EIN-DE-LIJK! We gingen op vakantie…en wat voor een vakantie: 2,5 week naar Thailand en Maleisie. Wat een heerlijkheid! Voor het eerst een verre reis met onze kleine grote man. Samen hebben we al best wat mooie reizen mogen maken. En hoewel we al vaak tegen elkaar hebben gezegd dat we blij zijn dat we dat hebben gedaan voordat we aan kinderen begonnen, kroop het bloed toch waar het niet gaan kon. Dus we besloten het toch doen! Want, zo rechtvaardigden we ons besluit; willen we onze kinderen ook niet wat van de wereld meegeven?

Vakantie

THAILAND & MALEISIE

Onze keuze viel op Thailand en Maleisie vanwege de relaxte sfeer, het weer, de ontzettend aardige en kindvriendelijk mensen en het geweldige eten. We waren er allebei nog nooit geweest, oh en de betaalbaarheid had er natuurlijk ook mee te maken. Ja, we zouden ook graag een keer met kids naar Nieuw-Zeeland terug willen (het mooiste land EVER), maar daar moeten we dan eerst maar weer eens goed voor gaan sparen. Want tja, dat is echt onbetaalbaar.

ALS WE ER TOCH ZIJN

Twee, max drie locaties. Want we moeten namelijk wel echt een beetje uitrusten… Maar aangezien we allebei nog nooit in Thailand en Maleisie waren geweest, wilden we natuurlijk ook wel wat van deze landen zien. Dus onder het mom van ‘ als we er toch zijn ‘ maakten we een reisplan, dat bestond uit 5 verschillende locaties. De langste tijd op 1 plek zou 5 nachten zijn, de kortste tijd zou 2 nachten duren. Nu maar hopen dat die mini van ons dit ook allemaal leuk zou gaan vinden….

Vakantie Marlou

GOED VOORBEREID

Eigenlijk hadden we overal wel goed over nagedacht. Wat moeten we echt bij ons hebben voor Maas en wat kunnen we eventueel daar gewoon kopen? Moeten we toch niet een buggy bij ons hebben? Zit er een zwembad in ieder hotel? Hoe gaan we de vliegreis van 12 uur doorkomen? En als hij dan niet gaat slapen en hysterisch wordt, wat doen we dan? Allemaal dingen die menig ouder, die een reis met een kleintje gaat maken, overweegt. De gevraagde en ongevraagde (maar goedbedoelde) adviezen van anderen vliegen je om de oren. Maar tegelijkertijd hadden we juist zoiets van: we hoeven niks en we zien het wel. We kunnen het plan (indien echt nodig), altijd ter plekke aanpassen. En als het geen succes is doen we het gewoon niet meer! Het zou dus een grote test worden.

Vakantie Marlou

(B)ENGELTJE

De vliegreizen heen en terug gingen top (tja, het blijft een jongetje van bijna twee wat graag wil “Lopen!” dus lieten we hem af en toe gewoon maar gaan), het reizen van locatie naar locatie was ook geen probleem (thank god voor die buggy die we 2 dagen voor vertrek toch nog besteld hadden!) en over het algemeen was hij ontzettend lief. Vooral tijdens het reizen was hij echt een engeltje. Maar op het moment dat we eindelijk even op een strandbedje konden chillen, werd het nogal een uitdaging. Serieus geval van: enig kind (aan beide kanten van de familie) en daardoor een beetje een aandachtsprobleempje. Aan de ene kant dus heel fijn, maar aan de andere kant was het ook wel lekker geweest als hij af en toe iets langer dan 5 minuten met een schepje en emmertje had kunnen spelen. En echt spelen met andere kindjes is er op deze leeftijd ook nog niet bij, dus dat konden we ook uit ons hoofd laten. Third world problems, I know, maar desalniettemin redelijk irritant.

Vakantie Marlou

NIET INGECALCULEERD

We zijn weer een hele mooie ervaring en veel prachtige herinneringen rijker. Thailand en Maleisie zijn echt aanraders met een kleintje. Maar misschien toch de volgende keer 2 of 3 locaties aanhouden? Dat geeft net wat meer rust. Want op een gegeven moment is de vakantie voorbij en kom je thuis met een jetlag. Nog erger: die kleine heeft ook een jetlag. En die blijft helaas wat langer hangen. Ik heb altijd een beetje een aversie gehad tegen de interessantdoenerij rondom een jetlag. Maar nu weet ik dat hij echt bestaat. En dat de jetlag van een peuter helaas wat langer duurt dan bij volwassenen. Ik was van tevoren nog gewaarschuwd, dus had braaf 2 extra vrije dagen na de vakantie ingepland. Maar 1,5 week lang, 3 keer per nacht wakker, had ik even niet ingecalculeerd. En dan lijkt de vakantie al heel snel ineens weer lang geleden…. Wanneer gaan we weer?!

Vakantie Marlou

Vakantie Marlou

RESPECT

Terwijl ik deze blog schrijf besef ik me dat mijn laatste column ook al over slapen (of het gebrek daaraan) ging. Hhmm, toch weer een bevestiging dat slaap nogal belangrijk voor me is. RESPECT voor alle moeders met slecht slapende kindjes…ik hoop dat dit mij in de toekomst ook bespaard blijft, want ik weet NIET hoe jullie het volhouden!

MARLOU

Credits foto’s: Marlou, Pinterest

Leave a Reply