De prachtige en goedverzorgde fit mom Anna Sophia heeft veel verstand van mode en houdt van reizen met haar gezin. Na een periode in Dallas gewoond te hebben is ze weer gehuisvest in Amsterdam met haar vriend en zoontje Maxim die nu bijna een jaar oud is en onlangs al zijn eerste stapjes heeft gezet. Anna Sophia is ook actief met de Stichting Papageno. Deze stichting heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige organisatie die zich met allerlei activiteiten richt op de ontwikkeling van kinderen en jongeren met autisme. De dochter van Jaap van Zweden, Nederlandse dirigent en violist, is helemaal gek op haar zoontje en dat blijft niet onopgemerkt. Little Favorites stelde haar wat mamavragen.

tempImageForSave 2

Q: Wat zit er altijd in je tas als je op stap gaat met je baby?

De basics: Flesjes melk, Doekjes, luiers, crème, Slabbetjes en een hydrofiele doek.
Verder heb ik altijd Ellas snacks, die zijn ideaal voor op reis als je kindje uit het tuutje slurpt. Ook heb ik altijd wat extra kleding, zoals een rompertje en een vestje. Ik vind het belangrijk om mijn kindje goed tegen de zon te beschermen, vandaar dat ik altijd een hoedje en zonnebrand bij me heb!
En verder natuurlijk een speeltje. Steeds iets anders want Maxim is snel uitgekeken!

Q: Wat is je grootste uitdaging als moeder?

Grootste uitdaging is denk ik het los laten. Hij is 10 maanden en nu gaat hij er kruipend en half lopend op uit om iets te ondernemen. Super grappig om te zien, maar ook al confronterend dat het opgroeien en los laten eigenlijk nu al is begonnen! Ik vind natuurlijk alles leuk en grappig wat hij doet en hij heeft een behoorlijk temperament, dus het sturen is vrees ik ook al nu al begonnen.
De grootste uitdaging in het begin is dat je geen tijd meer hebt voor jezelf en daarom is het zo fijn als je iemand in je omgeving hebt die je af en toe kan ontzien. Is het je partner, moeder, zus of een oppas. Al is het maar twee uurtjes dat scheelt al enorm! Dan word je maar mijn idee ook een relaxtere mama van!

Q: Wat hoop jij je zoon mee te geven?

Het is ontzettend leuk om hem steeds beter te leren kennen en te zien hoe hij reageert op dingen. Ik zie nu al dat hij enorm sociaal is en niets wil missen. Het is een intens kind die af en toe rust en stilte om zich heen moet hebben en ik heb het gevoel dat ik dat voor hem moet creëren, anders gaat hij non-stop. Ik wil hem meegeven dat de wereld een mooie plek is die je met respect moet behandelen en compassie heeft voor anderen, nadenkt over zijn acties, en vooral zijn passie achterna gaat voor de 100%.

Facetune_13-06-2018-17-02-33

Q: Waar geniet je het meeste van?

Ik geniet het meeste van de glimlach als ik zijn kamer in kom. Als hij zijn armpjes om me heen slaat en tegen me aan in slaap valt als ik met hem loop in zijn kamertje (ja ik ben schuldig, ik laat hem in slaap vallen terwijl ik hem draag). Nu sinds kort krijg ik zelfs kusjes! Met open mond een heerlijke natte kus!

Q: Houd je een schema aan wat betreft eten en slapen?

Ik zou graag een schema bijhouden, maar in de praktijk lukt dat mij niet echt. Wel in grote lijnen maar niet zo precies als dat ik zou willen. Daarbij reizen wij best veel en dan is het heel lastig met verschillende tijds zones. Respect voor moeders die dat wel kunnen, maar bij ons is iedere dag anders en dat maakt het lastig.

Q: Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?

Echt onmisbaar is mama. Het klinkt misschien cliché, maar ik heb zoveel producten aangeschaft waarvan ik dacht dat ik ze nodig zou hebben, zoals apparaten die schommelen, baby sushers, muziek makende knuffeltjes etc. maar niets hielp en niets kan tegen mama op!
Het is heel persoonlijk maar ik ben wel echt fan van Artipoppe, vooral voor de reizende moeders is de baby carrier heel handig!
Ik laat Maxim altijd slapen in een slaapzakje wat ik heel handig én veilig vind.

IMG_0719 2

Q: Hoe combineer je het mama zijn met een sociaal leven en qualitytime met je man?

Ik denk dat dat heel belangrijk is. Af en toe iets leuks met je partner plannen is echt een must! Onze beiden families zijn vaak in het buitenland en druk met werk dus hebben wij gelukkig een hele fijne oppas die op komt passen. Zij is al vanaf Maxims derde maand bij ons en is zo echt deel van de familie geworden.

Q: Ben je veranderd sinds je een baby hebt?

Ja ik absoluut! Ik ben veel voorzichtiger en tuttiger geworden. Ik was voorheen misschien wel een beetje een Tomboy Haha. Daarbij ben ik veel geduldiger geworden en je beseft je dat het niet meer om jou gaat. Ik heb het gevoel dat ik nu een hoger doel dien en dat is het leven van mijn zoon! Om hem een goede start te geven is mijn prioriteit.

Credits foto’s: Anna Sophia van Zweden

Leave a Reply