Het duurt nog even maar je kunt gerust zeggen dat 2018 toch wel aan zijn eind komt. Gelukkig moet de leukste maand van het jaar nog komen! Met alle feestdagen, gezellige lichtjes, familie bezoeken en leuke cadeautjes wordt het weer een pracht maand. Bereid je maar voor op twee uur janken op de kerstspecial van ‘All you need is love’, want de laatste momenten van 2018 mogen nog even stralen.

Dingen te doen:

Ook al is het koud buiten, met het gezin of zelfs met de hele familie een dagje weg is altijd gezellig. Dus leuke uitstapjes plannen! Wil je het echt uitpakken deze maand, dan kan je altijd naar Disneyland Parijs gaan. Voor degene die dit toch echt wat ver weg vindt, Efteling is net zo leuk! Nu met winterwonderland is het sprookjesbos nog sprookjesachtiger! Natuurlijk zit hier ook een prijskaartje aan, maar iedereen zal ervan genieten. Een dagje naar een leuke stad en een filmpje pakken is ook altijd geliefd. Wil je juist volledig de andere kant opgaan en de winter ontlopen? Er zijn meerdere bloemen- en vlindertuinen zelfs op koudere dagen open! Zo heb je in Flevoland de mooie Orchideeën Hoeve. Zeker een aanrader!

Getting cozy:

Haal die wollen sokken maar uit de kast, lekker jezelf inpakken en warm worden voor de haardkachel! Het najaar is het moment waar je met drie dekens op de bank mag liggen (als ze niet al ingepikt zijn). Dus hier nog even wat comfort items:

74f5d089c370e6b71d9355fabe3c3dd2bb260fb9

Een lekkere warme deken van Ma Première Box voor je kindje, want niemand wil kou vatten. Het is een lichte deken, dus gemakkelijk om overal mee te nemen, maar het geeft toch die comfort die je op een winterdag nodig hebt.

Schermafbeelding 2018-11-17 om 13.12.46

Zachte prinsessenschoentjes voor mama. De pantoffels van Victoria Shoes zorgen er voor dat jij geen last meer hebt van koude voeten. Helemaal perfect dus.

Schermafbeelding 2018-11-17 om 14.04.09

Ik vind het altijd geweldig als de haardkachel weer aan kan. De geur van hout dat me een warm gevoel brengt. Geen kachel? Met de heerlijkste geuren van Rituals vul je de huiskamer vol met sfeer. Dit is de Black Oudh die voor een lekkere oosterse geur zorgt.

c9bf0504ca45fbd8fadd119a3850a2bb10a1176c

Bij de kerstmaand hoort wel versiering. De sterretjes van Tiny Little Cactus kunnen in de boom of in de slaapkamer. Zo is het zelfs ’s nachts een kerstfeestje.

sirius-liva-ster-met-led

Een mooie ster aan de muur, boom of ergens anders met subtiele lichtjes erin. Super mooi en kerstsfeer die niet te veel aandacht trekt, maar wel gewaardeerd wordt. De ster is van Sirius.

Filmavondje:

Vooral de laatste maanden van het jaar gaat het om gezelligheid. Of je dan naar de bioscoop gaat of dat je thuis lekker knus op de bank naast je geliefden een lekker filmpje gaat kijken. Hier zijn wat heerlijke filmtips, van klassiekers tot nieuwe. Wat is jouw favorite?

Harry Potter
Laten we meteen met een klassieker beginnen, want wat is er nou beter dan een Harry Potter marathon? Lekker genieten van de magie en misschien zelfs wel griezelen met de kids over Voldemort. Natuurlijk moet je voor jezelf nagaan of Voldemort niet iets té spannend is voor de kleintjes. Anders moet je nog een paar jaartjes wachten of stiekem beginnen als ze slapen. Heb je trouwens de nieuwe Fantastic Beasts al gezien? De J.K. Rowling film is net zo magisch als Harry Potter.

Coco
De Disneyfilm Coco is super leuk om met het hele gezin te kijken. Eigenlijk is elke Disneyfilm wel perfect voor deze koude dagen. Dus als je niks te doen hebt tijdens de kerstvakantie, kun je ze altijd nog allemaal bekijken.

The holiday calendar
Toch al wel echt in die kerststemming? The Holiday Calendar is een heerlijke kerstfilm vol liefde en humor. Beschikbaar voor alle leeftijden, maar met alleen Nederlandse ondertiteling. Dit is een film die zo uit kan groeien tot op je favorieten lijst.

Minoes
Minoes is zo’n film die je bij elke gelegenheid kan kijken. De verfilming van het boek van Annie M.G. Schmidt is super leuk om met de kids te zien, dus kruip allemaal maar op de bank en kijken maar!

Ben jij al helemaal ready voor december?

 

Credits foto’s: Zalando, Little Favorites, de Bijenkorf, Rituals

Leave a Reply