Natuurlijk is het fijn als je kant en klare maaltijden op tafel kunt zetten voor je kindje, die je ook nog kunt laten bezorgen en die vers gemaakt zijn. Zoals we met Spruit kunnen beleven (onlangs over geschreven).
Maar mocht je toch zelf wat meer de handen uit de mouwen willen steken omdat je het leuk vindt of tijd over hebt, dan zijn er genoeg lekkere receptjes voor je kindje te vinden.

Vanaf 4 maanden kun je beginnen met het geven van groenten. Je kindje zal langzaam moeten wennen aan de smaken, dus kies zorgvuldig de groenten uit.
Met 4 maanden begin je met de ‘ietwat’ simpele groenten. Bijvoorbeeld een wortel puree of een bloemkool papje. Daarna kun je uitbreiden met andere smaken.
Met 6 maanden mag je kleintje al wat meer gaan fijnproeven!

HYGIËNE IS BELANGRIJK

Omdat het immuunsysteem van je kindje nog niet erg goed ontwikkeld is moet je waarde hechten aan hygiëne. Zorg ervoor dat het keukengerei en apparatuur dat je gebruikt schoon is. Ook droog je alles af met een schone theedoek en je kunt ervoor kiezen om een neutrale afwasmiddel te gebruiken.

DE IDEALE KOM VOOR OPWARMEN & BEWAREN

Als je altijd maar druk bent en weinig tijd hebt om elke dag in de keuken te staan, kun je meer maken en dit invriezen voor de rest van de week. Erg handig, want je ontdooit de dag erna gewoon het eten en je warmt het op. Let op met opwarmen: test altijd op je hand of het niet te warm is en roer desnoods even goed door.

Je kiest een paar handige bakjes die je ook kunt gebruiken om het eten op te warmen én die je in de vriezer (vriezer moet op -18 graden staan) kunt zetten. Fijne exemplaren zijn de Cirqula bakjes, die zijn van het merk Rosti Mepal. Deze bakjes (verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren) hebben een deksel zodat je het eten kunt afsluiten, maar je kunt je kindje er ook uit laten eten. Tevens zijn ze 100% lekvrij en ze kunnen in de vaatwasser, ook niet onbelangrijk. Ze passen in elkaar door de verschillende maten. Kortom; erg fijn voor in je keukenkastjes!

Als je het eten eenmaal in het bakje hebt opgewarmd kun je het niet meer bewaren en nogmaals opwarmen, zorg er dus voor dat je begint met een kleine portie (de rest invriest) en daarna desnoods weer een portie maakt.

Rosti Mepal

TO GO

De bakjes zijn ook heel handig voor koekjes en crackertjes als je een dagje op pad gaat met je peuter of baby. En door het dekseltje handig mee te nemen in je tas.
Verkoopprijzen variëren tussen de €4,99 en de €14,99.

Rosti Mepal

TIP RECEPT: PASTINAAKPUREE MET SPINAZIE

Op deze website vind je vele recepten vanaf 4 maanden en ook nog voor 6, 8 en 12 maanden! Een recept die heel makkelijk te maken is en ook nog gezond is voor je baby is een pastinaakpuree (ook wel de vergeten groenten genoemd) met spinazie. Dit gerechtje is geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden.

Hoe maak je het?
De verhouding is ongeveer 1 pastinaak met 1 flink hand verse spinazie. Schil de pastinaak en snijd in kleine stukjes. Was de spinazie. Kook in weinig water samen ongeveer 10-15 minuten, de pastinaak moet zacht zijn. Giet af en bewaar het kookvocht. Pureer tot een fijn hapje. Je kan het hapje op de juiste dikte brengen met het kookvocht.
Tip: voeg wat margarine of een klein beetje boter toe om het wat smeuïger te maken. Als je kindje klein is pureer je het volledig, als je kindje 8/9 maanden is mag je het wat grover laten.

https://www.rostimepalshop.nl

Credits foto’s: Xanne

| Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Rosti Mepal |

Leave a Reply