MrStarskyOnder de prachtige sterrenhemel van MrStarsky staan twee stralende dames, namelijk Lies en Fennechien. Maak kennis met deze creative mommies!

 Lies woont in een voormalige basisschool in Amsterdam met haar man Frank en zoontje Pelle van ruim 2,5 jaar. Over een paar weken is Liesbeth uitgerekend van een dochtertje. Een spannende en drukke tijd en ze is benieuwd hoe de feestdagen dit jaar gaan lopen…

Fennechien woont op dit moment in Vught met haar man Victor, dochtertje Lune van 2,5 jaar en tweeling Caja & Feber van 4 maanden. Gezellige boel daar dus! Maar gelukkig heeft ze hulp van een lieve gastouder, waardoor Fennechien zoveel als ze kan aan MrStarsky werkt.

Take your pleasure seriously

Een bekende quote van designer Charles Eames (van het echtpaar Charles & Ray Eames) waarmee hij aangaf dat hij graag van iets dat hij leuk vindt (in zijn geval design), zijn werk wilde maken. Voor ons geldt dit motto ook – met MrStarsky streven wij ernaar om kinderen van jongs af aan in contact te brengen met esthetiek/vormgeving en in combinatie met het inzetten van technologie en wetenschap hun nieuwsgierigheid te voeden en te vergroten.

vos

Q:Waar en wanneer is het is idee van “MrStarsky” ontstaan?

Ten tijde van de geboorte van onze oudste kinderen. We kregen allebei zoveel leuke, lieve, mooi, gepersonaliseerde en ‘inhoudelijke’ cadeaus en dat werkte eigenlijk als een soort inspiratiebron. Zou het niet leuk zijn als er een concept was dat uniek en persoonlijk was, dat aansloot op onze interesse voor vormgeving en esthetiek en dat bovendien toch ook iets educatiefs in zich heeft? Een oudere buurjongen (van al 8!) was op dat moment helemaal ‘into’ de sterren en het heelal, maar zijn donkere astronomische weergaven van de ruimte leenden zich niet echt voor onze babykamers – daar moesten we iets aan doen! En zo zijn we gaan uitzoeken of we niet iets konden ontwikkelen dat de unieke stand van de sterren combineerde met een illustratiestijl die ons aansprak.

Q:Hebben jullie beide een passie voor de sterrenhemel en waar komt deze passie vandaan?

Onze passie ligt breder – nu we moeder zijn, beseffen we opeens veel meer hoe leuk het is om kinderen te laten leren en ontdekken en ook hoe nieuwsgierig ze zijn naar het nieuwe. Lies ‘ik waardeer nu op een hele andere manier de effort van mijn ouders om mijn zusjes en mij mee te slepen naar musea en de natuur in.’

Q:Naast dat “MrStarsky” er ontzettend mooi en leuk uitziet is deze poster ook erg leerzaam, kunnen jullie daar iets meer over vertellen?

Onze sterrenhemel poster legt natuurlijk de herinnering aan dat ene bijzondere moment vast, maar heeft tegelijkertijd voor kinderen ook een educatieve functie – al is het maar om met de allerkleinsten de dieren te oefenen en een vast naar-bed-gaan ritueel te hebben 😉

Onze posters leggen de stand van de sterren vast bij een ieders geboorte. En dat maakt het een startpunt van veel meer – wist je dat er in totaal 88 sterrenbeelden zijn en dat je die nooit allemaal tegelijk kunt zien? Het hangt er van af waar je bent op aarde en hoe laat het is. De sterrenhemel kan worden gebruikt om de weg te vinden en hoe leuk is het om daar met grotere kinderen over te praten? En over hun dromen en ga zo maar door….

zwaan

Q:Jullie werken samen met Studio Kars + Boom, hoe is deze samenwerking ontstaan en wat beteken zij voor MrStarsky?

Esthetiek en vormgeving zijn belangrijk in ons leven en we zijn altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van design. Studio Kars+ Boom hebben we ‘ontdekt’ tijdens de Dutch Design Week 2015 – ze maakten toen deel uit van het talentenprogramma Driving Dutch Design. Later hebben we contact met ze opgenomen en verteld over ons concept – het klikte en we zijn nog steeds heel trots op het resultaat.

Q:Wat kunnen we in de toekomst nog meer verwachten van “MrStarsky”?

We willen graag nog meer mensen laten genieten van het dromen onder je eigen sterrenhemel, dus we zijn druk bezig met uitbereiding naar andere landen. België was de eerste stap, en binnenkort zullen we ook in Duitsland en Engeland te vinden zijn! Ook zijn we druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten, stay tuned dus…

Q:Wat is jullie ultieme droom?

Het is onze droom om de mooiste illustraties te combineren met wetenschap en door technologie het zo mogelijk te maken dat ieder kind zijn eigen sterrenhemel boven zijn bed heeft. Voor het slapengaan kan het samen met zijn ouders praten over de sterren en zijn/haar dromen.

FAVORITES VAN LITTLE FAVORITES

Luuk & Ties-MrStarsky

Luuk - MrStarsky

Ties - MrStarsky

Volg MrStarsky op Instagram! Of kijk voor meer info op de website.

https://www.mrstarsky.com

Sharon

Credits foto’s: Sharon, MrStarsky

Leave a Reply