Onlangs heeft Valérie een artikel geplaatst over de biologische (baby)lijn van MÁDARA cosmetics. De cosmetica lijn komt uit Letland en bestaat voor maar liefst 90% uit plantenextracten. Is van biologische oorsprong, dierproef- en allergie-vrij en een label waar in het productieproces rekening is gehouden met het milieu.

Nu mocht Little Favorites twee producten testen uit deze lijn: De Cloudberry & Oat Hydrating Lotion en de Oat Camomile Gentle Wash. Twee hele fijne producten voor je baby en jezelf!

MÁDARA cosmetics - baby

CLOUD BERRY & OAT HYDRATING LOTION

Dit is een nieuw product binnen MÁDARA. Een verzorgingsproduct met een organic moisturizer, dat speciaal ontwikkeld is voor de gevoelige babyhuid. Het product is samengesteld met extracten uit de noordelijke cloudberry (de gele bosbraam) en bevat intensief voedende oat milk. Klinkt goed toch? Je kunt het product gebruiken na het baden of gewoon in de ochtend, als de huid van je kindje wat droog aanvoelt. Het is ook een heerlijk en makkelijk product om mee te nemen in de (luier)tas.

CLOUDBERRY OAT HYDRATING LOTION

TREKT SNEL IN EN RUIKT VER-RUK-KELIJK

‘Ik houd zelf erg van fijne geurtjes en de producten van MÁDARA ruiken stuk voor stuk lekker. De lotion trekt erg snel in en de huid van Puck (mijn proefkonijn) voelt zacht aan. Ik gebruik zelf ook wat en we ruiken lekker ‘fruitig’ samen. Zowel Puck als ik hebben beiden een gevoelige huid; dus dit product is ideaal geschikt om te gebruiken daarvoor! Als straks baby nr.2 er is, dan ga ik de producten ook zeker gebruiken, want tere newborn huidjes vragen erom om verzorgd te worden.’

OAT CAMOMILE GENTLE WASH

De wash is ideaal voor onder de douche of in bad. Maar ook als je in de ochtend wat minder tijd hebt voor een badritueel kun je toch in snelle vaart dit product gebruiken. Mét direct resultaat. Het product schuimt goed en daarna voelt de huid zacht aan en is deze lekker schoon. Ook dit product is ideaal te gebruiken voor jezelf. De geur is net zo lekker als de lotion en het pompje is handig in gebruik.

OAT AND CHAMOMILE BABY WASGEL

MÁDARA (BABY)PRODUCTEN

Naast deze twee producten kun je ook de shampoo en een intensieve olie toevoegen op je commode. Alle producten bevatten eerlijke en natuurlijke ingrediënten.

MÁDARA cosmetics - baby

DE BELANGRIJKSTE INGREDIËNTEN

Het zijn er een boel, maar hieronder per ingrediënt wat het doet.

Cloudberry

Deze bijzondere bes groeit alleen op het noordelijk halfrond en weerstaat moeiteloos temperaturen van -40 graden Celcius. Cloud- berry (braambes) is rijk aan vitamine C. Hydrateert en verzacht de huid en versterkt de huidbarrière.

Oat Milk

Oat milk bevat natuurlijke lipiden, proteïnen en koolhydraten. Ver- zacht bij huidirritatie en kriebel. Vermindert droogheid, voedt, herstelt en verzacht.

Cocoa butter

Deze krachtige moisturizer en huidverzachter wordt verkregen uit cacaobonen en vormt een beschermende laag over de huid die beschermt tegen irritaties en vochtverlies.

Plum Oil

Vitamine E rijke pruimpitolie verzacht, voedt en hydrateert de beschadigde huid.

Linden flower

Lindebloesem is een natuurlijke antioxidant en moisturizer die vrije radicalen neutraliseert en de huid hydrateert en kalmeert.

Camomile

Kamille hydrateert, verzacht, zuivert en kalmeert de huid. Heeft een anti-inflammatoire, anti-irriterende en herstellende eigenschappen.

Prijzen:
Cloudberry & Oat Hydrating Lotion: €12,-
Oat & Camomile Gentle Wash: €12,50
Oat & Linden Shampoo: €12,50
Cocoa & Plum Creamy Oil: €12,-

MÁDARA cosmetics - baby

http://www.madaracosmetics.nl/

Xanne

Leave a Reply