Anne Duijsens

Een groot probleem in de huidige maatschappij is dat mensen steeds vaker zitten en dat begint al in de kindertijd. Zitten op school, zitten aan tafel, zitten in de auto, zitten op de bank, voor de TV, voor de iPad.. ‘Het zitten is het nieuwe roken’ wordt er ook wel gezegd. Hier moeten we vanaf!

ZITTEN LEER JE AAN EN DUS KUN JE HET AFLEREN

Zonder iPad of TV zouden weinig kinderen stil op de bank blijven zitten, dus waarom hieraan toegeven? Natuurlijk hebben bijna alle mamma’s regels over TV kijken of computeren.. maar wees eens eerlijk, hoe vaak is het niet heerlijk als de kids eindelijk even stil zijn en niet zeuren over dit of dat. Stiekem loopt het al snel op! En geef je er aan toe.

Na een lange werkdag verdwijnt het echte actieve bezig zijn met je kids al snel naar de achtergrond, zeker als je ook nog je telefoontjes wil plegen of je berichtjes/Facebook wil checken!

ACTIEF ZIJN MOET JE IN PLANNEN

Een handige tip is om daadwerkelijk het ‘actief zijn’ in te plannen, net zoals je dat moment iPad of TV misschien al timet. Voor ieder kwartier plakken achter een beeldscherm, een kwartier tikkertje, blokje om, basketbal of voetbal. En, doe er zelf aan mee, dat is goed voor je eigen beweging en de band met je kids. Klinkt makkelijk, maar ik daag je graag uit;)

Blog Anne

ANNE

Credits foto: Anne, Pinterest

Leave a Reply