Frederique Lampe woont in Rotterdam en wilde graag haar hotspots met ons delen!
Toen zij bij haar favoriete lunchtentje (De Zeeuwse Meisjes) zat, kwam er een student uit Singapore genaamd Zheng Feng Wu, naar haar toe lopen. Hij vroeg of hij een foto van haar zoontje Louis mocht maken. Frederique keurde dit goed. Later kwam Zheng Feng Wu terug om te vertellen dat hij nog stiekem een foto had gemaakt van mama en zoon. Zie hier het resultaat! Prachtige foto toch?

Frederique Lampe

1. De Zeeuwse Meisjes

Bij de Zeeuwse Meisjes kun je terecht voor een lekker koffietje of lunch. Ook hebben ze een conceptstore & webshop waar je textiel, illustraties en andere spullen kunt kopen. Bij De Zeeuwse Meisjes moet je zijn voor die ene retrostoel, dat prachtige handgemaakte portemonneetje of de perfecte zeefdruk voor een vriend die net een nieuw huis heeft gekocht. Altijd zijn ze op zoek naar vintage schatten en naar het verhaal achter een product. Met een voorliefde voor grafisch en illustratief in de breedste zin van het woord.

De Zeeuwse Meisjes

De Zeeuwse Meisjes zit op de Sumatraweg 13b in Rotterdam. (Katendrecht)
http://www.dezeeuwsemeisjes.com/

2. Posse

Is een cafe, lunchtentje, gallerij, winkel in een. Je kunt er goede espresso drinken en ze hebben ruimte voor de kinderwagen. Ze zijn op dinsdag, woensdag en donderdag gesloten.
Posse heeft een industriële look. De menukaart bestaat uit lekkere brownies, salades met geitenkaas of een vega lasagna.

Posse Rotterdam

Posse zit op de Veerlaan 13 in Rotterdam. (Katendrecht)
http://posse.nl/

3. Fenix Food Factory

De Fenix Food Factory is een ruimte waar alles vers is. Het brood wat je er kan halen wordt ter plekke gebakken, de koffie wordt ter plekke vers gebrand, het bier wordt er gebrouwen en ga zo maar door. Van vrijdag tot en met zondag kan je bij hun terecht voor een heerlijke verzameling producten op de plank, deze plank wisselt wekelijks en past zich aan op het seizoen! De worst van hobbyslagers en desembrood in alle soorten en maten maken mensen hongerig. Dit alles vindt je in een ‘onaffe’ grote loods, om het ruige Berlijngevoel goed te benadrukken. Je kunt je kinderen er goed naar mee naar toe nemen, want ze hebben er zelfs een speelplek.

Fenix Food Factory

Fenix Food Factory zit op de Veerlaan 19 in Rotterdam. (In Katendrecht én om de hoek bij Posse)
http://www.fenixfoodfactory.nl/

4. Pizzeria- Trattoria Bleij

Een Italiaans restaurant waar je echt niet alleen voor Pizza hoeft te komen. Zeer geschikt voor kinderen en niet duur! De pizza’s die je kunt bestellen bestaan uit heerlijke combinaties zoals: zeezout, knoflook, rozemarijn en olijfolie en dat voor maar €6,-!

Pizzaria Bleij
Pizzeria- Trattoria Bleij zit op de Delistraat 30 in Rotterdam.
Geen website beschikbaar.

5. Alohabar

Een wildwaterbaan en een buitenzwembad transformeren naar een hotspot waar je terecht kan voor lunch, diner en koffie. Voorheen zat er een tropisch zwemparadijs. De gerechten zijn om van te smullen; van een gestoofd ossenstaart tot aan witte chocolademousse. De koffie die je daar kunt bestellen varieert van fruitig tot donkere chocola. Voor ieder wat wils!

Alohabar

Alohabar zit op de Maasboulevard 100 in Rotterdam.

Credits foto’s Posse & Fenix Food Factory: De Groene Meisjes

Leave a Reply