Q&A Bebi Amsterdam

In april 2014 richtten Sanne en Lidewij Bebi Amsterdam op. Bebi Amsterdam ontwerpt speenkoorden voor fashionable moms. Moeders die van een speenkoord een mooi accessoire willen maken. De speenkoorden zijn verkrijgbaar via de webshop http://www.bebi-amsterdam.nl en via verkooppunten in binnen- en buitenland.

Sanne is 26 jaar, werkt als art director en woont in Amsterdam. Lidewij is ook 26 jaar, moeder van Nena en werkt als jurist. Ook zij woont in Amsterdam. Sanne en Lidewij zijn al jaren vriendinnen, en vullen elkaar goed aan. Sanne is creatief en volgt haar hart, Lidewij regelt en leeft in het hier en nu.

Q: Met welke gedachte zijn jullie Bebi Amsterdam gestart?

A: Lidewij: ‘Toen mijn dochtertje Nena geboren werd, ging ik op zoek naar een speenkoord. Een echte must have, want ik raakte haar speentjes onderweg kwijt. Het was in de fase dat ze het gooien had ontdekt, maar ik haar nog niet duidelijk kon maken dat het niet mocht. Ik keek in winkels, en zocht op internet. Ik ben nogal kritisch en heb moeite met het kopen van spullen die ik niet mooi vind. Al heb ik ze echt nodig, dan maar zonder. Via Marktplaats vond ik het een en ander. Het waren merkloze speenkoorden en met de hand gemaakt. Ik twijfelde over de veiligheid. Ik sprak met Sanne over mijn zoektocht. Sanne en ik houden van mooie accessoires en met name Sanne is creatief. Ze ging aan de slag. Nu is Nena twee jaar en worden onze speenkoorden goed verkocht. Het is leuk om van klanten te horen dat ook zij naarstig op zoek waren. Speenkoorden zijn praktisch, Bebi Amsterdam speenkoorden zijn praktisch, veilig en mooi. Jammer dat Nena van het consultatiebureau moet stoppen met spenen…’

Bebi Amsterdam

Q: Hoe zijn jullie tot deze naam gekomen?

A: Sanne: ‘We bedachten hem samen. Bebi is kort, lief, sterk en fonetisch. Amsterdam is ons heel geliefd. We zijn er geboren en samen opgegroeid.’

Lidewij: ‘We voelen ons er allebei erg op ons gemak. Nena is in Zaandam geboren. Het huis waarin we in Amsterdam woonden werd tijdens mijn zwangerschap verkocht. We zochten gauw een huurhuis, en kwamen in de Zaanstreek terecht. Ik voelde me er niet op mijn gemak. Na een jaar zijn we weer naar Amsterdam verhuisd. Ik was zo blij, dat ik er een stukje over schreef:

Hier ben ik mezelf
Hier denken we in mogelijkheden
Zijn open en direct
Voelen ons er veilig
Op de fiets en in de tram
Elkaar helpen
Een grote mond
Maar altijd trouw
We geven elkaar de ruimte
Doen wat je wilt
Zijn wie je bent’

Q: Kunnen jullie iets vertellen over de huidige collectie en welke speenkoorden worden toch wel het meeste verkocht?

A: Sanne: ‘We hebben vier eerdere collecties ontworpen. Ieder voor- en najaar verschijnt er een nieuwe collectie. Trends volgen we op de voet. De speenkoorden van afgelopen winter ontwierpen we in samenwerking met Lucky No.7. Een van onze favoriete merken. Eigenaresse Risma legde ons schetsen van hun nieuwe kledingcollectie voor. Doel was hier een aantal bijpassende speenkoorden bij te ontwerpen. Na het versturen van onze schetsen reageerde Risma razend enthousiast. Uiteindelijk kozen we voor speenkoord Panda en Raccoon. Met name de Panda is erg geliefd. De speenkoorden zijn verkrijgbaar via onze webwinkel en de webwinkel van Lucky No.7. Tel daar de verkooppunten van ons beiden bij op, en je hebt het over ongeveer 100 adressen. Over de wereld verspreid.’

Lucky no. 7 collectie - Bebi Amsterdam

Lidewij: ‘In onze eigen webshop worden de speenkoorden met een gegraveerde eigen naam, het meest verkocht. Het is een populair kraamcadeau! Standaard verpakt in een cadeaudoosje. De speenkoorden zijn van goede kwaliteit; de kralen zijn niet giftig en speeksel proof. Het is leuk om via social media te zien hoeveel mensen plezier hebben van onze producten!’

Bebi Amsterdam naamkoorden

Q: Kunnen jullie iets vertellen over de nieuwe collectie?

A: Lidewij: ‘Met de Cotton Candy collectie spelen we opnieuw in op trends. De speenkoorden zijn monochrome, nude en pastel. De prints bestaan uit pakkende teksten, donuts, ijsjes en lollipops. De trendy cactus en Batman komen ook terug. Speenkoord ‘Melt’ heeft druipers (de drip trend) en de speenkoorden ‘Frosted en Fondant’ hebben een kleurverloop (de dip dye trend). Op verzoek van een aantal klanten zijn er nu ook speendoekjes verkrijgbaar. Een speenkoord is handig voor onderweg, maar niet geschikt voor in bed. En speendoekje wel, lekker om mee te knuffelen. En floept het speentje ’s nachts uit, dan vindt de baby het doekje met speen gauw weer terug.’

Bebi Amsterdam speendoek

Sanne: ‘We geven onze producten altijd een naam. De namen van de Cotton Candy collectie zijn uiteraard zoet. We love Custard, Donuts and Cookie Dough!’

Bebi Amsterdam

Q: Zijn jullie het altijd eens over de beslissingen die gemaakt moeten worden?

A: Sanne: ‘Eigenlijk wel. We hebben allebei onze eigen expertise en hebben vertrouwen in elkaar. Ik neem het voortouw in het ontwerpen van nieuwe collecties. Lidewij geeft feedback. Vervolgens scherp ik aan. Andersom gaat dat net zo. Bij belangrijke beslissingen nemen we ook de mening van een aantal invloedrijke moeders mee. Zo hebben we hen vooraf schetsen laten zien van de Cotton Candy collectie.’

Q: Wat is jullie toekomstdroom?

A: Sanne: ‘We zijn bezig met het ontwerpen van een kledingcollectie. Een nieuwe uitdaging. Er staan 29 verschillende speenkoorden in onze webshop en nog steeds lopen we over van ideeën en inspiratie. Die kunnen we nu kwijt in het ontwerpen van kleding. Binnenkort ontvangen we de eerste samples. De kleding is bedoeld voor baby’s en kinderen van 0 tot en met 2 jaar.’

Lidewij: ‘Als we met de kleding hetzelfde succes boeken als met onze speenkoorden, is er een belangrijke toekomstdroom vervuld. En wat betreft leven in het hier en nu: daarna is het tijd voor een nieuwe droom.’

Bebi Amsterdam

Shop nu met korting! Je krijgt 10 euro korting bij besteding van €30,- met de code littlefavorites
Geldig tot 31 juli 2016!

http://www.bebi-amsterdam.nl

Credits foto’s: Bebi Amsterdam, Xanne

Leave a Reply