Als ik mijn sokjes aantrek voel ik terwijl ik de sok naar boven trek iets raars aan de zijkant van mijn voet. Het is ruw en het lijkt wel alsof er iets op mijn voet zit, ik kijk ernaar. Het is witter dan de rest van mijn huid, maar het is wel mijn huid. Dit is volgens mij eelt, dringt er tot mij door. Eelt?! Dat is toch iets wat oudere vrouwen krijgen en niet (jonge) meisjes zoals ik?  Haastig loop ik naar mijn spiegel om mijn ochtend ritueel te hervatten. Ik pak de PCLE crème, knijp er stevig in en smeer dit dik op mijn gezicht. Dit zal die pigmentvlekjes wel leren…!
Tja, waar komen die opeens vandaag, en hoe kan ik deze laten verwijderen??

Column Vera

WAT IS DAT DAAR ONDER MIJN OOG?

Ik kijk grondig naar mijn gezicht en ja hoor daar zie ik het. Een kraaienpootje onder mijn oog. Nee dat kan niet! Dat kan niet! Ik was toch de persoon met een strakke huid? Bij mijn vriendinnen had ik ze al zien verschijnen, maar zelf krijgen deed ik ze niet. Ik was de persoon die niet ouder zou worden, toch?!

PUT SOME MAKE-UP ON

Mijn make-up breng ik deze morgen steviger aan dan normaal. Ik trek mijn kleren aan en terwijl ik mijn trui over mijn hoofd trek, voel ik dat mijn rug voor de zoveelste keer weer hapert. Een, twee, drie; hup even draaien, knak, ja die zit weer goed. Tijdens mijn wandeling naar kantoor besef ik dat ik toch echt ouder word. Nee ik blijk dus niet in mijn eigen sprookje te leven….

OOK DE MANNEN WORDEN OUDER

Niet alleen ik word ouder, ook de mannen waarop ik val worden ouder. Ook zij zijn niet blijven stil staan. Of geloven in hun sprookje. De gemiddelde man die mijn aandacht weet te trekken, is nog steeds 10 jaar ouder. En waar ik vroeger bang moest zijn na een wilde nacht, of deze man de volgende nacht niet het bed zou delen met een ander, moet ik nu bang zijn of de man in kwestie de volgende dag niet plat ligt met een dubbele hernia. En nee, dit is geen hypothetische vraag, dit is mij al eens overkomen.

EIERSTOKKEN RAMMELEN NIET

Een half jaar geleden schreef ik over rammelende eierstokken en de vraag of ik nou wel of geen relatie wilde. Het antwoord weet ik nu. Mijn eierstokken rammelen nog niet, terwijl de rest van mijn lichaam stiekem aangeeft dat deze dat wel zouden moeten doen. Kinderen wil ik ooit, ooit als ik later groot ben. In mijn hoofd ben ik nog een meisje, maar met de leeftijd van een vrouw. Laat mij nog even dat meisje zijn. Is de vraag die ik hopeloos stel. Kan iemand de tijd voor mij even stil zetten? Alleen voor mij en oh ja ook voor de toekomstige man van mijn dromen. Want mijn leven is nog veel te leuk nu!

Column Vera

Vera

Credits foto’s: Vera (en gifjes via Giphy)

Leave a Reply