Mar van Batenburg

De mooiste woorden, zinnen en versjes komen uit de pen van deze mooie mama, Marianne van Batenburg. Naast de liefdevolle teksten die zij onder de naam “Bij Mar” schrijft, is Mar moeder van Amber (7), Dex (4) en getrouwd met Martin. Na een aantal jaren in Amsterdam te hebben gewoond, waar de kinderen zijn geboren is het gezin sinds 2 jaar weer terug in Oegstgeest waar Mar zelf ook is opgegroeid. Met een man die veel weg is van huis, een echte ondernemer, is haar baan als office manager bij de Universiteit van Leiden ideaal (4dagen tijdens schooltijden). Naast mama zijn, werken en nog heel veel andere dingen heeft Mar haar passie gevonden in het schrijven van leuke vrolijke teksten. Momenteel is zij bezig met het vormgeven van een eigen webshop. Wij kunnen uiteraard niet wachten tot deze online gaat, maar tot die tijd genieten wij van *Bij Mar* op Instagram!

Q: Hoe zijn de handgeschreven prentjes en de naam Bij Mar ontstaan?

Het creatieve heeft er altijd wel in gezeten. Als kind was ik altijd al druk aan het ontwerpen, schrijven in schriften en tekenen. Ik heb daar alleen heel lang niets mee gedaan en was daar ook niet mee bezig. Een jaar of drie geleden had ik ineens de behoefte om naast moeder zijn en werken iets voor mezelf te doen en bedacht ietwat impulsief om te gaan schilderen. Zonder enige les of workshop ging ik aan de slag, erg leuk om te doen en ik heb best leuke schilderijtjes gemaakt en ook verkocht. Het enige was dat ik er eigenlijk veel te weinig tijd en ruimte voor had met twee kleine kids. In december vorig jaar kreeg ik van een vriendinnetje via de app een hele leuke tekst van Sukha om fijne feestdagen te wensen. Ik vond de tekst zo onwijs leuk dat ik deze op een groot schilderdoek heb geschreven voor bij mij thuis. En op dat moment dacht ik, dit wil ik gaan doen, ik ga zelf leuke teksten bedenken en schrijven. Dat kan ook heerlijk ‘s avonds aan tafel met een kop thee als de kids slapen.

Q: Waar haal jij je inspiratie vandaan bij het maken van een nieuw prentje?

Ik laat me vooral inspireren door de wereld om mij heen. De dagelijkse ervaringen van moeder zijn, vriendschap, gezin, familie, verlies etc. De tekstjes kenmerken zich doordat ze vaak klein en vrolijk zijn, gevoelig, maar niet zwaar.

Marianne aan het werk

Q: Wat zijn de mogelijkheden met de prentje en wat voor materiaal gebruik je?

Je kan mijn teksten nu alleen nog handgeschreven op mooi dik papier bestellen, maar in de loop van 2017 zullen er postkaarten bijkomen. Denk aan een setje gezellige tekstjes speciaal om aan vriendinnen te sturen, voor je ouders, zomaar etc. En dan heb ik nog een heleboel andere leuke plannen voor komend jaar! Je kan ook een tekst door mij in opdracht laten schrijven. Gewoon om iemand te laten weten dat je aan ze denkt, voor de geboorte van een kindje of ter herinnering aan iets leuks of verdrietigs. Ik ben te bereiken op het volgende emailadres: bij_mar@outlook.com en te volgen via instagram (@bij_mar), dan weet je straks als eerste als mijn webshop live is!

Q: Wat zou je in de toekomst willen bereiken met Bij Mar?

Het lijkt me super leuk als ik straks een goed lopende webshop heb en dat ik mensen blij kan maken met mijn tekstjes. Verder lijkt me het ook heel leuk om bijvoorbeeld maandelijks een tekstje te schrijven voor een tijdschrift.

Marianne Batenburg

Q: Wat is je ultieme droom?

Het klinkt cliché, maar dat is echt van mijn passie mijn werk maken. Bekend worden met Bij Mar. Doen wat ik het allerleukste vind en daar andere mensen blij mee maken.

FAVORITES VAN LITTLE FAVORITES

Bij Mar_4

(Dit versje kun je winnen! Houd onze Facebookpagina in de gaten)

Bij Mar_3

Bij Mar_1

Sharon

Credits foto’s: Mar van Batenburg

Leave a Reply