‘Hoe voelde jij je tijdens je zwangerschap’? Vroeg ik laatst aan iemand.
‘Fantastisch, ik kon de hele wereld aan’.
‘Was je dan niet M?’
‘M, wat bedoel je met M?’
‘Misselijk. Beroerd, overgeven, ziek, zwak, in bed liggen, geen eten binnenhouden.. je kent het wel de hele mikmak.’
‘Nee, daar had ik absoluut geen last van, ik had vaak niet eens in de gaten dat ik überhaupt zwanger was!’

PInterest

DE INTRODUCTIE VAN M

Tja, fantastisch zo’n zwangerschap natuurlijk. Maar helaas ging dit voor mij de afgelopen periode, in mijn eerste trimester, niet helemaal op. Want hoe geweldig, mooi en fantastisch ik mij zou moeten voelen; hoe beroerd, ziek, zwak en M ik mij daadwerkelijk voelde.
Mijn man kon het woord misselijk niet meer horen, dus die heeft M geïntroduceerd. Want niet alleen hij had een fobie gekregen, ook ik. Zodra ik het woord misselijk uit mijn eigen mond hoorde, ging het eigenlijk al fout.

Ik heb de afgelopen maanden een intense relatie met de WC opgebouwd. Want hoe je het ook wendt of keert, alles wat ik at, ging er vrijwel direct uit. Ik verlangde om cravings te omarmen; snoepen, vreetbuien, snackbar plunderen, gewoon vette en ongezonde dingen eten. Mijn topdagen bestonden uit 8 a 9 keer overgeven en als het even meezat had ik zo af en toe een ‘vrije dag’. Op die dagen ging ik los met alles wat Sonja Bakker verboden heeft.

KENNIS MAKEN MET EMAFASENE

Ik wilde natuurlijk alle hulpmiddelen aanpakken om deze hardnekkige relatie te verbreken. Want zo dierbaar was M mij niet. Dus ik begon kennis te maken met Emafasene, mijn nieuwe vriend. Een pil die wonderen zou moeten verrichten. Inmiddels had ik standaard een Albert Heijn zak in mijn handtas, want ik wist nooit hoe mijn dag zou verlopen. Zelfs tijdens de vakantie, op de terugreis naar het vliegveld, was het weer raak. De klok stond op 5.00 am en ik heb tijdens de zonsopgang de mooie berm van de snelweg van Girona mogen bewonderen. Die is niet zo spannend kan ik je vertellen.

KENNIS MAKEN MET PRIMPERAN

Na Emafasene (je leest het dus al, heeft niet gewerkt) kwam Primperan. Ook zo’n leukerd, die Primperan. Voor de google-addicts onder ons, je vind er hier meer over.
Primperan wordt ook wel gebruikt bij chemokuren, werd mij verteld. Bij CHEMO WAT???!! Ik viel van mijn stoel. Volgens de huisarts een middel dat erg goed kan helpen bij de zwangerschap en geen kwaad kan voor het kindje. Dat laatste was voor mij het belangrijkste, dus hup laten we eens gek doen en het proberen!

DE RELATIE IS VERBROKEN

Na welgeteld 15 weken en 2 dagen zwangerschap en 7 Primeran pillen later kon ik éindelijk weer wat avondeten binnenhouden. Ik heb zelfs twee worstjes van de BBQ gegeten. De scheiding tussen M en mij was dan eindelijk aangebroken. Ik heb hem geroepen dat ik hem nooit meer wilde zien en of hij voorgoed weg zou willen blijven.
Hij heeft zich tot nu toe aan zijn woord gehouden. Af en toe komt hij weer aanbellen, maar dan ben ik niet thuis. En inmiddels is er ook weer een andere M in de picture maar die mag blijven. McDonalds.

TWEEDE TRIMESTER: MOOI TRIMESTER

Mijn mooie weken gaan nu aankomen, ik voel het ;). En elke keer als het weer even mis gaat, dan kijk ik naar de prachtige echo en voel ik mij automatisch al stukken beter. Wat een klein geluksmomentje al niet kan doen en wat een wondertje mag er in mij groeien.

You are my happy

In mijn volgende blog lees je mijn ultieme tips tegen misselijkheid!

Xanne

Credits foto & quote: Pinterest

Leave a Reply