HAD IK HET LAATSTE WIJNTJE MAAR LATEN STAAN

03.45uur! Je wrijft nog eens door je ogen, maar ziet de tijd toch echt goed op je IPhone. Daarnaast ligt het witte kleine kastje waar je inmiddels een hekel aan hebt gekregen. Een hoop gekrijs komt eruit en het beeldscherm is zo helder dat het nog meer pijn aan je ogen doet. De babyfoon. Half slaapdronken en rillend van de kou slenter je naar de babykamer. Je vervloekt jezelf dat je de avond ervoor niet een uurtje eerder naar bed bent gegaan en dat laatste wijntje niet hebt laten staan.

Babyfoon - Philips

KLAARWAKKER

Klaarwakker staat je kleine spruit rechtop in z’n bedje. 12 liedjes, een schone luier, een droge romper en pyjama en een half flesje warme melk verder, sluip je de babykamer uit. Het stukje waarvan je weet dat het kraakt, vermijd je tactisch. Na drie kwartier Facebook, instragram, het Parool en Zara te hebben afgestruind, voel je eindelijk je ogen zwaar worden. Langzaam kom je weer in slaap, totdat ‘het beruchte, witte kastje’ weer tekeer gaat. Je zet het geluid uit en trekt de dekens over je hoofd heen. Met veel gezucht en gesteun stap je weer uit dat heerlijke, warme bed. Helaas zit er nu nog maar één ding op. Je pakt het hysterische mannetje uit bed en de speelgoedboerderij uit de kast. De kleine klapt enthousiast in z’n handjes.

‘HEERLIJK HÉ DAT DIE KLEINE DE NACHT HEEFT DOORGESLAPEN?’

Uiteindelijk, rond 06.00u is hij zo uitgeput, dat hij als een blok in slaap valt. En jij? Jij bent alweer bezig met de wekker die over een half uurtje gaat en doet geen oog meer dicht! Met zwarte kringen en een lijkbleek gezicht stap je uit de douche. Vanuit bed hoor je manlief ontwaken ‘Heerlijk hè dat de kleine weer de hele nacht heeft doorgeslapen’. Je houdt wijselijk je mond en probeert met een dikke laag make-up de sporen van vannacht te verdoezelen.

Make-up
Credits foto: Pinterest

DE BERUCHTE SPRONG

Ok, bovenstaande, geschetste nacht vindt echt niet iedere nacht plaats. Het valt meestal samen met de beruchte ‘sprong’. In de periode rond de sprong maakt jouw kleintje een mentale ontwikkeling door. 10(!) sprongen zijn er in totaal.En wat daarbij gepaard gaat (naast onhandelbaar gedrag, rode billen, heel veel gehuil en nog een hele hoop andere ongemakken) zijn onrustige nacht(en).

OEI IK GROEI

Heel lang heb  ik het boek ‘oei ik groei’ in de kast laten staan. Niet alleen om de vreselijk onaantrekkelijke kaft, maar eigenlijk ook omdat ik niet zo geloofde in het hele sprongen verhaal. Nu, 13 maanden later, pak ik het boek er regelmatig bij. Op het moment dat je zó moe bent dat je op werk vergeet je handrem er op te zetten, waardoor je auto midden op de weg terecht komt en daardoor een verkeersopstopping veroorzaakt. Dat er vrienden een avondje komen eten en jij om 00.00u zó moe bent dat je aan tafel in slaap valt. Op die momenten is het toch wel heel geruststellend te lezen dat de sprong nog maar van korte duur is.

Oei ik groei boek

EEN SPRONG IN DE LUCHT

Ik ‘sprong’ letterlijk een gat in de lucht toen ik laatst las dat je kindje na 20 maanden een ‘af’-mini-mensje is, wat betekent dat het is gedaan met de sprongen.

Nog 6 maanden te gaan…

Florian

Marie-Flore

4 Comments on ONRUSTIG DOOR HET ‘WITTE KASTJE’

 1. Valérie
  28 november 2015 at 17:12 (6 jaar ago)

  Wat een leuk stukje! Ik ben fan. Keep on the good work!

 2. Katja
  28 november 2015 at 18:21 (6 jaar ago)

  Super leuk om te lezen en wil het ook gaan volgen.Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Xanne
   29 november 2015 at 08:50 (6 jaar ago)

   Hi Katja, als je de column van Marie-FLore wilt volgen moet je onze site goed in de gaten houden. Regelmatig zal zij een blog posten.

 3. Corine Kamp
  3 december 2015 at 08:26 (6 jaar ago)

  Wat een goed geschreven stuk! Leuk om te lezen! Kan mij vast gaan voorbereiden op alles wat er komen gaat!

Leave a Reply