Felicia da Costa is oprichtster van de reisblog The Travelling Toddler en woont met man, peuter Alba en baby George in Amsterdam. Speciaal voor Little Favorites zet zij haar favoriete Amsterdamse hotspots op een rij.

Travelling Todler

Felicia

Restaurant Toscanini

Met stipt op 1 mijn favoriete restaurant. Heerlijk eten, goede bediening en altijd druk. Hier werd ik vijf jaar geleden ten huwelijk gevraagd! We proberen hier nu een keer per maand op vrijdagavond met Alba te eten; tijdens de vroege shift lopen er meerdere kindjes rond en is het nog iets rustiger. Vraag om een kinderstoel en wat stiften en je avond kan niet meer stuk!

Toscanini

Lindengracht 75 in Amsterdam
http://restauranttoscanini.nl/

Restaurant de Ysbreeker

Zeker in de lente en zomer is dit een van onze lievelingsplekken, mede dankzij het heerlijke terras aan het water. Maar ook tijdens regenachtige dagen zit je hier goed; de grote ruimte binnen is opgedeeld in meerdere hoeken en voelt daarom heel warm en relaxed. De kaart is standaard goed en het personeel supervriendelijk en behulpzaam. Ook met kindje(s) een aanrader; er is een kleurhoek, genoeg ruimte om te verschonen en een beetje rondlopen- of kruipen is ook geen probleem.

De Ysbreeker

Weesperzijde 23 Amsterdam
http://www.deysbreeker.nl/

De Kleine Parade

Ik blijf het een leuk concept vinden: kinderwinkel-en-cafe-in-één. Er bestaan in Amsterdam meerdere variaties op dit concept (Blender Kids Conceptstore & Café is ook leuk) maar hier blijf ik steeds terugkomen. Leuke kleertjes, fijne spullen voor op de kinderkamer en heel veel hebbedingetjes. Alba zit vaak te kleuren, terwijl ik shop en na afloop drinken we biologische appelsap en versieren we een cupcake.

De Kleine Parade

Gerard Doustraat 142-144 Amsterdam
http://www.dekleineparade.com/

Broer & Zus

Hoewel online shoppen gemakkelijk en snel is, blijf ik het fijn vinden de items echt zelf te zien en in mijn handen te hebben. Per toeval liep ik ooit deze winkel binnen en het blijft er leuk. Naast een eigen lijn zijn er ook andere merken te koop en de stijl is net even iets anders dan bij andere zaken. We slagen er altijd!

Broer en Zus

Van Woustraat 42 Amsterdam
https://www.broerenzus.nl/

Archive Store

Archive Store is pas geopend en nu al een hotspot wat mij betreft. De mix tussen kinderspullen en items die je zelf in je huis wil hebben is perfect en de twee eigenaressen denken heel erg mee zonder zich op te dringen. Unieke en tijdloze items die ik niet kan laten liggen.

Archive Store

Eerste Looiersdwarsstraat 11 Amsterdam
http://archive-store.nl/

Mr Porter

In het recent geopende W Hotel zit restaurant Mr Porter en als je van vlees houdt, dan moét je hierheen. Maar ook als je van mensen kijken houdt en je je graag weer een keer écht opdoft voor een avondje uit. De inrichting is cool, het uitzicht adembenemend en de sfeer on-Nederlands hip. Zorg dat je van tevoren nog tijd hebt om een drankje in de lounge te doen want ook dat is een belevenis!

Mr Porter

Spuistraat 175 Amsterdam
http://www.mrportersteakhouse.com/

De Nieuwmarkt

Weinig spannends misschien, maar wél heel handig: inkopen doen op zaterdag. De (biologische) markt is gezellig, niet te druk, en je vindt er alles wat je nodig hebt: fruit en groente, brood, kazen, olijven, bloemen, een notenbar en nog heel veel meer. Tegenwoordig staat het merk Lullaby Road er ook, dus daar moet je zeker even langs voor je eigen kindje(s) of cadeautjes.

De nieuwmarkt

De Hoftuin

Nu de zomer in aantocht is, wordt dit zeker weer een favorite hangout : de tuin bij de Hermitage. Een heerlijk terras met een goede, biologische kaart en leuke bediening, een groot grasveld en genoeg kinderstoelen. Pak ook zeker één van de picknickkleden om op te liggen!

De hoftuin

Nieuwe Herengracht 18a Amsterdam
http://www.hoftuin.com/

Het Amstelveld

Met of zonder kinderen is dit een geweldige plek! Op zondag is het een groot kinderparadijs, maar op het terras zit je heerlijk en relatief rustig. De zandbak, glijbaan en klimrekken zijn in het zicht, en bij Nel haal je heerlijke koffie en appeltaart die je daar kunt opeten. Je blijft er gegarandeerd tot aan de borrel hangen!

Nel Amstelveld

Bakers & Roasters

Er zijn van die dagen dat je ergens wil ontbijten of lunchen waar je je in het buitenland waant….Welcome to Bakers & Roasters! De eigenaars (een Nieuw Zeelander en een Braziliaan) wilden een ‘home away from home’ creëren en dat is ze nogal goed gelukt. Geweldige kaart, goede sfeer en altijd druk. Wees voorbereid op een lange wachttijd maar dat is het meer dan waard!

Bakers & Roasters

Twee vestigen: Eerste Jacob van Campenstraat 54 & Kadijksplein 16 in Amsterdam
http://www.bakersandroasters.com/

Serendipity Kids

‘Vintage’ is hip (en goedkoop!) en dus ook overgewaaid naar de kinderkledingbranche. En, eerlijk is eerlijk: kinderen groeien zo snel uit hun kleding dat ik het soms echt zonde vind om iets nieuw te kopen. Serendipity is een lief klein winkeltje met mooie merken, die je voor een fractie van de oorspronkelijke prijs koopt- maar de kwaliteit is top!

Serendipity kids

Leliegracht 32 Amsterdam
http://www.serendipity-kids.nl/

Leave a Reply