Het was eind februari  2013 en ik stond voor mijn kast. Geen idee wat ik aan moest trekken. Tja… wat doe je aan op een date met je nieuwe scharrel? Vooral, als je samen op zijn 2 kleine nichtjes gaat passen? Sebastiaan en ik waren al een tijdje aan het daten. De bekende restaurants in Amsterdam waren ons niet onbekend, maar vanavond had hij een andere setting in gedachten … Oppassen. Leuk, maar wat trek je dan aan?! Die standaard jurkjes leken me niet een goed plan en dus koos ik uiteindelijk voor een spijkerbroek, (waarvan ik merkte dat deze nu toch echt wel strak zat, na al de etentjes) en een simpele beige kasjmier trui.

Pinterest - Column Vera

COMPLIMENT OF TEST?

Terwijl ik over de Apollolaan liep, opzoek naar het huis van Sebastiaan zijn zus, vroeg ik me af of ik de uitnodiging om samen op te passen, als een compliment moest zien of als een test? Hij vertrouwde mij dus blijkbaar zó, dat hij mij binnenhaalde in zijn familie. Of wilde hij misschien kijken hoe ik met kinderen was en of ik wel goed genoeg ‘mommy material’ was…? Sebastiaan was namelijk al wat ouder, dus volgens mij was zijn klok stiekem al aan het tikken.

ADEM IN EN ADEM UIT

Ik stond voor de deur, ademde even goed in en belde aan. Sebastiaan zelf deed open en er stond een heel klein meisje achter hem. ‘Ach wat zag ze er schattig uit…’
“Echt een prinsesje”, zei ik. Ik stak mijn hand naar haar uit om me voor te stellen. Op dat moment gooide ze haar mond open en kwam er een geluid uit haar, dat denk ik, 3 blokken verder nog hoorbaar was. Het prinsesje was veranderd in een monster, dat volgens mij een half uur gillend door het huis heeft gerend. Haar zusje van een paar maanden oud, zag dit gegil als een startsein om te gaan huilen. Daar stond ik dan…
Sebastiaan in het rond rennend om zijn nichtjes te sussen en ik als een hulpeloze apathisch mens dat geen flauw idee had wat ze kon doen om rust te brengen. Had ik een cadeautje mee moeten nemen? Waarom had ik aan niemand hierover advies gevraagd?! Mijn oren konden dit geluid niet meer aan, Sebastiaan zag gelukkig dat ik het niet meer trok. Hij stelde voor dat ik een frietje op de hoek voor het gillende monster kon gaan halen. Daar zou ik haar blij mee kunnen maken. Had hij dat niet even van te voren kunnen vertellen?! Dan was ik gewoon direct met een frietje voor de deur gaan staan!

Pinterest - Column Vera

PAPA EN MAMA SPELEN

Terwijl ik bij de friettent stond te wachten op het zoethoudertje voor het meisje, belde een paar vriendinnen die in de kroeg zaten. “Waar ben je?” Klonk het lallend aan de andere kant van de lijn. “Ik sta een frietje voor het nichtje van Sebatiaan te halen. We passen vanavond samen op.”  “Hahahah, lekker papa en mama aan het spelen”. Tetterde 1 van mijn vriendinnen door de telefoon. “Nou hij meer papa en ik ben een soort van toeschouwer.” Zei ik lachend. Even twijfelde ik om het frietje te laten voor wat het was en heel snel mijn vriendinnen in de kroeg op te zoeken. Nee dit zou niet aardig zijn Vera.

Pinterest - Column Vera

DUHH APPELMOES EN MAYONAISE

Toen ik uiteindelijk weer bij de nichtjes thuis kwam, was de rust weder gekeerd. Voor even dan, want snel begon de allerkleinste weer te huilen. Sebastiaan had het hier druk mee en vroeg mij, het andere meisje het frietje te geven. Ik vroeg of ze er iets bij wilde hebben. Waarop ze op een bijdehante toon antwoordde: “duhhhh, appelmoes en mayonaise.”
Dit had ik gelukkig snel gevonden in de keuken en zette het bordje voor het meisje in de keuken neer. Ze nam een hap en voordat ik het wist zat er friet met mayonaise en appelmoes in mijn haar en op mijn prachtige Kasjmier trui. Ze gooide het frietje naar mijn hoofd, en gilde errachteraan: “Deze is koud, hoef ik niet meer.”
“Oké dan niet.” Zei ik en liep de keuken uit. Sebastiaan legde de meisjes op bed en kwam na een half uur naast mij op de bank zitten. We waren moe en gingen vrij snel naar bed… dacht ik.

Pinterest - Column Vera

NA 3 UUR SCHROK IK WAKKER

Toen we net ons bed in wilden stappen, begon de oudste te schreeuwen. Wat bleek; ze was bang en durfde niet alleen te slapen. Sebastiaan haalde haar uit haar bedje en ging even tv kijken met haar. Hij zei tegen mij: “Ga jij maar alvast lekker in bed liggen, ik kom zo.” Toen ik 3 uur later wakker schrok, hoorde ik nog steeds geluid uit de woonkamer komen, ja hoor Sebastiaan zat nog steeds met het meisje tv te kijken. Ik liep naar beneden en Sebastiaan deed snel zijn vinger voor zijn mond. Het meisje lag vredig te slapen en snel legde hij haar in bed. Jaa nu konden wij toch ook echt wat quality time samen hebben.
Ik ging nog even naar de wc en toen ik het bed wilde stappen lag meneer al te snurken en niet zo’n klein beetje ook. Ik kon geen oog dichtdoen, uiteindelijk is het mij toch gelukt. Toen ik net iets later wakker werd, mij omdraaide en mijn ogen open deed… zag ik voor mij wel iets heel onwerkelijks. Een nachtmerrie mag ik het niet noemen, maar een droom was het ook zeker niet. Sebastiaan lag daar met zijn baby nichtje op zijn buik. Ze was ziek geworden, en hij wilde haar bij hem houden. Een beetje ongemakkelijk werd ik er wel van, misschien was hij dan toch niet helemaal de ‘right one’ waar dit natuurlijk wél een heel lief gebaar van zou zijn.

Pinterest - Column Vera

SOORT VAN EEN KATER

Echt goed geslapen heb ik toen ook niet echt meer gedaan en werd dus de volgende morgen gebroken wakker. Toen ik die morgen de au-pair hoorde binnen komen, klonk dat als muziek in mijn oren…
Ik dacht lekker met Sebastiaan naar zijn huis te gaan… maar nee. Hij had het zo leuk met nichtjes, dat hij nog wel even wilde blijven. Ik daarentegen wist niet hoe snel ik weg kon komen. Uiteindelijk in mijn eigen huis aangekomen, plofte ik op mijn bed. En belande heel snel in dromenland.

Toch vraag ik mij; af als ik nu 3 jaar later opnieuw zou gaan oppassen, op zijn nichtjes, het anders gelopen zou zijn? Had ik dan beter geweten hoe om te gaan met dit soort situaties? Acht ik weet het niet…
Ik zou alleen wel advies gevraagd hebben. Oh en zoethoudertjes meegenomen hebben.

Pinterest - Column Vera

VERA

Credits foto’s: Vera, Pinterest

Leave a Reply