Het weer wordt kouder, de blaadjes vallen van de bomen en de warme chocolade melk staat op het fornuis. Deze kernwoorden hebben allemaal één ding gemeen met elkaar; de herfst is van start! Al voelt het misschien nog niet zo, ik ben er persoonlijk wel aan toe.
Ik weet niet of het herkenbaar is, maar ik krijg dan áltijd de schoonmaak kriebels. Ik wil een frisse en nieuwe kamer inrichten. Vol met items die een kamertje knus & gezellig maken! Lekker opruimen en vooral; nieuwe items spotten & shoppen.

Sebra bedhemel

Je hoeft echt niet het wiel opnieuw uit te vinden, want met een paar goede tips kun je een kamer een drastische verandering geven. Je kunt kiezen om een bepaalde hoek uit te lichten en daar helemaal de focus op te leggen. Ik ging deze uitdaging voor je aan en ik ben erg blij met het resultaat! Ik koos voor de hoek, waar het bed staat en wilde met een paar kleine accessoires de hoek helemaal gezellig maken. Volgens mij is het aardig herfst-proof geworden! Een knus hoekje dus!

EEN BEDHEMEL IS FUNCTIONEEL ÉN DECORATIEF

Een bedhemeltje geeft je kamer direct een andere uitstraling. Het ziet er cosy uit en je kunt de kamer direct opfleuren met wat kleur! Eigenlijk voor elk seizoen vind ik een bedhemeltje onmisbaar. Voor de kamer van Puck heb ik gekozen voor één van mijn lievelingsmerken; Sebra.
Het bedhemeltje is gekozen in de kleur oud roze en maakt eigenlijk de hoek zeer sfeervol.
Gelukkig wist ik er een weten te bemachtigen bij woonwinkel Flinders. Flinders heeft een zeer ruim assortiment in designartikelen voor je interieur en dus ook voor de baby- en kinderkamer.

Bedhemel Sebra

Bed: Petite Amelie, bedhemel: Sebra, dekbedovertrek & sprei met geborduurde sterren: Zara Home, clown: Gamcha, knuffelkonijn: Zara Home, wolkkussen: Les Pommettes du Chat, knitted dekens grijs & oil blue: Ma Premiere Box, wolkje met druppels: Gamcha, geboortepakje ingelijst: Cards & Scrapping, verenslinger: Gamcha, muursticker: Belle & Boo, Flamingokop: Gamcha, mandje met initialen: Snuggie Cotton, kapstokje: H&M Home, tasje met pompons: Little Favorites Shop, trui met pompons: Zara, kleed: Wehkamp, lampenkap: Ikea, roze pompon: Partydeco.nl

Bedhemel Sebra

Het bedhemeltje van Sebra is er ook in het blauw verkrijgbaar, waardoor deze perfect kan worden gebruikt in een stoere meisjes- of jongenskamer.
Naast dat een bedhemel veiligheid biedt en decoratief is, kan het hemeltje ook goed worden gebruikt om een speelhoek te creëren. Tevens is het een ideaal item, om een aparte hoek te maken in een ruimte.
Ik weet zeker dat je kindje lekker kan gaan slapen!

Praktische info: het bedhemeltje van Sebra is gemaakt van katoen en heeft een diameter van 52 centimeter en een lengte van 240 centimeter. Je koopt hem hier.
Sebra heeft een ruim assortiment in lifestyle producten voor baby- en kids.

Bedhemel Sebra

ACCESSOIRES BEPALEN DE SFEER

Je kunt er ook voor kiezen om de wanden op te fleuren.
Kies voor een originele muursticker of verf het in een opvallende kleur, die terugkomt in de rest van het design.
Of vrolijk de boel op met wat kussens, knuffels en andere decoratie items. Kies een kleur die past bij het geheel van de kamer en gebruik voor de herfst warme kleuren zoals: okergeel, zacht grijs, oud roze, oil blue, stone green of bruintinten.

Voor mij is oudroze een mooie, bepalende kleur. Het oogt zacht, warm en sfeervol. Ideaal om deze kleur veel terug te laten komen. Verder is grijs neutraal en ideaal voor jongens- en meisjeskamers. Daarnaast kun je met dekens, spreien en dekbedden een hoop sfeer krijgen. In het kamertje van Puck houd ik het rustig op het bed, d.m.v. een wit dekbed met geborduurde sterren in zachtgrijs. Maar soms gebruik ik ook een dekbedovertrek van gewassen linnen in een kleur zoals olifantjes grijs. De knitted dekens stralen warmte uit, letterlijk. Deze kun je ook goed decoreren over een bed.

Knitted dekens Ma Premiere Box

MAAK HET PERSOONLIJK

De laatste tip; geheel niet onbelangrijk. Maak de hoek/kamer persoonlijk. Welk dier vind je kindje leuk? Wat is zijn of haar lievelingskleur? Hang het lievelingsdier aan de muur in de vorm van een dierenkop! Gebruik vilten slingers of gebruik een slinger gemaakt van papier. Ik houd erg van pompons, maar je kunt ook een mobieltje ophangen. Kortom; genoeg om de kamer een persoonlijk tintje te geven!
Tenslotte slapen ze er elke dag en moet het een fijne en aangename ruimte voor ze zijn.

| Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Flinders |

Credits foto’s: Xanne

Leave a Reply