Vanaf het moment dat bekend was dat ik zwanger was van een jongetje, was mijn vriend compleet gelukkig. Alles wat maar stoer en jongensachtig was, werd aangeschaft. Blauwe babypakjes, stoere nikies, ballen, je kan het zo gek niet bedenken. Hij fantaseerde over uitjes naar Formule 1 races, samen surfen en het supporten langs de voetballijn.

Column Marie-Flore - Pinterest

SLAPEN, HUILEN, POEPEN

Dat Florian het eerste jaar alleen nog maar sliep, huilde en poepte, had hij toen nog niet bedacht.. Zodra Florian wat groter was, kon het jongensfeest écht beginnen. Zo kon hij nog maar amper zitten, of hij reed al rond in een op afstand bestuurbare auto! Logischerwijs was niet ‘mama’, maar ‘auto’ het eerste woord wat hij kon uitspreken. Inmiddels kent hij het verschil tussen een motor en een scooter en kent hij alle overige vervoersmiddelen bij naam.

Florian en Marie-Flore

ALLES MOET HARD EN SNEL

Alles moet hard en snel. Rennend op zijn loopfiets racet hij door het huis. Nog leuker; is het om je keihard van diezelfde fiets te laten vallen. Stoeien (lees kopstoten geven aan je moeder) behoort ook tot één van zijn favoriete spelletje. Standaard zit hij onder de blauwe plekken. Hoe vaak ik de vallen- en stoten crème tevoorschijn moet toveren om een bult bij hem en/of bij mijzelf te verdoezelen!

NOT AMUSED

Met de paplepel wordt hem ingegoten hoe hij het vrouwelijk schoon voor zich moet winnen. Met zijn sjansende blik en de handkusjes die hij daarbij uitdeelt, weet Florian feilloos hoe hij zich populair moet maken. Super trots is mijn vriend op deze mannelijke acties.
Tot vorige week toen hij met een teleurgestelde blik terug kwam van de crèche. Zoals gewoonlijk geeft de leidster tijdens de overdracht aan hoe Florian’s dag is verlopen. Hij had lekker geslapen, gegeten en oh ja hij had zó lief gespeeld met… POPPEN! Mijn vriend was not amused. Met poppen spelen, is echt uit den boze. Toen hij ook nog eens met de kinderwagen van zijn nichtje aan kwam lopen, was dat de spreekwoordelijke druppel. Mijn vriend wist niet hoe snel hij zich naar de Bart Smit moest begeven. Met een grote tas gevuld met allerlei speelgoedauto’s in alle soorten en maten kwam hij thuis.

Florian en Puck

‘Florian poppen zijn stom hè’, hoor ik mijn vriend hardop zeggen.
‘Ja papa’ antwoordt Florian, terwijl hij zich omdraait en mijn handtas om zijn arm hangt.

Marie-Flore

Credits foto’s: Marie-Flore en Pinterest

Leave a Reply