Ik zie dat de nieuwe Beauty and the Beast uit is in de bioscoop. Snel bel ik een vriendin op en vraag of haar dochter Bel met mij mee wil gaan. Zo gezegd zo gedaan.
Een week later rij ik met de tienjarige Bel naar de Imax bioscoop, naast de Arena. Hier konden we de film in 3d zien en optimaal genieten van het geluid. Genoten hebben we. Het meisje heeft de gehele film letterlijk op het puntje van haar stoel gezeten, met een grote zak snoep in haar hand. Als ik haar na de film naar huis breng, krijg ik een hele dikke knuffel als bedankje. Je weet wel zo’n knuffel die je voelt, echt voelt. Als ik thuis op de bank lig, droom ik even verder over Belle and het Beest, en vraag me af of ik ooit nog mijn eigen sprookje ga meemaken?

Column Vera

HET BROERTJE WIL OOK EENS MEE OP DATE

Een week later gaat mijn telefoon, ik zie de naam van mijn vriendin, de moeder van Bel staan. Enthousiast neem ik op, maar aan de andere kant van de lijn hoor ik niet de stem van mijn vriendin. “Hoi”, klinkt een piep stemmetje, snel besef ik dat dit het broertje is van bel, Boris. Hij vervolgd: “Mag ik ook een keer met jou naar de film?” Mijn hart brak lichtjes, hoe lief!!! Ik spreek met hem af om hem die volgende zaterdag mee te nemen.

Column Vera

EVEN CHECKEN

Donderdag 2 dagen, voordat ik de jongen mee naar de film zou nemen. Krijg ik ’s avonds laat een appje vanaf zijn telefoon die hij samen met zijn zusje deelt. “Vera, zaterdag wel naar de film. Ja, zaterdag wel naar de film. Oke, doei. Doei, slaap lekker! ”

De volgende dag, krijg ik nog een whatsapp belletje van hem “Hoi Vera, gaan we morgen echt naar de film? ”
“Ja, morgen gaan we echt naar de film, ik kom je om 1 uur ophalen, is dat oke?” Dat was ok. Grappig, waar ik zelf altijd onzeker ben of een afspraak wel of niet doorgaat, heb ik nu iemand aan de andere kant, die zeer zeker wil zijn van zijn zaak.

EVEN BIJSLAPEN

Die nacht was het behoorlijk laat geworden. Lichtelijk vermoeid, haal ik de jongen de volgende dag op. Hij springt achter me aan, we gaan nog even de Yamin binnen, waar hij een grote zak snoep bij elkaar schept. Dan ploffen we neer in de bioscoop. Halverwege de film lig ik te slapen, de jongen heeft niks door. En als ik wakker word voel ik me herboren. Gelukkig maar, want na de film heb ik nog een verrassing voor de jongen in petto. De kermis! Hier aangekomen, duiken we het reuzenrat in voor een rondje, ik zie de ogen van de jongen schitteren, hij vindt het prachtig en stiekem zit ik ook te glunderen. Hierna volgde; ‘het bal en ring gooien’ en de grijpmachine werkt ook nog even aangehaald. Met 1 panda beer als winst, gingen we naar huis. Ook nu kreeg ik een dikke knuffel en ik loop met een ontspannen gevoel naar huis. Ja ontspannen is het juiste woord, ik had een heerlijke middag gehad.

DATES VAN HEEL ANDER KALIBER

In tegenstelling tot een date met een man van mijn “eigen” leeftijd was ik heel de middag compleet mijzelf geweest. Het was niet ongemakkelijk op momenten en ik kon zien dat mijn partner in crime die dag oprecht genoten had. Beiden hadden we een leuke middag gehad. Helaas stelde hij soms vragen waar ik het antwoord niet op wist en ik mij dus weer even een dom blondje voelde. Maar, voor de rest was het the perfect date. Het leven kan wel een sprookje zijn, je moet alleen soms je definitie van het sprookje even bijstellen. Uiteindelijk gaat het erom dat je met een glimlach gaat slapen en na een middag met Boris deed ik dat dus 100% zeker!

Vera

Credits foto’s: Vera, Pinterest, Giphy

Leave a Reply