Onlangs hebben we een stuk geschreven over Spruit babyvoeding. Om ouders het nog gemakkelijker te maken hebben ze een gevarieerd menu dat je kunt ontvangen. Dit menu bestaat uit drie bakjes met daarin baby of peuter gerechten. Spruit maakt gebruik van pure ingrediënten en ze bieden gezonde, voedzame babyvoeding aan. Je kunt kiezen uit 4+, 8+ of 12+ maanden. Voor 4+ is het ongeveer 120 gram per portie, 8+ is het 150 gram per portie en 12+ 200 gram per portie.

De chefs koken altijd met verse, seizoensgebonden producten en brengen veel variatie aan in de menu’s.

TESTEN

Puck mocht een weekmenu (drie dagen) van Spruit proberen en de culinaire gerechten waren in eerste instantie wel even wennen voor haar! Nu ga je er natuurlijk direct vanuit dat ik dus weinig culinairs op tafel zet, mm misschien heb je daar ook wel een klein puntje! Het moet bij mij vooral gemakkelijk zijn en erg creatief met ingrediënten ben ik niet echt (jammer voor man & kind ;)). Maar culinair hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn is mijn conclusie, want ik zie dat Spruit het bewijs is!

HET MENU VAN DEZE WEEK VOOR 12+ MAANDEN

Puck krijgt deze week de volgende gerechten voorgeschoteld:

Gerecht 1: Risotto, doperwtjes, zoete aardappel en salie
Gerecht 2: Kip, tomaat, aubergine & couscous
Gerecht 3: Zalm, aardappel, spinazie & erwten

Eetspruit weekmenu's

DAG 1 – GERECHT 1

Nieuwsgierig kijkt ze naar haar bordje en ze zal vast denken; moet ik dit eten mama? Ze vist een erwtje van het bordje en kijkt verbaast ernaar. Toch eet ze een flink aantal happen van de risotto en ze lijkt het lekker te vinden! Vooral de zoete aardappel met risotto valt in de smaak. Wel is het een machtig maaltijdje (hele bakje gebruikt, is voor haar niet nodig) waardoor ze toch nog een gedeelte laat staan en dan voornamelijk de erwtjes. Daar is zij gewoon niet zo dol op. Omdat de structuur wat dikker is dan ze gewend is, heeft ze ook wat langer nodig om het gerecht op te eten. Met een liedje erbij maken we er gewoon een feestje van.

Gerecht 1: Eet spruit weekmenu

DAG 2 – GERECHT 2

Ze is een fan van kip en couscous gaat er ook prima in! Ik heb dit maaltje wat fijner gemaakt, zodat ze het beter kan eten. Puck is meer een fan van een geblend maaltje, al is het natuurlijk goed als ze zich comfortabel gaat voelen met eten wat groffer is bereid. Vooral goed voor het kauwproces!

Eetspruit weekmenu

DAG 3 – GERECHT 3

MM zalm en spinazie; super gezond! Het gaat er goed in en ik hoef het niet eens te blenden. De smaken van dit gerecht vallen in goede aarde bij mevrouw.
Ook hier pikt ze er wel uit wat ze lekker vindt en laat de erwtjes (weer) staan. De erwtjes zijn dus niet haar favoriet.

Eetspruit weekmenu

CONCLUSIE

De variatie en de pure ingrediënten maken het eten een feestje voor kids. Wel zijn kinderen vaak moeilijke eters, dus niet elk kind zal alle ingrediënten lekker vinden (erwtjes bij die van mij). Maar hè ze moeten het gewoon wel proberen, want de gerechten zien er gewoon stuk voor stuk erg lekker en gezond uit en met een beetje hulp gaan ze de uitdaging misschien wel aan.

Het leuke van Spruit is natuurlijk niet alleen het concept en de menu’s die ze aanbieden. Ik vind de verpakkingen leuk en de sticker waar Puck’s naam opstaat geeft het weekmenu een persoonlijk tintje; leuk! Verder is het gemakkelijk te bereiden; of op te warmen in de magnetron (niet te hoog) of d.m.v. Au bain-mari.

Eetspruit weekmenu

Lees hier meer over Spruit en hoe je zelf zo’n menu kunt bestellen.

http://www.eetspruit.nl

| Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met SPRUIT |

Credits foto’s: Xanne & Eet Spruit

Leave a Reply