Preggy pants; oftewel de zwangerschaps broek. Hier kan ik vrij kort over zijn, ik moest hier even aan wennen. Niet aan de broek, niet aan de band, maar mij erin.

IEDEREEN WIL TOCH EEN ZWANGERSCHAPSBROEK? DAT ZIT TOCH HEERLIJK?
Nou, mijn verhaal begon iets anders.

PLEASE DON’T HATE ME

In mijn eerste zwangerschap had ik het geluk (please don’t hate me) dat ik in totaal 10 kilo aankwam. Ik snapte er zelf ook niets van, want iedereen zei nog ‘ jij zal wel uitdijen’ (bedankt mensen). Maar ik heb ze op het verkeerde been gezet, want feitelijk kwam ik heel weinig aan. Op het laatst had ik eigenlijk alleen een buik maar van de achterkant zag je niet veel.
Ik at ALLES wat ik wilde eten en vooral de vette dingen liet ik zeker niet staan. Friet met kroketten: yes please. Burgers & frietjes: mijn beste vriend. Had ik al friet met kroketten gezegd?

Pinterest - friet & burgers

Een zwangerschapsbroek kwam dan ook niet in mijn woordenboek voor. Eerlijk gezegd; ik paste al mijn spijkerbroeken nog. Ok, in de laatste weken (jaar 2014) van mijn zwangerschap paste ik de truc toe die ik ooit van mijn schoonzus kreeg, haal een elastiekje door het knoopsgat en maak die aan je knoop vast. Hup, je jeans kan nog even mee! Zo gezegd zo gedaan.
Niets hoefde ik in manden te doen en op te bergen.

Zwanger van Puck - 2 dagen voor de bevalling

LOS IN DE PREGGY PANTS REKKEN

Maar je weet wat ze zeggen over een tweede zwangerschap; gij zult meer aankomen. Ondanks het feit dat ik vrijwel niets binnen hield in mijn eerste periode, begonnen mijn broeken al na 8 weken krap te zitten. Hoe dan?
Zo eigenwijs als ik ben, probeerde ik de truc met het elastiekje. Resultaat: 1. zag er niet uit 2. zat niet lekker en 3. waarom kwel ik mijzelf zo?
Dus ben ik voor het eerst, in twee zwangerschappen, naar de H&M gegaan en ben ik daar los gegaan in de preggy pants schappen!
Preggy pants H&M
Dit ga je natuurlijk niet geloven, maar ik had serieus de smaak te pakken. Wordt het toch de jeans met gaten? De donkere wassing dan? Of misschien de lichte? Weet je wat: we nemen ze gewoon allemaal!! Dus ging ik bepakt en bezakt op weg naar huis, met maar liefst drie preggy pants! Wie weet koop ik er nog meer?!

WAAROM ZO EIGENWIJS?

Nu zijn mijn drie lievelingen en ik onafscheidelijk. Waarom heb ik dit niet eerder gedaan?
Die band: heerlijk. De stretch: heerlijk. Plus, het ziet er prima uit, sterker nog de preggy pants zijn best fashionable tegenwoordig. Geen saaie varianten maar gewoon skinny’s en boyfriend modellen.

Mijn advies; koop nou maar gewoon die preggy pants. Kwel jezelf niet zo. Je moet immers al een hoop compromissen sluiten in je zwangerschap, dus hup deze kan er ook nog wel bij ;).

Xanne

Credits foto’s: Xanne, Pinterest

Leave a Reply