouders te verrassen met een cadeautje, om te laten weten dat ik 5 weken in verwachting was. Als het mis zou gaan wilde ik dit tenslotte ook met hun delen! Ik gaf ze een klein Jip en Janneke koffertje, met daarin een rompertje en een speentje. Ik vond het zo leuk om ze te kunnen verrassen met dit goede nieuws!

Koffertje om aan te kondigen

DE EERSTE ECHO

Toen waren we 3 weken verder en bracht ik mijn bezoek dan eindelijk aan de verloskundige. Op de eerste echo wees uit dat er ook echt leven zat in mij, ik was ik zo blij! Inmiddels voelde alles toch een beetje als een grap; ik zag nog niets, ik voelde niets en ik had nergens last van. Ik begon toch weer flink te twijfelen of er echt een baby in de maak was? Een heel klein flubbertje, soort van zeepaardje, met een heel snel kloppend hartje liet er geen twijfel over bestaan. Alive and kicking.
Heel veel tranen volgde bij de verloskundige, dit was niet alleen bij die ene keer trouwens, bij elke echo barst ik weer in tranen uit! Can’t help myself, iedere keer is het gewoon weer zó bijzonder! Met het hartje zat het redelijk goed vertelde de verloskundige, voor ons een vrijbrief om enkele dagen later de hele familie, vrienden & vriendinnen en zelfs op het werk te vertellen dat ik zwanger was.

Eerste echo

KON HET GEEN DAG VOOR MIJZELF HOUDEN

Nog heel kort en pril maar zo ontzettend leuk en zo bijzonder, dit mooie nieuws kon ik echt geen dag meer voor me houden. Ik wist natuurlijk dat hier ook risico’s aan zouden zitten. Maar waarom zou je het niet met anderen delen? Want ook de minder leuke kant van een eventueel verlies van je kindje wilde ik delen met de mensen die ik dagelijks zie en spreek.
Ik denk dat je na meerdere miskramen er zeker anders in staat, maar voor ons was dit het juiste om nu te doen. Mijn collega’s zeiden laatst dat het daarom lijkt alsof ik al veel langer zwanger ben, maar ik heb het goede nieuws gewoon tijdig gedeeld met ze.

TOCH WAT ZWANGERSCHAPSVERSCHIJNSELEN

Opeens werd ik goed misselijk. Ik had steeds meer een afkeer voor eten en ik moest uitzoeken wat ik nou wel en niet mocht eten.
Ook stond ik voor vele keuzes, zoals een nekplooimeting. De consequenties die eraan vast hangen en de echo’s die er vooraf gaan.
Maar buiten dat, ook al het nieuws wat op je af komt, zeker in de eerste weken. Google is my best friend maar eigenlijk ook my worst friend. Tegendraadse adviezen en horror verhalen op fora. Maar ook bij dit vind ik het heerlijk om tijdens mijn lunchpauze, tot in de details, alles te bespreken met de meiden op de redactie. Zo kan ik blijven genieten, want elke week is weer bijzonder!

Kelly

10 Comments on Zwanger! Sharing is caring

 1. martin lammertink
  15 februari 2016 at 19:39 (5 jaar ago)

  Geweldig mooi beschreven en fijn dat je je gevoelens deelt! we zijn zo blij voor jullie!! xx

 2. Peter
  15 februari 2016 at 19:47 (5 jaar ago)

  Als aanstaande opa en oma was de verrassing groot en onverwacht. Het koffertje opende ik met ongeloof en de legendarische woorden :”Grote God”……Ik schrok maar was ook direct heel erg blij. Het zelf krijgen van kinderen is bijzonder en het krijgen van kleinkinderen des te meer. Het leven is geen vanzelfsprekend-
  heid. Gezondheid is een kostbaar goed. Veel plezier met de zwangerschap lieverd en elke dag zijn we er mee bezig. En aanstaande oma knutselt en frutselt de leukste dingen voor de baby. Kus Pap.

 3. Mariska
  15 februari 2016 at 20:19 (5 jaar ago)

  Wat heb je dat mooi en lief geschreven lieverd , ik geniet er elke dag van dat jij zwanger bent

 4. Lesley
  15 februari 2016 at 20:53 (5 jaar ago)

  Kell!!! Wat super gaaf je eigen colum!! Super leuk geschreven!

 5. Heidi
  15 februari 2016 at 21:10 (5 jaar ago)

  Leuk je blog te lezen Kelly. Ik blijf je uiteraard volgen op deze manier.

  Ik hoop dat je ook lekker geniet als de misselijkheid straks weg is.

  Dikke kus, Heidi

 6. Ginger
  15 februari 2016 at 21:49 (5 jaar ago)

  App: Gin? Jaaaaaa???????? Ik moet je wat vertellen….
  Als kapper voelde ik dit al “haarfijn” aan…;) vet, futloos haar… Ach je bent gewoon zwanger! “Nee hoor….”
  Ik wist het!! Ik voelde het letterlijk aan mijn water, want ik liep drie weekjes voor op jou surprise!!! Samen zwanger!! Zo leuk! Mooi gedaan Kell !!

 7. Marcel
  16 februari 2016 at 22:20 (5 jaar ago)

  Hi Kel, wat mooi beschreven. Jij maakt mensen vrolijk met deze teksten. Geluk is een groot goed.

 8. Lenny
  17 februari 2016 at 11:10 (5 jaar ago)

  Lieve Kelly en (voor ons onbekende) vriend. Van Harte gefeliciteerd!!! Gerard en ik wensen jullie een mooie tijd toe in voorbereiding op jullie kindje. Leuk dat je er zo geweldig van geniet, Kelly! Zo hoort het ook. Ga maar lekker kleine lieve frutseltjes kopen. ZO LEUK OM TE DOEN. Samen met je moeder, Mariska, die kan nu helemaal los gaan, hahahah! Veel geluk!!!

 9. Nicole
  17 februari 2016 at 12:23 (5 jaar ago)

  Wat bijzonder dat je het al wist!! En geweldig dat je een moeder wordt. Je wordt vast net zo’n kanjer van een moeder als jou moeder. Je schrijft trouwens ontzettend leuk. Dus ik ga jullie zeker volgen op het blog.

Leave a Reply