Op 1 december vond de lancering van de website van het nieuwe merk le petit lapin plaats. Nieuwsgierig? Neem dan snel een kijkje in de shop van le petit lapin! Het pasgeboren merk heeft namelijk leuke persoonlijke baby hangers. De hangers kun je personaliseren met de naam van je kindje(s). Geen saaie hangers meer in de kast, deze mogen gezien worden.

Little Favorites was erg benieuwd naar het verhaal achter le petit lapin en daarom vroegen we wat vragen aan Anne Bas, founder van le petit lapin.

le petit lapin

Q: Hoe is het concept le petit lapin ontstaan?

Ongeveer negen maanden geleden was ik in Parijs. Op dat moment werd ik gebeld door een vriendin: zij was bevallen van haar eerste kleintje. Dat is natuurlijk een bijzonder moment, een moment dat vraagt om een heuglijk cadeau. Al rondlopend door Le Marais, kwam ik veel leuke cadeaus tegen, maar niets was echt origineel en persoonlijk. Lopend langs een kinderkledingwinkel viel het kwartje. Ik ga haar kledinghangertjes geven met de naam van haar pasgeboren ‘mannetje’ erop. Dat heeft namelijk niemand!

Q: Waarom heeft het een Franse naam?

Het merk is ontstaan in Parijs, Le Marais om precies te zijn. Daar liggen de routes van mijn kindje, le petit lapin. Daarnaast vond ik het mooi om met de Franse taal te blijven werken. Deze taal spreekt gevoel, liefde en emotie uit. Parijs is tenslotte de stad van de liefde, dit gevoel wordt wat mij betreft versterkt in de lente en de herfst. Deze stad geeft bovendien een ultiem gevoel van luxe, originaliteit, haute couture, historie en vormgeving. Op een zodanig niveau dat je nergens anders terugvindt in Europa. Tot slot komen veel Franse woorden terug in onze Nederlandse. Ik vond het mooi om in deze sferen te blijven en deze historie te laten herleven.

Q: Wat maakt het concept zo bijzonder en onderscheidend?

De geboorte van een geliefde is een zeer bijzonder moment. Om die reden is het krijgen van de hangertjes van le petit lapin dat ook, deze hangertjes zullen het gehele leven van het pasgeboren kind meegaan. Een kind neem je niet, je krijgt het, als je geluk hebt. Daar hoort een persoonlijk cadeau bij, iets dat verwijst naar ‘jouw’ kindje. Een cadeau dat elegant, tijdloos, authentiek en uniek is. Ieder hangertje kan gepersonaliseerd worden met de naam van de baby en de geboortedatum. Alle producten van le petit lapin zijn handgemaakt. Al onze producten zijn gemaakt van de fijnste, zorgvuldig geselecteerde materialen, zoals hardhout (FSC gecertificeerd) en fluweel.

le petit lapin

Q: Wat zijn de mogelijkheden qua naam, kleur, materiaal?

De le petit lapin hangertjes zijn voor de lancering alleen beschikbaar in het wit. Wit is de kleur van puurheid, onaangetast, het begin van een nieuw verhaal. Achter de schermen zijn wij uiteraard bezig met andere kleuren, denk hierbij aan babyroze & -blauw. In de lente van 2018 zullen er ongetwijfeld zachte en frisse kleuren bijkomen.

Q: Hoe worden de hangers verpakt?

De le petit lapin baby hangertjes worden verpakt in canvas tassen. Deze tassen kunnen na levering van de baby hangers een tweede leven krijgen, als de ouders met of zonder de kinderen op pad gaan.

Q: Is het alleen nog in NL verkrijgbaar of zijn jullie al internationaal actief?

Op dit moment zijn de producten van le petit lapin inderdaad alleen verkrijgbaar in Nederland. Binnen afzienbare tijd zullen stappen naar Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten gezet worden. Er worden immers elke dag, over de hele wereld kinderen geboren.

Q: Wat zijn de toekomstdromen en plannen??

De le petit lapin baby-hangers zouden beschikbaar moeten zijn voor elk pasgeboren kindje en de kersverse ouders, waar dan ook ter wereld.

https://www.le-petit-lapin.com

| Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met le petit lapin |

Credits foto’s: Little Favorites

Leave a Reply