Q&A Felicia da Costa

We zijn ontzettend blij met onze nieuwe blogger Felicia. Zij heeft een eigen blog en schrijft over travel, hotspots en meer: The Travelling Toddler.
Vanaf nu gaat ze dit ook met ons delen! Waar moet je heen met je kindje op vakantie? En dan bedoelen we niet de standaard waterparken, maar nét even anders; de leukste (en kleine) hotels bijvoorbeeld.

Ben je benieuwd naar Felicia, een Q&A hieronder.

Q: Vertel eens wat overjezelf. Wie ben je, waar woon je en wat is je gezinssituatie?

A: Ik ben Felicia da Costa, oprichter van reisblog The Travelling Toddler. Samen met mijn man en twee kleine kindjes woon ik in Amsterdam!

Q: Een van je passies is je blog, kun je hier wat meer over vertellen?

A: Ik heb een aantal lievelingsplekken op deze wereld, waaronder Curacao en de Piemonte in Italië. Ik kreeg zo vaak de vraag van vrienden en collega’s of ik hen tips en tricks wilde doorsturen voor hun vakantie, dat ik heb besloten mijn tips te bundelen d.m.v. een blog. Ik word heel erg blij van schrijven én het adviseren van mensen dus voor mij de perfecte combinatie!

Q: Waarom ligt de focus op travel, wat heb je met travel?

A: Met mijn man heb ik veel mooie reizen en trips gemaakt. Ook nadat de kindjes geboren waren, wilden we zoveel mogelijk ondernemen, maar dan op een iets andere manier. Een van onze eerste uitdagingen was een lange reis naar Australië, toen onze oudste nog geen jaar was. Na afloop konden we lachend concluderen dat het waanzinnig goed was gegaan, puur door met een paar essentiële zaken rekening te houden. Het is dus heel goed mogelijk om met kleine kindjes te reizen! En die boodschap wil ik graag delen want er is zoveel moois te zien in de wereld!

Felicia da Costa

Q: Wat is of zijn de mooiste plek(ken) waar je ooit bent geweest?

A: Oef, dat zijn er best veel- en ik wil nog heel veel meer zien! Maar Curacao is voor mij een van de mooiste plekken ter wereld, daarnaast waren de eindeloze zandstranden bij Margaret River in Australië en delen van Tanzania echt adembenemend mooi.

Q: Wat is je ultieme tip om te reizen met kids?

A: Ik heb er natuurlijk meerdere, maar mijn beste tip is toch wel dat een goede voorbereiding (van de reis zelf) het halve werk is. Oh, én dat kinderen vaak blij worden van hele kleine dingen, dus dat je echt niet je hele vakantie rondom waterparken of speeltuinen hoeft te plannen.

Q: Waar ga je over schrijven op Little Favorites?

A: Over reizen met kindjes! Over mooie plekken, die heel toegankelijk zijn met kids, restaurants, leuke winkels, goede reisgadgets, internationale hotspots en… over zoveel!

Q: Wat zijn je toekomstdromen, of plannen?

A: Het liefst zou ik met mijn gezin nog een tijd ergens anders wonen. Als kind heb ik lang in het buitenland gewoond en het heeft me zoveel gebracht. Al is het maar een jaar, gewoon even weg uit Nederland en samen ergens wonen en leven. En op de korte termijn wil ik graag mensen inspireren en adviseren over mooie reizen en tripjes!

Felicia da Costa

Leave a Reply