‘Ik ben Jasmijn 34 (ai) jaar, woonachtig in Den Haag en mama van een klein koket dametje van bijna 17 maanden. Voor Little Favorites deel ik graag mijn hotspots met je! Waar moet je zijn in Den Haag? Ik zal het je laten zien.

In het dagelijks leven werk ik gewoon, maar elke vrije minuut die ik heb, gaat op aan op pad gaan met mijn frummel! Mijn hobby is mijn dochter, knutselwerkjes voor haar maken, spelen met klei, tekenen, rommel maken met water en zand op balkon en oh ja, sinds kort is mijn hobby om mijn Bugaboo steeds te voorzien van nieuwe kleuren kappen en parasolletjes! (Thank God for Marktplaats). Oh en matrozenjurkjes, die kan ik ook als hobby zien inmiddels!

Speeltuinen, schatten zoeken in Kringloopwinkels en kopjes koffie drinken doen wij best wel heel veel samen. Wij houden gewoon van kopjes koffie drinken!
Sinds deze week is huppelen haar nieuwe ding. Pop (uiteraard veel te dure corolle pop die mee MOEST van madame in de speelgoedwinkel) en haar konijnenknuffel Tata zijn onafscheidelijk en slepen we overal mee naartoe.’

Hotspots Den Haag Jasmijn

TAKE ME TO THE BEACH

‘Hier onze lievelings plekjes; Wij wonen in Scheveningen, op loopafstand van het strand waar we elke vrije ochtend die wij hebben dan ook naartoe rollen met de Bugaboo, de frummel huppelend en mama die er vaak heftig verlangend naar koffie achteraan strompelend.’

BYSSO KOFFIETENT

‘En dan, in de Keizerstraat, net voor het strand, drinken we even koffie (en shhhht eten we ook vaak de zelf gemaakte taartjes) bij Bysso. Een klein koffietentje met een grote attitude! Overzichtelijk genoeg voor een peuter om rond te lopen en alle mensen even te begroeten. Hier krijgt mijn baby koekjes en aaien over haar bolletje van de altijd lieve en gezellige Anne en kan mama even uitblazen en koffiemoed indrinken voor de dag die komen gaat!

Alles is ook nog biologisch! Zo voelt het toch beter en gezonder als ik een of andere ijskoffie met Oreo koekjes eet :). Fijne is dat ze hier ook gewoon kleine kinderdingen op de menukaart hebben staan. Ik vind het toch altijd zonde om een tosti van 4 euro voor die 4 happen te kopen, een boterhammetje met pindakaas voor een klein prijsje voelt dan waaaaaay beter!’

LAP UH WAT? LAPSANG

‘Als wij het centrum van Den Haag ingaan drinken we altijd een kopje koffie bij Lapsang (Oude Molstraat). Even klein en overzichtelijk als Bysso en heerlijke koffie, ook weer zelfgemaakte taartjes en in plaats van koekjes krijgt mijn frummel daar vaak een stukje fruit of brood ofzo. En knuffels van de altijd lieve, gezellige en stoere eigenaresse Sanne. Ze hebben ook heel lekkere wentelteefjes, die zijn mijn lievelings!

Deze twee tentjes hebben geen speeltjes voor de kindjes, alhoewel een kleurplaat en puzzel is er vaak wel te vinden hoor! Maar beide wel super lekkere picknickmanden! Heel handig voor op het strand of Westbroekpark (waar een van de vele speeltuinen in Scheveningen te vinden is) of in de paleistuinen!’

Hotspots Den Haag Jasmijn

LOT

‘Als ik echt een beetje lui ben gaan we naar Lot op de Thomsonlaan. Hier is een grote speelhoek met een keukentje en kastjes en een bank en speeltjes. Eigenlijk zijn er ook altijd kindjes om mee te spelen! Ik eet daar graag de kokosbollen en kijk een beetje hoe dat grut rondrent tussen het personeel door. Het fijne hier, is dat het speelgedeelte midden in de tent is, ik merk dat bij veel plekken dan speelhoekjes ergens achter in een hoekje zijn waar je net niet echt lekker overzicht hebt. En tja, mamabeer wil altijd toch even goed mee kunnen kijken.’

LOT Den Haag

SPEELTUIN HUYGENSPARK

‘En nu het eindelijk weer lekker weer is gaan we weer veel vaker naar speeltuinen. Onze favoriet is de speeltuin in het Huygenspark. Vooral ook omdat er op zonnige dagen lekker ouderwets een ijscoman staat en er zand, bos én veel schommels zijn! En dat is dus favoriet in dit huishouden!
Ik ben best ondernemend, dus alle: speelgroepjes, speeltuinen, muzieklessen, gymlessen, zwemlessen zijn allemaal al bezocht. Bij de YMCA Scheveningen staat mijn kleine performer te shinen op het podium bij muziekles en bij Koffie en kind (locatie) kan ze fijn spelen met héél veel kindjes en al het ander speelgoed. Natuurlijk drink ik daar dan ook allemaal kopjes koffie (ja en taartjes en ijsjes..).’

KOFFIE ADDICT EN TAARTJES ADDICT

‘Ik lees terug dat ik een zoetekauw ben)! Maar ik wilde graag de lekkerste kopjes koffie met jullie delen, op de misschien niet zo ‘obvious’ plekjes van de mooie stad achter de duinen!

Dus als je mij, mijn frummel en onze steeds veranderende Bugaboo ziet (en Pop en Konijn Tata) dan weet je dat de koffie lekker is :).

Leave a Reply