Heel cliche; maar wat gaat de tijd hard. En dan hebben we het natuurlijk over je kindjes. Iedereen zegt het altijd; oh ze worden zo groot, voor je het weet… ja geniet er maar van! Je baby groeit voor je neus in een peuter, kleuter,tiener, puber…
Aanpassingen moeten er  dus op zijn tijd, wel gemaakt worden. Wat dacht je van het bedje waar je kindje zó snel uitgroeit. Of dat schattige schaapjesbehang dat misschien nu een beetje teveel baby-georiënteerd is? Tja dan kun je maar beter meteen de hele kamer aanpakken! De lente begint ook bijna, dus de kamer kan wel een frisse make-over gebruiken. Voor een room make-over heb je wel het een en ander nodig. Het liefst in niet al te veel uren en met al teveel budget, want we hebben al zo weinig tijd en kinderen kost een vermogen ;).

Pinterest

INSPIRATIE EN AANPAK

Het begint allemaal met wat ideeën en daarna een plan van aanpak. Welke kleur wil je terug laten komen in de kamer? Krijgt het een thema? Ga je voor licht of toch met veel kleur? En ga je voor een paar aanpassingen of pak je gelijk de hele boel aan? Voor ideeën en inspiratie kan je heel goed gebruik maken van Pinterest of maak er een leuk dagje van en bezoek eens een woonboulevard. Met boordevolle inspiratie op zak kan je tewerk gaan!

Pinterest

DE BASICS

De muren een frisse nieuwe kleur geven doet al wonderen, maar meubels behoren toch wel echt tot de cruciale categorie. Het is belangrijk om goede basics in de kinderkamer te hebben. Dat leuke kasje dat al in de kamer staat kan je wel hergebruiken, likje verf misschien en hop klaar. Maar niet alles is bruikbaar. Een lamp waar je elke keer je hoofd tegen stoot? Tijd om die te vervangen. Goed licht is erg belangrijk, om alles goed te kunnen zien, maar ook voor bij het slapen kan een nachtlampje kalmte geven.

Als kleine wereldontdekker hebben ze die rust wel nodig. Een goede nachtrust in een passend bed is van belang, maar een slaapje overdag is ook fijn voor een goede powerboost. Verduisterde gordijnen zijn praktisch en handig voor je kindje, om het beste uit de middagdutjes te halen. Goede kwaliteitsgordijnen horen daarom ook zeker tot de basics. Ook geeft raamdecoratie een mooie touch aan de kinderkamer. Laat de kleuren overlopen met bijpassende gordijnen. Dan matcht alles zo mooi. Zo heeft VELUX veel leuke raamdecoratie en een te gekke Disney & VELUX Droomcollectie! Welk kind is nou niet fan van Disney? En mocht je nou een heel onhandig dakraam hebben in het huis, dan hebben ze daar ook een oplossing voor.

Pinterest

DECORATIE

Het leukste gedeelte is toch echt wel de decoratie! Ga los, struin het internet af en laat de kleuren in kleine details terug komen voor een te gekke kinderkamer! Van vloerkleden, knuffels, poppen en auto’s tot schilderijtjes en slingers. Maak het zo mooi als je wilt!
Handige opberg bakjes, zakken en mandjes mogen niet ontbreken. Zo blijft alles overzichtelijk en hoeft niemand over iets te struikelen. Het moet er allemaal leuk uitzien, maar ook zeker functioneel. Kijk voor unieke decoratie in de Little Favorites Shop!

Pinterest

EN GO…

Met hopelijk veel motivatie kan de klus beginnen! Succes en laat je kindje genieten in zijn of haar nieuwe kamer. Want voor je het weet mag je weer beginnen…

| Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met VELUX |

Credits foto’s: Pinterest

Leave a Reply