Q&A Hello Little Sprout

Charlotte en Sabine zijn de personen achter Hello little sprout. De combinatie van deze twee vlotte meiden met passie voor hun vak maakt het Hello Little Sprout concept uniek. Charlotte heeft al 8 jaar ervaring in design en advertising en Sabine is naar haar studie film en tv wetenschappen filmmaakster geworden en heeft onder andere geblogd voor de LINDA. Ze vullen elkaar goed aan omdat zij beiden een eigen expertise hebben. We vroegen hun het hemd van het lijf!

Q: Met welke gedachten zijn jullie Hello little sprout gestart?

A: We zijn Hello little sprout gestart vanuit een simpel principe dat de functie van het geboortekaartje veranderd is. De aankondiging wordt vandaag de dag gedaan via Whatsapp of een foto die op social media geplaatst wordt. Het kaartje dat sturen we ook nog wel, want men houdt nu eenmaal van tradities, maar het is vaak mosterd na de maaltijd. Onze films staan bijna altijd eerder online dan dat de geboortekaartjes verstuurd zijn. Wij vinden het ook veel leuker om achteraf een bedankkaartje te sturen met mooie foto’s van de pasgeborenen (die maken wij ook). Men geeft uiteindelijk toch heel veel geld uit aan het geboortekaartje om origineel te zijn. Met film ben je pas echt origineel en de herinnering is voor het leven!

Want de periode net na de geboorte is zo bijzonder. Zo kun je familie en vrienden vast een inkijkje geven en zelf nog even van elkaar genieten. We filmen in de ochtend en diezelfde dag is het filmpje al klaar om te delen.

Hello Little Sprout

Q: Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen, om dit met z’n tweeën te gaan doen?

We hebben elkaar ontmoet in Argentinië. Het klikte meteen. Sabine is producer en maker voor haar eigen videoproductiebedrijf DitzTV. Ik (Charlotte) heb een creative agency Charly. Daarmee ondersteun ik klanten met strategie, design & advertising. Een mooie combinatie samen. Toen Sabine haar dochter kreeg in Buenos Aires heeft ze een kort filmpje gemaakt ter aankondiging. Terug in Nederland zijn we met dit idee aan de slag te gaan om het professioneel in de markt te gaan zetten, want het bestond nog niet! Een week later was Hello little sprout al een feit. Ons enthousiasme en drive werkt aanstekelijk. 3 weken na ons gesprek was de eerste film al opgenomen. Dat is nu precies één jaar geleden.

A: Waarmee onderscheid Hello little sprout ten opzichte van andere filmers/geboorte kaartjes op video?

A: Hello little sprout onderscheid zich in kwaliteit. Iedere film is weer een nieuw verhaal en een nieuw begin, om het maar even cliché te brengen. Maar het is waar! Als we een nieuwe baby gaan filmen gaan we altijd op zoek naar de ‘magic’. Want die is bij ieder gezin weer anders. Het mooie aan onze films is dat we deze magie elke keer weer vinden en vastleggen. Een gaapje bij mama op schoot, een straal zonlicht die de oogjes van de pasgeboren doen knipperen, persoonlijke herinneringen die in de film terugkomen zoals het wiegje van opa etc. Het belangrijkste is dat je dit ziet, vastlegt en er een verhaal van kan maken. Dat onze klanten bijna nooit gebruik maken van de gratis ‘aanpasronde’, zegt misschien genoeg.

Hello Little Sprout

Q: Zijn er plannen om internationaal te starten?

A: Dat doen we al! Voor een Mexicaans stel hebben we baby Oscar gefilmd. De familie in Mexico kon daardoor vlak na de geboorte al kennismaken met de nieuwe spruit. Daarnaast komen er aanvragen binnen vanuit Myanmar, Singapore etc. om daar Nederlandse baby’s te filmen voor hun familie in Nederland. Daar is ons product natuurlijk uitermate geschikt voor.

Q: Wat was het meest bijzondere moment wat jullie tot nu toe hebben meegemaakt tijdens het filmen van een geboortekaartje?

A: We komen vaak al bij de mensen thuis voordat de tweede lijn familie/vrienden er is geweest. Een heel intiem moment. Dat voel je aan alles, dit is echt prachtig. We leggen natuurlijk de eerste bewegende beelden vast van een nieuw mensje, dat vind ik zo bijzonder. Je vergeet hoe snel ze groot worden. We hebben ook al een tweeling gefilmd, alles keer 2!

Nog een bijzonder moment is de oplevering van de film (dezelfde dag). Hoe blij we de kersverse ouders maken met de beelden van de kleine spruit. En vooral de vaders… Daar staan de films op repeat. Dat maakt het extra speciaal. Een dankbaar beroep.

Hello Little Sprout

Q: Welke gezin zouden jullie nog graag uitkiezen om bij te filmen voor een geboorte van een nieuwe sprout?

A: De kleine van Carice van Houten in Amerika! Ook zouden we heel graag eens in een totaal andere cultuur/ plek terecht willen komen.

Q: Wat zijn jullie dromen /of toekomst plannen?

A: We willen een groter platform bouwen rondom de aankondiging. Dus van aankondiging tot felicitatie. Waar we mooie kaarten en cadeaus aan koppelen die afgestemd zijn op de smaak en wensen van de familie en passen en binnen het merk Hello little sprout waar we kwaliteit, duurzaamheid en originaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Maar we zijn ook druk in gesprek met een aantal goede doelen. Het is zo waardevol om iedere keer weer een kindje te filmen die zo geliefd wordt. Je vergeet dat er veel kinderen zijn in het buitenland maar ook zeker in Nederland, die niet de aandacht, zorg en liefde ontvangen die ze horen te krijgen. Daarnaast maken we dit jaar ook een kerstfilm voor klanten van ons. Een leuk kort clipje van de family die als kerstwens verstuurd wordt. Zo groeien we een beetje mee met onze spruitjes.

SPECIALE KORTING VOOR LITTLE FAVORITES

Hello Little Sprout geeft een speciale korting aan de lezers van Little Favorites. Krijg nu € 100,- korting op het Sprout Original pakket. Het pakket bestel je via deze link.

Vul bij opmerkingen de code: HELLOLITTLEFAVORITES of stuur een mailtje met de aanvraag en code naar info@hellolittlesprout.com

Code is geldig tot 1 juli 2016.

http://www.hellolittlesprout.com/

Leave a Reply