Q&A Karlien
Karlien woont in Monnickendam en is moeder van een dochter (2012) en een zoon (2014).

Ze werkt als bedrijfsjurist bij een eHealth startup. Daarnaast werkt ze aan haar eigen website http://www.reistipsmetkids.nl waarop ze blogt over reizen, uitjes, hotspots en gezonde voeding. De artikelen zijn steeds geschreven in het licht van leven met kids en met één grote droom: een wereldreis.

Q: Welk item is onmisbaar in je tas als je met je kindje op stap gaat?

A: Voor de jongste zijn dat luiers en billendoekjes, niets verrassends. Verder neem ik altijd wat te eten en drinken mee (bakje met groente en fruit plus water), boekjes en speelgoed. 

Q: Wat is jouw favo place om te lunchen en cappuccino’s te drinken?

A: Mijn favoriete bezigheid is om door de stad te slenteren of om een lange wandeling te maken. Dit wordt altijd gecombineerd met lunchen en cappuccino’s drinken (liefst vooraf en na afloop nog een keer bij een ander café). In Hoorn ontdekte ik laatst Turf, een leuk café met een zandbak binnen. In Monnickendam is Da Piera leuk, heerlijke koffie. In de weilanden bij Overleek, net boven Amsterdam, zit de theetuin Overleek. Perfecte koffie, vriendelijke bediening en een tuin met schommel en konijnen. In Amsterdam Noord kom ik graag bij Fashion & Tea en café De Ceuvel.

Q: Met welk kledingstuk kun jij eindeloos outfitjes maken voor je kleintje?

A: Maillots! Ik koop ze in alle kleuren. Je kan ze met van alles combineren en maken een normaal rokje net even specialer. 

Q: Wat is jouw geheime recept om op tafel te schotelen? Dat makkelijk en lekker is?!

A: Simpel en snel, is een pasta met tomatensaus. Ik kies voor volkoren pasta en maak van verse tomaat met wat zout, peper, knoflook, ui, kruiden en paprika, een saus. De kinderen zijn hier gek op. 

Q: Wat is jouw ultieme mommy tip?

A: Neem je niet teveel in je hoofd, voordat je moeder wordt. Je hoort aanstaande ouders soms zeggen dat hun kind ‘nooit’ of ‘altijd’ iets gaan mogen of moeten. Nooit suiker, televisie of op de computer en altijd met houten speelgoed spelen of naar buiten. Plus driedubbel ecologisch eten. Je weet niét hoe je als vader of moeder bent, je weet niet hoe je kindje is en je gaat absolute uitspraken als altijd en nooit niet naleven. Wat over blijft zijn hele vermoeide ouders die voor hun gevoel falen. Laat het los!
Daarnaast is het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Of het een (thuis)studie is, uitdagende baan, blog of iets heel anders: zorg dat er tijd voor je persoonlijke groei is.

1 Comment on Q&A met Karlien de Bruijn

Leave a Reply