Charlotte van der Straten

Ben je het helemaal zat om elke keer op zoek te gaan naar een oppas voor je kindjes? Tenminste, dat is een veel voorkomend probleem waar veel moeders mee te maken hebben. De juiste oppas vinden, die betrouwbaar en lief voor je kindjes is. Dat zou toch niet zo moeilijk moeten zijn? Zou je zeggen. Belangrijk is, dat terwijl jij een avondje weggaat, je in ieder geval je kroost met een gerust hard achter kunt laten.

OPPASPLATFORM

Charlycares.com is een oppas app waar ouders- eventueel last minute – een gescreende oppas kunnen boeken, al dan niet aanbevolen door ouders uit hun sociale netwerk. De dienst is gebouwd rondom de mobiele gebruiker. Als ouder verlang je namelijk naar flexibiliteit, maar wil je dus wel met een gerust hart de deur dicht trekken als je je kostbaarste bezit aan de oppas overdraagt. De opkomst van apps zoals Airbnb en Uber laat zien dat een online omgeving transparantie en vertrouwen kan bieden. Je boekt echter niet zomaar een online onbekende oppas.

PERSOONLIJK GESCREEND

Iedere Oppas Angel wordt persoonlijk gescreend op kantoor voordat ze toegang krijgen tot de app. Het screeningsbeleid wordt met veel zorg en aandacht uitgevoerd. Daarnaast bieden de online ratings en reviews (verplicht in te vullen dóór de ouders, na een oppasdienst) van de Angels inzicht voor iedere ouder. Super handig!

Charly Cares

Hieronder lees je een Q&A met Charlotte van der Straten, founder achter Charly Cares.

Q: Waar en wanneer is het idee Charly Cares ontstaan?

A: Tijdens mijn studententijd had ik oppasbureau Pas Op. Al snel kwam ik er achter dat een goede & betrouwbare oppas onmisbaar is voor ieder (stads)gezin.Ik zag alle moeders struggelen om alle ballen tegelijkertijd in de lucht te houden – volkomen logisch! Een beetje hulp op zijn tijd, zodat jij als moeder met een gerust hart de deur uit kan is volgens mij zeer noodzakelijk. Of dat nou voor werk is of voor een beetje tijd voor jezelf of elkaar, dat maakt niet uit.
Wat betreft de oplossing: ik heb me laten inspireren door apps als Uber en AirBnB. Ik wil dat onze ouders hetzelfde online gebruiksgemak ervaren en met één druk op de knop van al hun “oppasproblemen” verlost zijn. Dit kan alleen op deze manier met Oppas Angels van de beste kwaliteit. Als moeder trek je de deur open en moet het gevoel van vertrouwen meteen goed zitten.

Charly Cares

Q: De oppasmeiden worden Angels genoemd, hoe ben je hierbij gekomen?

A: Haha ik vond het zo leuk klinken! Onze Oppas Angels zijn natuurlijk de kracht van Charly Cares en zijn de allerbeste oppasmeisjes bij jou uit de buurt. Ze hebben bovengemiddelde ervaring met oppassen bij verschillende gezinnen, soms passen de Angels al op kleintjes van 10 weken oud! Ongeveer 60% van onze Angels is extra ervaren met de PRO titel – zij studeren of werken binnen de pedagogiek, onderwijs, kinderopvang of (kinder)geneeskunde.

Q: Hoe worden de oppasmeiden geselecteerd, waar let je op?

A: Wij geloven heilig in persoonlijke screening bij ons op kantoor. Naast het feit dat wij zien wij we ‘in huis halen’, is het ook fijn voor een Angel om kennis te maken met Charly Cares. Naast een bovengemiddelde oppaservaring en goede referentie-check, willen we Angels met een prettige persoonlijkheid en goede mentaliteit. 

Naast de screening zijn de beoordelingen van onze ouders een dubbel check. Angels worden verplicht beoordeeld, wat weer inzichtelijk is voor iedere ouder. Op deze manier houd je het transparant en betrouwbaar.

Charly met angel

Q: Waar zijn jullie nu actief en wat zijn de plaatsen waar jullie nog actief willen worden?

A: We zijn nu live in Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Den Haag en Utrecht. Rotterdam en Leiden worden binnenkort geopend, hopelijk volgt ’t Gooi snel!

Q: Is er een internationale ambitie? 

A: Absoluut! Die komt steeds sneller dichterbij, maar we houden voorlopig nog de focus op Nederland!

Q: Wat maakt Charly Cares zo speciaal en waarin onderscheiden jullie je?

A: Charly Cares luistert goed naar beide doelgroepen, zowel de ouders als de Angels. Daarnaast proberen we zo veel mogelijk service te bieden waar mogelijk, en steken we erg veel tijd in een nauwkeurige selectie en screening van onze Angels. We zijn erg trots op de kwaliteit van die meiden en zullen nooit inleveren op dit waardevolle component van Charly Cares.

Charly Cares

Q: Kunnen ouders alleen gebruik maken van een oppas of ook een nanny?

A: Alle Angels passen op naast hun studie, maar sommige zijn voor een korte periode ook fulltime beschikbaar. De ouder kan bij ons terecht voor vaste oppas (middag)dagen, een flexibele oppaspool of voor een last-minute verzoek.

Q: Wat zijn je toekomstplannen/dromen?

A: Oei, dat vind ik altijd een lastige vraag. Zakelijk gezien wil ik blijven innoveren, blijven groeien en continue op zoek gaan naar oplossingen die bijdragen aan een beetje levensgeluk. Gezien ben ik als snel tevreden, zolang mijn dierbaren maar gezond en gelukkig zijn, dan ben ik dat ook!

Charly Cares

https://www.charlycares.com

| Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Charly Cares |

Credits foto’s: Charly Cares

Leave a Reply