En dan ineens klimt je peuter over de ledikant. Tijd voor een nieuw bed zou je zeggen? Maar wat als je peuter steeds naast je bed staat, leuk zo vroeg in de ochtend om half 6!
Ook ik kwam in deze nieuwe fase terecht.
Puck wordt in december 3 en omdat het bed van Cato (7 maanden) stuk is gegaan was het tijd voor een nieuw bed, een junior bed. Spannend en vooral veel vragen die zijn intrede deden; hoe gaat ze reageren, wat als ze er niet in wil liggen, staat ze dan steeds naast ons bed, vindt ze het bed eng?

IMG_3450

WELK BED NEEM JE?

Op zoek naar een nieuw bed, waren we nog niet op de hoogte waar je allemaal op moet letten. Ik sprak Jeroen van Petite Amélie en hij vertelde mij vooral waar je op moet letten als je overstapt van een ledikant naar een juniorbed. Niet alleen het bed moet aandacht krijgen maar ook het matras is heel belangrijk. Er zit een verschil tussen een peuterbed en een juniorbed, daar kwam ik vooral achter toen ik beddengoed ging kopen. Een peuterbed van Petite Amélie is bijvoorbeeld 140 cm bij 70 cm. Speciaal beddengoed zoals hoeslakens zijn hiervoor verkrijgbaar.
Een juniorbed is nét wat groter en kan gebruikt worden tot een jaar of 8/9. Afhankelijk hoe groot je zoon of dochter is. Het juniorbed dat wij hebben gekozen heeft een afmeting van 160 cm bij 70 cm.
Mocht je dus kiezen voor een juniorbed, houd er dan rekening mee dat je beddengoed koopt dat geschikt is voor een eenpersoonsbed. Een peuterdekbed is dus te klein hiervoor (de afmetingen hiervan zijn 120 x 150 cm.)

IMG_3455

JUNIORBED NUIT PETITE AMELIE

Bij Petite Amélie hebben ze prachtige bedden én andere spullen voor de kinderkamer. Ik was direct verliefd op het Nuit bed. Deze is er in grijs en in het wit. Het bed heeft super handige zijhekjes waardoor je kind er niet uit kan vallen. De borden aan de voor- en achterkant zijn voorzien van uitgesneden sterren. Dit maakt het bed tot een echt ‘dromerig bed’. Het bed is te gebruiken vanaf ongeveer 3 jaar (wij zijn dus iets vroeger) en kan tot 8/9 jaar gebruikt worden. Het wordt geleverd zonder matras, die moet je dus apart bestellen, kan gewoon op de site! Wat ook handig is, is een matrasbeschermer. Vooral geschikt als je kleine boy of girl zo af en toe nog ‘ongelukjes’ heeft. Een matras kun je natuurlijk niet in de wasmachine gooien en de matrasbeschermer wel.
Als het zijhekje niet meer nodig is, dan demonteer je die vrij simpel.

Wil je ook het Nuit bed van Petite Amélie, dan koop je die hier.

IMG_3465

HET LEUKSTE OM TE DOEN: STYLEN VAN HET BED

Bij het Nuit bed kun je ook nog kiezen voor een lade (op wieltjes) waarin je al het speelgoed opbrengt. Dit is erg handig als je opbergruimte te kort komt!
Verder is het natuurlijk erg leuk om het bed leuk te stylen voor je kind. Zodat hij of zij zich comfortabel voelt in het nieuwe ‘grote’ bed. Denk aan beddengoed, kussens, hemeltje, spreien etc.
Ik heb gekozen voor beddengoed met strepen en knopen op het kussen van Ikea (niet te girly, clean en dus ook stoer voor jongens!) en de spreien (met sterren & oudroze) komen van Zara Home. Het wolkenkussen komt van Ikea en het roze wolkenkussentje komt van Zara Home.
Het varkentje komt ook van Zara Home.

IMG_3467

DO’S & DON’TS

Dan nog even de do’s en de don’ts op een rijtje, waar je vooral op moet letten als je een groter bed gaat kopen.

  • Koop een bed met zijhekjes, dit is handig voor je kindje om er niet uit te vallen;
  • Let op het matras dat je wilt aanschaffen, de matrassen bij Petite Amélie zijn voorzien met het  Oeko-Tex veiligheidscertificaat, dit is een test- en certificeringssysteem voor textiel.
  • Sommige matrassen komen uit China en worden verpakt in een bepaald soort plastic waar bepaalde stoffen in zijn gespoten, dit is natuurlijk niet erg gezond voor je kindje;
  • Ook belangrijk is de lattenbodem, is deze stevig en kan deze een aantal jaren mee;
  • Verder is een matrasbeschermer ook echt aan te raden om bij het bed te kopen, beschikbaar voor peuter- en juniorbedden;
  • Let goed op de afmetingen van het dekbed, voor een peuterbed zijn de afmetingen anders dan voor een juniorbed;
  • Ze raden vaak af om bij jonge kinderen een hoofdkussen te gebruiken, je kunt platte kleine kussens kopen bij bijvoorbeeld Ikea die geschikt zijn;
  • Bedenk goed hoe lang je met het bed wilt gaan doen, een juniorbed kan langer mee dan een peuterbed maar misschien is je kindje gewoonweg nog niet toe aan een juniorbed;
  • Bereid je kindje voor dat er een groter bed gaat komen, ze vinden het behoorlijk spannend en het moet niet een ‘ding’ gaan worden voor ze als ze naar bed moeten;
  • Maak het bed leuk op en koop desnoods een nieuwe knuffel die bij ze in bed mag!

IMG_3451

Schermafbeelding 2017-07-10 om 15.39.38

OVER PETITE AMÉLIE

Op een mooie lentedag in april liep de kleine Amélie op een brocante markt op het platteland in het zuidoosten van Frankrijk. Zij zag  daar een prachtige 19e eeuwse kinderwagen met traditionele ronde vormen en grote spaakwielen. Gefascineerd was ze en vervolgens dolgelukkig toen ze het wagentje cadeau kreeg als kinderwagen voor haar poppen. Vele jaren later is diezelfde kinderwagen vervlogen tot slechts een mooie herinnering uit haar jeugd. ..Of toch niet? Een ingenieus idee kwam in haar op.  Zou het mogelijk zijn de stijl van toen te doen herleven in de kinderkamer van nu met een wiegje geïnspireerd op die ene kinderwagen uit haar jeugd?

Amélie aarzelde niet en ging aan de slag in het atelier van haar vader. Na veel passen en meten was de productie van haar eerste zelf ontworpen wiegje een feit. Het model  ‘Petite Wagon’ was geboren. Vol met inspiratie ontwierp zij vervolgens een collectie prachtige wiegjes en accessoires met een uniek karakter, stuk voor stuk geïnspireerd op de Franse brocante stijl die zij kende uit haar vroege jeugd. Petite Amélie is een merk geboren in Lyon, geïnspireerd op de Franse brocante stijl.

Petite Amélie heeft onlangs een nieuwe lijn toegevoegd ‘Bocca’. Je kunt van deze lijn een complete tienerkamer aanschaffen of een paar meubelstukken. Super mooie en elegante details en helemaal praktisch als je geen inspiratie hebt maar je het liefst een kant en klare kinderkamer kopen.

https://www.petiteamelie.nl/

| Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Petite Amélie |

Foto credits: Xanne

Leave a Reply