Baargoud? Is het een trend van nu of is het iets wat onze opa’s ook al gaven?
Baargoud, wordt ook wel werpgoud genoemd. We verstaan hier een cadeau onder (het hoeft dus niet perse sieraden te zijn) dat aan vrouwen wordt gegeven door de man na de bevalling. Want wat hebben we toch allemaal veel moeten doorstaan. Nee, het is niet niks een bevalling en daar mogen we best voor beloond worden.
In de vorm van een mooi cadeau, negen van de tien keer zelf uitgezocht natuurlijk ;).

Meestal is baargoud een traditie in de familie. Zo heb ik ooit een heel mooi horloge gekregen van mijn moeder die zij weer bij mijn geboorte heeft gekregen. Generatie op generatie gaat dit door. Ik heb ook al een aantal favorieten die mijn dochters krijgen. Dat wordt vechten!?

Credits: Pinterest

HOE KIES JE EEN MOOI SIERAAD?

De keuze is eindeloos, als je alleen al sieraden intoetst op google is het spoor je snel bijster.
Maar waar je misschien niet zo snel op let, is dat je bij goud/zilver en staal moet letten op bepaalde puntjes. Ben je bijvoorbeeld allergisch voor nikkel (ik dus wel) dan kun je ‘nep’ zilver en goud al niet dragen. Hierdoor zal het prijskaartje wat duurder worden, maar dan ben je er zeker van dat je niet met knalrode oren loopt of blauwe vlekken op je armen. (vaak geeft het af als het niet echt zilver of goud is)

WAAR MOET JE OPLETTEN BIJ HET KIEZEN VAN ZILVER OF GOUD?

Ook moet je kijken wat bij je staat. Ben je meer een zilver of goud typje? Of vind je staal heel erg mooi. De kleuren horen hier ook bij. Witgoud, geelgoud, rosegoud, zilver, bi-color, staal etc. Ook goed om te weten is dat sieraden van edelmetaal langer mooi blijven doordat het materiaal zuiver is (edel), hierdoor oxideert het niet of nauwelijks. Dit scheelt een stuk onderhoud. Verder moet je letten op het keurmerk (925 zilver / 585 bij goud) bij sieraden zwaarder dan 8 gram.
Omdat veel oorbellen dat gewicht niet halen is het belangrijk om je sieraad bij een vertrouwde juwelier te kopen, om zeker te zijn van echtheid.

Mostert Juweliers

KOOP JE SIERAAD BIJ EEN GOEDE JUWELIER

Koop je sieraad bij een juwelier die vakkennis heeft. Met geschoolde mensen en kwalitatieve sieraden.
Een juwelier die absolute vakkennis heeft en geschoold personeel, is Mostert Juweliers. Al een halve eeuw actief met een passie voor het juweliersvak. Mostert Juweliers loopt voor op trends en biedt kwaliteit die je ook mag verwachten. In Nederland hebben ze diverse verkooppunten, maar ook een online shop met een breed assortiment. Je kunt er ook terecht voor advies en reparatie. Wel zo handig als er weer eens wat kapot is gegaan.

TREND VAN NU CREOLEN

Oorringen of ook wel ‘hoops’ of ‘creolen’ zijn weer helemaal back door de 90’s trend. Eigenlijk zie je deze trend elk jaar weer. Want hoe leuk zijn oorringen?! Je kunt ze bij elke outfit matchen en je hebt ze tegenwoordig in verschillende varianten die je eindeloos kunt dragen. Bijvoorbeeld met een hartje of sterretje. Klein, groot; alles is mogelijk.
Ook hierin is belangrijk om te letten op het materiaal. Zilver of goud en welke grootte.

Mostert Juweliers

TWINNING

Je kunt bij Mostert Juweliers ook je oorbellen matchen met die van je kindje. Vind je je dochter oud genoeg? Kies dan voor een paar schattige oorbelletjes met hartjes en koop ze direct in een slagje groter voor jezelf.
Zo ook de oorbellen met hartjes, fijntjes maar subtiel om elke dag te kunnen dragen. Want dat lijkt mij bij het kiezen van baargoud belangrijk. Het mag nooit vervelen en niet uit de tijd raken.

Mostert Juweliers

Wil je zelf eens kijken naar een mooi sieraad zoals creolen of ander baargoud? Of de subtiele creolen met hartjes kopen die ik heb mogen uitzoeken?
Dan kun je hier goed terecht.

https://www.mostert-juweliers.nl/

| Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Mostert Juweliers |

Credits foto’s: Xanne, Pinterest

Leave a Reply