Twee weken voor vertrek starten de voorbereidingen voor onze mini vakantie. De grootste voorbereiding is toch wel de was. Normaal gesproken is het al topsport om de was wekelijks weg te zien werken, laat staan als je een midweekje weggaat. Op het moment dat alles schoon, opgevouwen en gestreken in de kast ligt, ebt het euforische gevoel al snel weg wanneer je ontdekt dat de wasmand (alweer) tot de nok aan toe gevuld is.

Florian

HELP! ROMPERS NODIG

Met een hoop inspanning krijg je de berg was toch weer voor elkaar en kan het inpakken beginnen. Daarna start de stress voor je mini vakantie, ik schets even een situatie voor je.
Gedurende het inpakken kom je tot de conclusie dat je toch nog niet voldoende rompertjes in huis hebt voor de komende dagen. Stel je voor, dat de situatie zich voordoet dat hij twee á drie setjes per dag nodig blijkt te hebben. Dit zou betekenen dat je dan minimaal 10 rompers nodig hebt. Dus je gaat weer naar de Hema waar je voor de zekerheid ook nog een extra slaapzak, wat slabbetjes en flesjes inslaat. Je weet maar nooit..

Rompers

JE SPULLEN IN WEEKENDTASSEN PROPPEN

De weekendtas die jij voor ogen had voor de kleding en spullen van jouw kleine, wordt al snel ingeruild voor de grootste koffer die je hebt staan. Aangezien manlief de andere, grote koffer heeft geconfisqueerd, zit er niks anders op dat jij jouw kleding in weekendtassen moet proppen. Met een volgeladen auto waarin een campingbedje, bugaboo, speelgoed, Nijntje koekjes, rozijnen en boterhammen in zit, ben je dan eindelijk zover om te vertrekken. Dat er voor jou geen beenruimte meer over is, dat neem je voor lief. Halverwege de reis realiseer je je dat jouw oplader thuis nog in het stopcontact zit en je bikini nog op bed klaarligt. FIJN.
Zo ontdek je een hele waslijst aan (belangrijke) benodigdheden van jezelf die je bent vergeten. Ach voor je man en kleintje is in ieder geval alles meegenomen.

Koffers pakken

DE HELE WEG VERMAKEN

Je had de reis zo tactisch mogelijk gepland qua tijd, dacht je. De kleine zou op deze manier heerlijk de hele reis kunnen en willen slapen. Helaas… Je kleintje denkt daar net wat anders over en verveelt zich al snel. Sterker nog, als je kleintje net kan lopen, is 4 uur stilzitten écht héél lang. Nadat je je mini 3,5 uur hebt vermaakt (met gevolg dat jij driekwart van de reis omgedraaid zit om hem met van alles en nog wat zoet te houden) valt je mini nét voordat jullie de plaats van bestemming hebben bereikt in slaap.

HET CAMPINGBEDJE

Aangekomen in het hotel is het eerste wat je moet doen het campingbedje in elkaar zetten. Geloof mij deze klus is vergelijkbaar met een Ikea kast in elkaar zetten. De kleine moet wel uitgeput zijn na deze lange reis want slapen zat er niet in. Je denkt ‘oh heerlijk wij kunnen dan in alle rust aan de bar proosten op de vakantie’. Vergeet het maar…  Natuurlijk is je kleintje nog lang niet van plan om te slapen wat betekent dat jullie om beurten ieder kwartier boven moeten checken of alles in orde is.

Cheers
Wanneer je kleintje dan eindelijk slaapt, is het voor jullie allebei inmiddels ook al bedtijd. Midden in de nacht beseft de kleine dat hij niet in zijn eigen, vertrouwde omgeving is. Hierdoor zet hij het op een blèren. Zo snel je kunt, haal je hem uit het campingbedje om te voorkomen dat hij de andere hotelgasten wakker maakt. Ook al stond er bij de beschrijving familiehotel, je wilt niet dat het norse oude stel naast jullie kamer, gaat klagen over geluidsoverlast. De opeenvolgende nachten past hij dit trucje elke keer toe, met gevolg dat hij uit bed wordt genomen.

VIJF HEERLIJKE DAGEN

Ondanks de korte nachten en het feit dat wij elkaar amper écht hebben gesproken (iets waar normaal een vakantie juist het ideale moment voor is) , waren het vijf heerlijke dagen. Ik kan niet anders zeggen ;). Wat heeft ons kleintje genoten van alle aandacht en wat hebben we een lol gehad met zijn drieën. Het cliché is waar; als het kind het naar zijn zin heeft op vakantie, dan hebben de ouders dit ook.

Kortom, op naar de volgende mini vakantie. Maar eerst nog even bijkomen 😉

Marie-Flore & Florian

Marie-Flore

Credits foto’s: Pinterest & Marie-Flore

Leave a Reply