Als je zwanger bent van een tweede of derde dan begint het inrichten van de babykamer weer helemaal opnieuw. Je gaat opzoek naar bedjes, commodes, wiegjes en accessoires. Nu ik eind november ben uitgerekend zou je zeggen dat ik nog wel eventjes heb om de babykamer in te richten. Maar hebben ze je al eens verteld over nesteldrang? Precies, ik geef dat maar de schuld, al is het natuurlijk heerlijk om weer los te mogen gaan!

HERGEBRUIKEN

Om alles nieuw aan te schaffen ben je flink wat kosten kwijt, maar wat je natuurlijk heel handig kunt doen, is het hergebruiken van spullen! Dit geldt vooral als je bijvoorbeeld een tweede verwacht.
Zo heb ik dit ook gedaan bij de babykamer van ons tweede kindje.
Puck is toe aan een ‘meidenkamer’ en de belangrijkste meubels zoals de commode, kast en bed gaan naar de nieuwe baby.

Babykamer

GRIJS, WIT EN ROZE

Ik heb ervoor gekozen om vrijwel drie kleuren te hanteren die de boventoon voeren in het kamertje: grijs, wit en roze. Wit is altijd een goede basic kleur waar je veel mee kunt mixen. Roze; I love it. Ik kan niet genoeg roze hebben! Sommige mama’s gaan liever voor een stoere kleur, maar ik geloof dat ik hierin veel te girly ben (tot ergernis van mij man soms). En als laatste grijs: grijs vind ik een zachte en (jawel, dus toch) stoere kleur! Doordat deze kleuren de basis vormen van de kamer, kan ik met accessoires een hoop doen.
Voor een babykamer vind ik het persoonlijk erg mooi om klassiek te mixen met ‘girly’. Dus wat mij betreft kunnen er niet genoeg schattige pakjes en strikken de kamer sieren. Uiteraard vind ik een bepaalde rust ook erg belangrijk in de babykamer, maar door witte meubels te kiezen zit je hierin gelijk al goed. De schommelstoel stond in de kamer van Puck en voldoet nu weer in de nieuwe babykamer.

Kledingkast babykamer

WIEG & LEDIKANT

De wieg is al meer dan 40 jaar oud!! Een vintage item maakt voor mij een kamer nét wat leuker. Ik heb zelf nog in de wieg gelegen en Puck toen ze klein was ook. Met een nieuw dekentje en kanten lakentjes maakt de wieg weer als ‘nieuw’. De sluier droeg ik op mijn trouwdag en hangt nu over de wieg.
De ledikant is, net zoals de commode, van Bopita in de kleur White Wash. Over de ledikant hangt de wiegdeken classic in zilvergrijs van Baby’s Only.

Wieg babykamer Xanne

Baby's Only

ACCESSOIRES

Qua accessoires heb ik gekozen voor een konijnenkop van Bibib & Co. Deze is gekocht in de vtwonen shop.
De muursticker komt van Kinderkamerinstijl en is van Belle en Boo. Deze muurstickers worden gemaakt in Londen en sieren elke muur in de kinderkamer. Heel handig te bevestigen en vooral te verwijderen als je het zat bent. Zo hoef je niet direct aan de haal te gaan met verf of behang.

Bibib & Co dierenkop

Muursticker Belle & Boo

Kinderkamerinstijl is een (woon)shop op het gebied van interieur voor je kids, waar ze hele leuke spullen verkopen!
Het ijslampje is van A Little Lovely Company en ook gekocht bij vtwonen, dit lampje dient perfect als nachtlampje. Daarnaast een paar handgemaakte TPmocs, een schilderijtje uit een vintage winkeltje en een doosje met Milestone pregnancy cards.

Ijslampje A Little Lovely Company

COMMODE

De aankleding van de commode vind ik het allerleukst om te doen! Het liefst heb ik 10 aankleedkussenhoezen en 5 commodemandjes. Poetree verkoopt de mooiste items op het gebied van textiel zoals slaapzakken voor je baby- en kind, commode essentials en bed-aankleding. Het aankleedkussenhoes is voorzien van een heel handig matje die je eraf kunt klikken als het vies is, bij aankoop krijg je twee van deze matjes. Ook het commodemandje is hiervan en weer in mijn favoriete kleur. Le Petit B.B. – Baby Boutique is een van mijn lievelings baby boutiques, in Bussum en verkoopt o.a. Poetree.
De wrapper en speendoek zijn van Koeka, met hun bekende wafelpatroon.

Poetree commode essentials

Koeka badcape + speendoek

Als laatste de kledinghaakjes. Ideaal voor een boxpakje of badcape. Het slabbetje is van Baby de Luxe en heeft heel handig; een snap-on button. Zo raak je de speen nooit meer kwijt!

Baby de Luxe

Leave a Reply