Op de Scheldestraat 61 in Amsterdam heeft Nijntje haar eigen winkel en afgelopen maandag was ik voor Little Favorites uitgenodigd om hier een exclusief kijkje te nemen samen met mijn jongens Luuk (2 jaar) en Ties (5 maanden).

screen-shot-2016-11-23-at-13-25-29

DE GEBOORTE VAN NIJNTJE

Tijdens een vakantie in Egmond aan Zee, vertelde Dick Bruna (de kunstenaar achter Nijntje), elke avond voor het slapen gaan een verhaaltje aan zijn oudste zoon Sierk. Het verhaaltje gaat over een wit klein konijntje dat door de tuin van het vakantiehuisje huppelt. Dit konijntje werd de inspiratiebron van Dick Bruna voor zijn Nijntje en zo verscheen in 1955 Nijntje voor het eerst op papier. Sindsdien is Nijntje wereldberoemd en buiten Nederland kent men haar vooral als Miffy!

Nijntje

“Dick Bruna wordt ook wel ‘de vader van nijntje’ genoemd, maar sinds hij 80 jaar is geworden (in 2007) noemt hij zichzelf liever ‘de opa van nijntje”.

DE WINKEL VAN NIJNTJE

Dit oer-Hollandse konijntje heeft in Nederland twee eigen winkels namelijk in Amsterdam en Maastricht. In deze winkel vind je de meest uitgebreide collectie van Nijntje artikelen zoals, knuffels, (educatieve) boekjes, speelgoed en leuke accessoires voor de baby- en kinderkamer.

Kinderen hoeven zich in de winkel zeker niet te vervelen; zo heeft Luuk zich de hele ochtend vermaakt met de reusachtige Nijntje knuffel die kan zingen, het keukentje van Nijntje en zijn de dames van de Nijntje winkel altijd bereidt om met de kinderen te knutselen. Dit alles staat garant voor uren speelplezier en geeft mij de tijd om alle mooie producten goed te bekijken.

screen-shot-2016-11-23-at-12-03-42

GOODIEBAG

De ochtend werd in stijl afgesloten met een mooi gevulde goodiebag van Nijntje voor jong en oud. Een zachte rammelaar/knuffeltje voor de kleintjes, vermaak en verwennerij voor de iets oudere kindjes, een echte Nijntje tandenborstel en pleisters voor kleine ongelukjes en niet te vergeten een tegoedbon voor @7, een deli gericht op ouder en kind.

Nijntje goodiebag

Uiteraard kon ik de winkel niet verlaten zonder iets te kopen en heb ik voor Luuk het boekje “Nijntje zingt voor Sinterklaas” en “Nijntje zet haar schoen” gekocht. Zo kunnen we alvast oefenen voor Sinterklaasavond.
Voor kerst hebben we het boek “Kerstmis” van Dick Bruna gekocht, een echte klassieker met grote bladzijdes en geweldige illustraties.

DE 3 FAVORITES VAN DE DAMES VAN NIJNTJE

Hangoor boekje

Het boekje “Hangoor”

Nijntje

Nijntje knuffeltje van Just-Dutch

screen-shot-2016-11-21-at-14-56-24

Nijntje verstoppertje spelen

De gehele collectie van Nijntje is ook online te koop: http://www.dewinkelvannijntje.nl

Credits foto’s: PR4KidsMini and Me by Sharon

Sharon

Leave a Reply