Een veelgehoorde uitspraak bij ouders: wat gaat de tijd snel! En ja..ook deze mama vindt de tijd véél te hard gaan! Vic wordt al weer bijna één jaar. En ook deze meneer verkend de wereld door zich op z’n buik voort te bewegen en soms een stap naar boven te maken en z’n muziekkunsten op de salontafel ten gehore te brengen.

VAN HARD WERKEN KRIJG JE HONGER

En van al dat verkennen krijgt de kleine man natuurlijk reuze honger, dus eten is z’n favoriete hobby. En daar hoor je z’n ouders niet over klagen.

Column Valérie

Een voorbeeld dagmenu van Vic ziet er ongeveer zo uit:

Om te beginnen met de ochtend: een lekker warm papje met een groen theetje om de dag rustig te beginnen. Daarna fruit naar keuze.

Middag: als lunch een heerlijke boterham met een spread van avocado, gestoomde spinazie en basilicum geserveerd met een klein beetje melk, als tussendoortje nog een heerlijke volkoren Cracotte.

Avocado op brood

Diner: een heerlijk zalmpje met zoete aardappel en courgette met als afsluiter een heerlijk bakje met Griekse yoghurt.

Ik zeg: wat wil Vic nog meer? Nou! Dat zal ik je vertellen; meneer vindt het meestal nog niet genoeg. Dit resulteert in huilbuien tijdens het eten, want hij wil de volgende hap al voordat z’n mond leeg is. En een kreet van mij als in: ‘Het is eten is nog te heet, dus nog heel even wachten liefje’ is al helemaal uit den boze. Daar heeft Vic al helemaal geen boodschap aan. Als het eten dan écht op is en de snoetenpoetsers erbij komen, is een schreeuw- vs huilbui niet vreemd voor meneer.

JANTJE LACHT, JANTJE HUILT

Gelukkig is ‘ie het ook weer zo vergeten en zet ‘ie, na een knuffel van z’n ouders, al weer gauw z’n vrolijke pet weer op. Natuurlijk zie ik het als een compliment voor mijzelf en vriendlief, want het eten wordt geapprecieerd en gaat altijd op. Fijn!
Maar dat eetgedoe, ik vind het toch altijd weer een dingetje…
Ach, hoe snel de tijd nu gaat, hoe snel hij misschien hier ook weer overheen groeit? Ik mag het hopen!

VALÉRIE

Credits foto’s: Pinterest

Leave a Reply