‘Mama buik’.
‘Ja mama heeft een grote buik’.
‘Mama, baby in buik’.
Ja mama heeft inderdaad een baby in haar buik!’
‘Papa buik.’
‘Uh papa heeft inderdaad een buik, maar niet zo groot als mama hoor Puck…’

ZE WORDT VOLWASSEN

En zo ging het de afgelopen maanden vaak genoeg. Onze kleine peuter wordt volwassen en dat is wel even wennen. Hoe snel een ontwikkeling gaat, blijft mij verbazen. Van haar ontdekkingsreis in het leren zitten, tot aan kruipen, lopen en nu zelfs praten. Jemig, wat gaat de tijd snel. En wat kent ze een woorden. Nu al bijdehand!
Wat is het toch weer een cliché, maar die tijd, die gaat mij gewoon veel te snel.
Zo hield ik de eerste zwangerschapstest vast (een moment om nooit te vergeten) en nu komt de tweede alweer bijna. Een nieuw meisje, Puck als grote zus, wij weer als papa en mama. Ja, het zal nooit wennen dit proces, als je het mij vraagt.
Wat komt er allemaal bij kijken en zijn we wel goed voorbereid? Dat soort vragen spoken uiteraard in mijn hoofd. Maar hoe voorbereid ik ook ben (miss plan), er zullen altijd dingen zijn waar je je gewoon niet op kunt voorbereiden. Die moet ik maar gewoon accepteren, toch?

Puck

EEN NAAKTE POP ACHTER DE BANK

Met de voorbereidingen van de kinderkamer wil Puck niets missen. De spenen en knuffels belanden vaak in haar eigen bed, want dit blijft een lastig ding om uit handen te geven. Ook als de spulletjes nieuw zijn. De nieuwe én tweedehands kleertjes van Puck, zijn gewassen en liggen netjes in de kast van nr 2. Puck propt haar voetjes in een van de veel te kleine regenlaarsjes (van haar geweest) en probeert zo haar spulletjes weer toe te eigenen. Gelukkig heeft ze een paar nieuwe regenlaarzen, waar proppen helemaal niet nodig is. Maar zelfs met de poppen wordt het babyritueel veelvuldig herhaald. Eten geven, boertjes geven, luier om, in de poppenwagen slapen en een flesje toe. Ja mijn dochter is een echte poppenmoeder. Dat moet toch goed gaan straks als de baby er is? Ze zal toch de liefste zus van de wereld zijn? Maar toch is en blijft het een kind en weet ik dat het ook opletten zal zijn. Want een minuut later ligt dezelfde pop weer uitgekleed achter de bank. Wordt de poppenwagen in de hoek gesmeten en krijgt de pop op zijn kop de fles. Tja…

Babykamer

EEN NIEUW HOOFDSTUK

Wat ons te wachten staat met een druk meidengezin, dat is voor iedereen een verassing. En ik denk de grootste verrassing voor oudere zus Puck. Zij zal haar zusje moeten beschermen maar tegelijk haar eigen plekje moeten opeisen in het gezin. Want dat het even wennen zal zijn straks met een baby in huis; dat is een ding wat zeker is.
Maar we kunnen niet wachten. Een nieuw avontuur, een nieuw hoofdstuk; kom maar op!

Puck

Xanne

Credits foto’s: Xanne, EEFF

Leave a Reply