All-time Favourites Brechje

Een nieuwe Q&A met Brechje Gondrie. Eigenaresse van All-time Favourites.
Brechje is 37 jaar en woont samen met haar vriend Kees in Amsterdam. Sinds maart 2006 runt zij All-time Favourites (ATF); het Amsterdamse merk dat: praktisch, stijlvol en fashion combineert. De leukste shoppers, schoentjes en andere accessoires worden verkocht bij All-time Favourites.
Speciaal voor Little Favorites geeft ATF 5€ korting op de luiertas* met de code LITTLEFAVORITES
(*geldig tot 18 augustus)
Shop de tas hier.

Q: Met welke gedachte ben je All-time Favourites gestart?

A: Nadat ik in 2003 voor een baas het Deense merk Friis & Company op de NL markt had gezet, dacht ik dat ik dit ook best op eigen kracht zou kunnen. Zo startte ik in 2006 het agentschap All-time Favourites (ATF) in het World Fashion Centre in Amsterdam en haalde allemaal Deense merken (o.a. Mimic Copenhagen en Rubber Duck) naar Nederland. Merken die in mijn ogen de potentie hadden een all-time favourite te worden. En zo is meteen vraag 2 beantwoord.

All-time Favourites

Q: Hoe ben je tot de naam gekomen?

A: Heel vaak kwamen stylistes bij mij in mijn showroom in het World Fashion Centre, super leuk gekleed, maar sjouwend met die blauw/gele Zweedse shopper. Je kent ‘m wel. Toen dacht ik; sjouwen moet toch ook stijlvol kunnen? Zo ontwikkelde ik in 2011 een stijlvolle variant op de Ikea shopper, de python shopper. Ik liet er 500 maken en ze waren meteen uitverkocht. Pas in 2015 gooide ik het roer om, toen ik een email ontving van http://www.net-a-porter.com dat zij interesse hadden om mijn python shopper in hun webshop te verkopen. Uiteindelijk is het niet tot een deal gekomen, maar zorgde het er wel voor dat ik stopte met het bouwen van andermans merken en dat ik nog maar 1 doel voor ogen had: mijn eigen merk groot maken! Ik legde de naam All-time Favourites vast maakte mijn logo en heb een collectie samengesteld. Ik ben met mijn collectie naar de beurs in Parijs gegaan en nu ruim anderhalf jaar later ligt ATF in de leukste winkels in NL. Maar ook België, Denemarken, Noorwegen, Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Portugal en Italië.

All-time Favourites

Q: Kun je wat meer vertellen over de nieuwe luiertas/laptoptas die aan de collectie is toegevoegd?

A: Die ene python shopper is inmiddels in meer dan 20 kleuren en prints te krijgen. Handig voor bijvoorbeeld: strand, kids, logeren, sauna, weekendjes weg, sporten, boodschappen, etc. En we kregen van zoveel enthousiaste klanten de vraag waarom we geen luiertas in ons assortiment hadden. Blijkbaar is een leuke en betaalbare, maar vooral ook stijlvolle luiertas nauwelijks te vinden. Daarom bedacht ik een luiertas die ook als laptoptas gebruikt kon worden. Dan maak je er extra veel gebruik van en heb je dubbel zoveel plezier van je investering. Dus geen bloemen, hartjes of sterren. Maar een python print, een denim blue en een zwarte croco luier/laptop tas waar je ook in stijl mee naar je werk kunt!

ATF luiertas/laptoptas

ATF luiertas/laptoptas

ATF luiertas/laptoptas

Q: Hoe kom je tot een nieuwe collectie, waar haal je je inspiratie vandaan?

A: Ik heb altijd veel gekeken naar mensen en ik heb oog voor detail. Dus of je me nou op een terras zet, op het internet of op een vliegveld; overal waar ik naar mensen kan kijken, kan ik geïnspireerd raken. Natuurlijk word ik ook geïnspireerd als ik reis, maar dat komt dan meer omdat ik dan een leeg hoofd heb en niet eens zo zeer omdat ik in een ander land ben. Als ik naar mensen kijk (en dan bedoel ik vrouwen, want ATF heeft niks voor de man) wil ik voor hen handige items maken die vooral ook stylish zijn. Ik snap namelijk niet dat je bijvoorbeeld naar de sauna gaat (een verwen-momentje voor jezelf) en dan al je spullen in zo’n AH shopper doet. Of dat je naar het strand gaat met je kids en jij al die spullen mee zeult in een Ikea shopper. Dat is toch helemaal geen gezicht? Hetzelfde geldt voor een luiertas. Daar mag je toch mee gezien worden? Ook als je zonder je kleintje bent op je werk.

All-time Favourites

Q: Welke model/product wordt het meeste verkocht?

A: De luiertas is nog maar net uit maar is nu al een hit, maar als ik terug kijk naar wat vanaf het begin t/m nu de bestsellers zijn; dan zijn dat de python, denim blue en camouflage shoppers.

All-time Favourites

Q: Zijn er eventueel plannen voor uitbreiding van producten, dus naast de tassen en schoenen ook andere artikelen (en eventueel voor baby’s en kinderen)?

A: Ja, ik wil elk half jaar nieuwe modellen en kleuren aan de collectie toevoegen. De ‘winter 2016 collectie’ die nu in de winkels en in de webshop ligt, is pas de 4e collectie van ATF. Dus we zijn pas net begonnen. In de collectie van ATF zul je altijd mooie handige items aantreffen, die je jaren lang kunt gebruiken en dus een echte all-time favourite worden.

All-time Favourites

Q: Wat is je droom of wat zijn je dromen/toekomstplannen?

A: Mijn droom is dat iedere vrouw een All-time Favourites tas heeft, zodat als ze veel moet meenemen (sjouwen en zeulen) dat ze dat in ieder geval in stijl kan doen!

http://www.alltimefavourites.com/nl/

Credits foto’s: All-time Favourites, Little Favorites

Leave a Reply