Een kinderkamer dient echt niet alleen om lekker uit te rusten! Je kind mag er gerust lekker spelen met knuffels, klimtoestellen, poppen of ander speelgoed. Maar hoe creëer je een sfeervolle kinderkamer zonder dat het een ratjetoe aan kleuren of meubels wordt en vooral: wat zet je erin of pas je toe?

Kinderkamer - inspiratie

VELUX DISNEY GORDIJN

Vaak is de basis van de kinderkamer het belangrijkst. Zoals meubelen, deze raamdecoratie, vloerkleden en accessoires.
Maar welke meubels, rolgordijnen of jaloezieën kies je dan? Allereerst bedenk je het thema waarin je (creatief) wilt gaan werken. Houd je kleintje erg van Disney of dieren? Borduur daar dan op voort. Zo kun je heel gemakkelijk kiezen voor een rolgordijn met bijvoorbeeld een Minnie Mouse design of Bambi design van VELUX. Hoe leuk en origineel?

Disney - Velux

Om niet een hysterische kamer te creëren, kun je beter kiezen voor meubels in een naturel kleur. Zijn die gekozen, dan wordt het pas echt leuk! Met accessoires en aankleding maak je er een slaapkamer van die echt past bij je kind. Kies bijvoorbeeld voor een stoer behang voor de jongenskamer of een paar romantische lijsten aan de muur voor meiden.

BLIJF IN HET THEMA

Als je dan toch kiest voor een vloerkleed met een drukke print, houd de rest dan rustig (zoals we hierboven al vertelden). Hetzelfde geldt voor de andere meubels; een bedje of kast moet een geheel vormen met de rest van het thema in de kinderkamer. En je weet hoe kids zijn, ze raken snel uitgekeken!

Kinderkamer - inspiratie

TIPS OM INSPIRATIE OP TE DOEN

Ben je nog steeds opzoek naar inspiratie? Wij hebben wat handige tips voor je waar je zeker kunt slagen op het gebied van inspiratie:

– Koop interieur boeken, het liefst gebaseerd op kinderkamers;
– Schaf een boel woonbladen aan, die gaan altijd met hun tijd mee en kun je mooi bewaren voor een later tijdstip wanneer de moed weer in je schoenen gezonken is;
– Lees woonblogs, die geïnspireerd zijn op kinderkamers natuurlijk;
– Volg een paar mooie Instagram accounts, op het gebied van interieur en kinderkamers;
– Pinterest account? Super, daar kun je een heleboel inspiratie opdoen door eigen borden te maken of die van andere te volgen;
– Struin Marktplaats af, daar kom je vaak echte parels tegen en met een klein beetje DIY energie, maak je van die oude hobbelpaard iets heel moois;
– Gewoon Little Favorites in de gaten houden want wij geven je maar al te graag veel tips op het gebied van interieur en dus ook kinderkamers!

Kinderkamer - inspiratie

| Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met VELUX |

Credits foto’s: Pinterest

 

Leave a Reply