Ok, ken je dat moment dat je in de rij staat van de appie én je je een hele slechte moeder voelt?

KINDERWAGEN BENDE

De keuze qua kassa is al beperkt door die enorme, brede Bugaboo; het is noodzakelijk om de kassa met de extra brede doorgang te pakken. Dit gegeven weten alle moeders met een kinderwagen, daarom is deze rij ook altijd de langste. Geduldig sluit ik achteraan. Florian heeft inmiddels een banaan uit het mandje gevist en probeert een surprise ei bij de kassa te bemachtigen. En dan breekt het beruchte moment aan: het moment waarop ik mijn boodschappen op de lopende band moet leggen. De producten die de moeders voor mij op de band hebben neergelegd zijn stuk voor stuk groen, biologisch én super gezond. Ik werp een blik op mijn mandje gevuld met Olvarit potjes, brood, boter, melk en Roosvicee. Ik zie de afkeurende blikken wanneer ik mijn boodschappen op de band leg.

Column Marie-Flore

RODE VARIANT VOOR HONGERIGE BABY’S

Even terug in de tijd. Florian is vanaf zijn geboorte af aan al een flinke eter. Ik had nooit last van de ‘Nutrilon melkpoeder gekte’. De rode variant ‘voor hongerige baby’s’ waren niet in trek bij de Chinezen.
Toen zelfs mijn eigen vriend zich hardop afvroeg of Florian niet aan de zware kant was, heb ik dit bij de eerstvolgende afspraak bij de consultatiearts aangekaart. In tegenstelling tot alle beangstigende verhalen over de Kenau van een consultatiearts; heb ik een jonge, vlotte meid die heel realistisch is en zich niet zo snel druk maakt. ‘Te zwaar?! Ah joh wacht maar tot hij loopt, dan vliegt het eraf.’ En inderdaad. Vanaf het moment dat Florian zijn eerste stappen had gezet, nam zijn gewicht zichtbaar af. Hoewel hij nog steeds niet één van de slankste is, past hij nu keurig in de maat van zijn leeftijd en loopt zijn gewichtscurve weer keurig in het midden.

Column Marie-Flore

HE LOVES FOOD

Dat Florian van eten houdt is dus duidelijk. Zo heeft hij haarfijn door hoe hij de la met al het lekkers moet open krijgen, ontbijt ik tegenwoordig in de auto, want alles wat ik eet wil hij ook en werd ik laatst door de crèche gebeld dat hij niet zo lekker was: hij at maar één boterham in plaats van drie.

Ik realiseer me dat bewust bezig zijn met voeding goed is, maar je je niet gek moet laten maken door de gezondheidsrage. Natuurlijk zorg ik ervoor dat Florian zijn dagelijkse porties fruit en groente krijgt. Maar hé een visstick of een Danoontje op z’n tijd moet kunnen, toch?

Column Marie- Flore

Marie-Flore

Leave a Reply