En dan ineens ben je zwanger van nr 2 en moet je opzoek gaan naar een oplossing voor het vervoeren van twee kindjes. Want dit is nogal een lastige kwestie. Kies je namelijk voor een dubbele kinderwagen, ga je voor een meerijdplankje of draag je je baby liever in een draagdoek terwijl je dreumes/peuter/kleuter loopt of zit in een buggy of kinderwagen?
In mijn zoektocht naar dit antwoord heb ik behoorlijk wat hulplijnen ingeschakeld en wat nou het beste is; tja er is niet een ding wat het beste is. Maar ik ben uiteindelijk gegaan voor een dubbele kinderwagen.

GEKOZEN VOOR EEN JOOLZ

Puck is een peuter van 2 jaar en vindt het vaak fijn om nog in de wagen te zitten, ik zag de bui al hangen als ik alleen een meerijdplankje zou aanschaffen. Want dan kreeg ik merendeel van de dag te horen ‘ Mama zitten’. Het leek mij ook gewoon fijn om met de twee kleintjes te wandelen, want dit doen we graag!
Voor welke duo kinderwagen ga je dan? Er zijn eindeloos veel merken, maar helaas verkopen ze niet allemaal een duo wagen.

Mijn oog viel direct op een Joolz. Joolz is een Nederlands merk dat kwalitatieve kinderwagens verkoopt en waar design hoog in het vaandel staat.

Joolz Geo Quadro

Voor een sfeerimpressie bekijk de video hieronder van de Joolz Geo.

WELKE WAGEN KIES JE?

Voordat ik de dubbele wagen van Joolz aanschafte, gebruikte ik een Bugaboo (een zeer fijne wagen) en ik was dus eigenlijk van plan om weer een Bugaboo aan te schaffen. Het is een stabiele wagen en in gebruik comfortabel. Maar wat mij minder handig leek was de grootte van deze dubbel wagen. Met een Joolz zitten je kindjes onder en boven en met een Bugaboo naast elkaar. Pluspunt: je ziet de kleintjes als ze naast elkaar zitten, ze zitten namelijk naar je toe. Minpunt: de Kruidvat kom je praktisch gezien niet in.

GEO QUADRO COLLECTIE

De quadro lijn van Joolz is een collectie die is uitgebracht waar elegante details samenkomen in een trendy look. Mét klassieke allure. De wagen is naar wens samen te stellen door te kiezen uit de volgende kleuren: Grigio, Blu & Carbon. Wij hebben gekozen voor de kleur Blu. De achterste wielen zijn net even anders. Ik vind de kleur van onze wagen stoer en naar mijn mening zie je deze kleur ook vrij weinig. Wat het nét even specialer maakt.

Joolz Geo Quadro

Het leuke van de Joolz wagens is dat je ze helemaal zelf kunt samenstellen. Voor welke collectie ga je, welke kleur en welke details? Bij de Tailor collectie kun je zelfs nog de kleur en details aanpassen van accenten zoals de beugel of de wielen. Ga je voor pink or blue?

GEBRUIK VAN DE JOOLZ GEO QUADRO

De Joolz Geo Quadro kan met gemak worden aangepast en uitgebreid naarmate het gezin groeit.
Het is een wagen die veel voordelen heeft. Je kunt met één kindje, twee en een 3e kindje op pad. Het is een veilige wagen en vooral comfortabel in gebruik! Zo krijg je er standaard een grote boodschappenmand bij als je met een kindje aan de wandel gaat (dit kan alleen met de oudste, want de kleinste ligt onder).
Deze boodschappenmand klik je er zeer gemakkelijk af en je kunt daarvoor in de plaats de wieg erop klikken. Dus als je met twee kindjes op stap gaat dan gebruik je het zitje (boven) voor het oudste kindje en de wieg onder (voor het jongste kindje). Als het jongste kindje groeit kun je ipv de wieg ook een zitje plaatsen net zoals je boven hebt.

Joolz Geo Quadro

Beugel:
De beugel kun je heel gemakkelijk verstellen, loopt bijvoorbeeld je man achter de wagen die langer is? Dan verstel je de beugel en kan hij er ook comfortabel achter lopen.

Joolz Geo Quadro

Wielen:
De twee grote wielen kunnen eraf zodat de wagen ook makkelijker in de achterbak past. Dit is iets wat ik vaak toepas in mijn Volkswagen Polo, om meer ruimte te creëren voor andere spullen.

Zonnekap:
De zonnekap heeft een ventilatie waardoor het lekker luchtig is in de zomer. Je zou altijd nog een parasol erbij kunnen bestellen voor als de zomermaanden zich aandienen en de zon te fel is voor je kindje(s).

Joolz Geo Quadro

De wagen draait volledig om zijn as en de voorste wielen kun je omdraaien zodat je beter kunt wandelen in bijvoorbeeld het bos of als je op het strand bent.

Maxi Cosi:
Je kunt er ook een Maxi Cosi op plaatsen, maar let op: je kunt kiezen voor boven- en onder adapters. Dus als je eenmaal voor bovenadapters gaat, dan kan de Maxi Cosi alleen boven en NIET onder.

EVALUATIE: PLUSPUNTEN EN MINPUTEN

Natuurlijk zijn er plus- en minpunten. De pluspunten overheersen en daarom zou ik de Joolz zeker aanraden aan mama’s die een dubbele kinderwagen zoeken.

Ik zet de voor- en nadelen nog even op een rijtje voor je.

Joolz Geo Quadro

Voordelen

– Design is prachtig;
– Handig in gebruik;
– Fijne opties zoals de beugel die je kunt verstellen en de wagen die om zijn as draait;
– Klikken en verstellen gaat allemaal erg vlug en is handig in gebruik;
– Je kunt overal in en langs met de wagen, hij is zeer compact;
– In de boodschappenmand kun je veel kwijt;
– Je kunt de wagen zelf samenstellen naar wens;
– Je kunt zelfs een beugel met naam van je kindje(s) bestellen;
– Past goed in de achterbak van de meeste auto’s;
– Op vele details is gelet, zoals de wieg die lussen heeft, waardoor deze makkelijk op te tillen is;
– Er zijn vele accessoires beschikbaar in de kleur van de kinderwagen;
– Prijs, kwaliteitverhouding is goed.

Joolz Geo Quadro

Nadelen

– Bij deze dubbele kinderwagen zitten je kindjes van je af en vooral bij de jongste is dat onhandig, die wil je kunnen bekijken;
– Je moet kiezen tussen boven- en onder adapters voor de autostoel. Hierdoor kan de Maxi Cosi (met boven adapters) niet onder als je het oudste kindje ook mee wilt nemen;
– De wieg die je onder gebruikt kun je niet boven plaatsen. Mocht je dus alleen met de baby op stap gaan dan heb je boven een lege zit;
– Er is met twee kindjes geen ruimte voor je boodschappen, je dient dan een aparte boodschappentas te bestellen die je aan de zijkant bevestigd. Maar hier kan natuurlijk nooit zoveel in als onderin de grote boodschappenbak;

Joolz Geo Quadro

Al met al; vind ik het een hele fijne wagen en gebruik ik hem elke dag met plezier. Ik zou hem absoluut aanraden bij het kiezen van een dubbele kinderwagen.

Joolz Geo Quadro

Voor meer informatie of om een wagen te bestellen, kun je kijken op de site van Joolz.

Xanne

| Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Joolz |

Credits foto’s: Mini and Me by Sharon

Leave a Reply