HEERLIJK, LEKKER VRIJ

“Marlou, heb jij morgen even tijd om te zitten?” “Uh nee, dat wordt dan donderdag want morgen ben ik vrij…” “Oh ja, jij hebt morgen je mamadag! Oh heerlijk zeg, lekker vrij…wat ga je doen? Shoppen, uitslapen, lekker lunchen met een vriendinnetje?” Mijn collega kijkt me jaloers aan, zich totaal niet bewust van het feit dat deze dag absoluut niet te vergelijken is met de vrije dag waar zij op dit moment van zit te dagdromen. Ik lach een beetje en doe nog een kleine poging: “Nou, laat dat ‘lekker vrij’ maar even weg. Shoppen gaat niet zo lekker met een jengelende dreumes in de kinderwagen. Uitslapen heb ik al 1,5 jaar niet meer gedaan en lunchen met een vriendinnetje gaat alleen als zij ook een kindje heeft en we naar Blender (Amsterdam) gaan waar die kleine monsters (met nog 10 andere gillende monstertjes) nog een beetje hun gang kunnen gaan….” Ze schrikt een beetje van mijn gefrustreerde reactie en zegt: “Oh ja, je hebt natuurlijk ook die kleine nog…” en kijkt me met medelijden aan.

Mama moment

SCHAARS

Ik neem het haar natuurlijk totaal niet kwalijk, zij leeft nog in een wereld waar een kind haar leven totaal niet op zijn kop heeft gezet en waarin je elk ‘vrij’ uurtje driedubbel moet benutten. En hoewel ik elke week ontzettend uitkijk naar mijn wekelijkse ‘mamadag’ en waar ik zou willen dat ik er meer had in een week, denk ik even terug aan de tijd dat vrije dagen nog bestonden. Want als je mama bent (en vooral mama van een 1,5 jaar oud jongetje dat alles zelf wil doen en alles rennend doet in plaats van lopend) dan zijn de vrije dagen schaars. Heel schaars. En als je er eentje hebt, dan heb je vaak een lijstje om af te werken van 10+ items omdat je daar anders nooit aan toe komt. Dus van luieren en uitslapen is geen sprake meer. En die leuke tv-serie een keer afkijken komt helaas ook niet voor op dit lijstje. I wish!

Uitslapen? No way!

MET DE KINDERWAGEN IN DE ZARA

Ik zit achter mijn computer op mijn werk en denk terug aan de eerste 6 maanden van Maas zijn leven waarin ik hem nog overal mee naartoe kon nemen, omdat hij toch wel in de kinderwagen sliep. Ik kon hem gewoon naast de tafel parkeren en tevens een gesprek met iemand afmaken of ik reed met de kinderwagen en al een pashokje van de Zara in. Hij gaf geen piep … *zucht* waar is die tijd gebleven?!

HEERLIJKE ONWETENDHEID

Aan het einde van de dag, op de fiets naar huis, denk ik terug aan het gesprek met mijn collega eerder op de dag. Zou zij over een aantal jaar, als ze zelf een kindje heeft, terugdenken aan ons gesprek? Zou ze dan een beetje moeten lachen om haar onschuldige en onwetende vragen aan mij? Stiekem hoop ik van wel, niet alleen vanwege de genoegdoening en de gedeelde smart van ‘moeder zijn’, maar vooral omdat het zo hoort.

MAMA-MAASSIEDAG

Ik zet mijn fiets op slot, steek de sleutel in het slot en doe de deur open. Terwijl ik de gang binnenloop hoor ik Maas gillen ” Mamaaaa!” en mijn moeder-hart smelt. En oh wat heb ik nu al zin in morgenochtend 07.00 u wanneer ik dat kleine aapje uit bed mag halen en onze wekelijkse Mama-Maassiedag begint…. <3

Knuffelen met je kleintje

Credit foto’s: Pinterest

1 Comment on Woensdag Mamadag

Leave a Reply