Zwanger zijn is een aaneenschakeling van keuzes maken. En laat ik daar nou helemaal niet goed in zijn! In een restaurant twijfel ik al eindeloos tussen hoofdgerechten, laat staan dat deze, veel te belangrijke keuzes, mij makkelijker af zouden gaan.

LASTIGE KWESTIE

Kleine keuzes als welke verloskundige kies ik, wanneer wil ik met verlof gaan en welke opvang vinden we geschikt, waren makkelijk gemaakt. Voor deze punten gingen we af op ervaringen van vrienden om ons heen. Zij blij, wij blij. We bezochten 1 opvang, hadden een goed gevoel en gingen er voor. En zo werden de eerste kwesties makkelijk afgevinkt. Maar al heel vroeg, in week 7, net na de eerste echo, was daar een hele lastige kwestie. Willen we een nekplooi meting doen of niet?

IK GOOGLEDE MIJ EEN ONGELUK

Ik ben ‘nog maar’ 27, dus mijn leeftijd speelde hier geen factor in en ik had hier eerlijk gezegd helemaal niet eerder over nagedacht. Je bent zo blij om in verwachting te zijn, dan wil je toch ook wel weten of alles goed is? We lieten ons goed informeren door de verloskundige en natuurlijk googlede ik me weer een ongeluk, maar het bleef lastig. Gesprekken met vrienden en ouders volgde. Wat het ook niet makkelijker maakte, is dat deze keuze weer heel veel andere keuzes met zich mee bracht. Want wat doe je als de uitslag niet de uitslag is die je hoopt te krijgen? We probeerde dit van te voren met elkaar te bespreken, maar we voelden dat we hier beide toch wel anders in stonden. Uiteindelijk hebben we besloten de test te doen, zonder nog te weten wat we zouden doen als het niet de uitslag zou worden waar we op hoopten. Waarom zou je je druk maken en je hoofd breken over een kwestie die nog niet aan de orde is? Maar natuurlijk, hoe dichterbij de test kwam, hoe meer mijn gedachten met me aan de haal gingen. Het ene moment was ik er van overtuigd dat het wel goed zat en het volgende moment vroeg ik mij af of ik de uitslag wel wilde weten, dan ‘moet’ ik namelijk kiezen. Op fora las ik verhalen van verhoogde risico’s en ook om me heen hoorde ik deze verhalen. Ineens was een slechte uitslag toch niet meer zo’n ver van mijn bedje. Met heel veel zenuwen hebben we de test uiteindelijk dus toch gedaan. De uitslag kwam direct en er was een uiterst minimale kans, opluchting volgde!

Echo

MAKKELIJKE KEUZES, TOCH?

And the story continues.. Gelukkig kwamen er wat makkelijke keuzes aan bod. Een thema en kleuren kiezen voor de babykamer, wiegje uitzoeken en wat voor commode wil ik daar bij? Ik wist direct dat ik geen ‘standaard’ kamertje wilde, waarbij je drie bijpassende items in de grotere babywinkels bij elkaar shopte. Ik ben weg van de vintage wiegjes van Rohe Noordwolde, marktplaats werd dus my best friend. Wat een business is dit toch! Mooie vintage wiegjes gingen binnen enkele uren voor meer dan 150 euro van de hand. Ik stelde alle mogelijke zoekopdrachten in, laat hét wiegje maar voorbij komen. Resultaat: ongeveer 10 misgegrepen en 15 keer overboden. Baby business is een big business.

Vintage wieg

Uiteindelijk vond ik een prachtig betaalbaar wiegje en werd mijn bod geaccepteerd. Wiegje opgehaald, en je raad het al… De twijfel sloeg toe, want twee dagen later zag ik een ander wiegje, dat ik óok heel erg mooi vond. Wat doe je dan? Die koop je gewoon ook! Dus na weken zoeken stonden er ineens twee wiegjes in huis! Kon ik er even rustig naar kijken en bedenken welke ik nou echt wilde houden. De ander staat nu bij een zwanger vriendinnetje in huis te wachten op de komst van haar kleine meisje en ik ging verder met mijn zoektocht naar een vintage commode.

Babykamer

EN ZO GAAT HET NOG WEL EVEN DOOR

En zo gaat het de hele zwangerschap door, wat voor kinderwagen vinden we fijn, welke babyfoon is het nu helemaal? En daar blijft het niet bij, een lijf vol gierende hormonen zorgt er voor dat je je héle huis eens onder de loept neemt. Ben ik nog wel blij met mijn bank? Willen we niet een nieuw bed? Elke dag verzin ik wel weer wat nieuws. Gelukkig blijft mijn wederhelft rustig en gaat hij alleen in op écht noodzakelijke dingen…

Wieg

Kelly

Leave a Reply