Is het de vloek van een tweede? Dat je hem of haar in alles, maar dan ook echt álles vergelijkt met de eerste? Wij doen het in ieder geval wel, en het is dodelijk vermoeiend…

SCHONE SLAPER

Het begon bij het slapen. Onze kleine vriend wilde niet slapen. Nooit. Althans, hij wilde wel, maar hij kon het niet. Uren, dagen, wéken hebben we met hem gelopen, biddend dat hij in slaap zou vallen en wij hem heel voorzichtig in bed konden leggen. Uiteindelijk, na zes wanhopige maanden, vonden we onze redding: Susanne van The Sleep Agency. (Nog nooit van gehoord? Dan heb ik je zojuist de gouden tip gegeven. Check voor meer informatie over deze heldin mijn blog ‘Sleep at the end of the tunnel’ op http://www.thetravellingtoddler.com)

Column Felicia

VOLGENDE DILEMMA: ETEN

Na het slapen volgde het eten. Wat zeg ik? Vólgt het eten. Want we zitten er nog steeds middenin: meneer wil niet eten. Nooit. Hij heeft al duizend tanden en kiezen, en kauwt op alles wat lost en vast zit, behalve op zijn eten. Hij kán het dus wel, maar wil het niet. Echt niet. Voor diegene die nu nog met de volgende tips komt (in onwillekeurige volgorde):
1. Gooi alles in de blender
2. Geef hem niks, krijgt ‘ie vanzelf wel honger
3. Hou toch op met dat verse voedsel, potjes zijn dé uitkomst en net zo gezond
4. Probeer die knijpzakjes, heeeeeerlijk vindt mijn baby/peuter/kleuter dat
5. Laat hem zelf eten, vindt ‘ie fijn

Column Felicia

Dank, maar daar heb ik dus niks aan. Did it, done it. Alles, allemaal, eindeloos. En hij weigert pertinent. Onze principes (amper nodig bij de eerste want die at al hele rijsttafels voordat ze 1 was), hebben we na twee maanden al overboord gegooid. En met terugwerkende kracht schaam ik mij voor onze stellige en vooral regelmatig geventileerde mening over ouders met non-eters. Kind eet niet? Komt vast doordat je ze viezigheid voorschotelt. Of zelf niet het goede voorbeeld geeft. Of inconsequent bent. Of het tafelen niet tot iets leuks maakt. Au. Om over ons ongevraagde advies nog maar te zwijgen.

Column Felicia

BOONTJE KOMT OM ZIJN LOONTJE

Is het karma? Worden wij nu gestraft voor onze opmerkingen? Hebben wij de eet-loterij al gewonnen met de eerste en is een tweede maal prijs onmogelijk? Ik weet het niet.
En dus veeg ik de vanillevla, pindakaas en half afgekloven Liga (de enige winnaars van dit moment) van mijn huispak en ga ik maar weer eens koken.

Bestaat er zoiets als een Eat Agency? Dan hoor ik het graag!

Felicia

Credits foto’s: Felicia

Leave a Reply