Daisy Bosch is moeder van 3 kinderen, waaronder een tweeling. Voor haar was het niet makkelijk om zwanger te raken. Ze moest veel ivf-behandelingen ondergaan. Tijdens die jaren injecteerde ze heel veel naalden om vervolgens een aantal hele verdrietige mislukte pogingen door te maken, maar ze gaf niet op. Haar grootste wens was namelijk mama worden. Ze praat hier openhartig over.

Image-2

Jij bent mama van een tweeling van 3 jaar oud én je hebt een baby van 9 maanden. Wilde je altijd al graag moeder worden?

Volmondig JA. Ik heb altijd geweten dat ik geboren ben om moeder te worden. Mijn wens om een gezin te stichten begon al toen ik nog heel jong was. Ik kan me niet anders herinneren.

Zwanger worden was voor jou niet zo vanzelfsprekend. Je bent hier op social media open over en laat ook foto’s zien van deze periode. Hoe heb jij dit ervaren?

Toen we eenmaal in de medische molen waren beland, en dan doel ik vooral op de ivf-behandelingen, waren onzekerheid, verdriet, teleurstelling en stress echt de sleutelwoorden. Ik kon en kan mij geen andere invulling van mijn leven voorstellen dan de liefdevolle taak van moeder zijn! Er rust nog steeds een taboe op vruchtbaarheidsproblemen, maar ik ben er altijd open over geweest. Ik denk dat op die manier ons, ondanks de onwetendheid en hele bemoeizuchtige en domme opmerkingen van mensen, de meeste bespaard zijn gebleven en juist begrip heeft opgeleverd. Ik durf wel te zeggen dat ik vlak voor de 15e terugplaatsing, waar uiteindelijk onze tweeling Xam en Zoë uit zijn geboren, depressief was. Lichamelijk zijn het ongemakken vergeleken met de strijd die je mentaal voert. Ik krijg wekelijks verdrietige, maar ook hele fijne privé berichten van vrouwen die weer goede moed krijgen van mijn posts over de ivf-periode als ze zien wat het bij ons voor uitkomst heeft gehad!

Image-3

Wat heeft het moederschap van 3 kindjes je gebracht en geleerd?

Het heeft me, cliché genoeg, onvoorwaardelijke liefde gebracht. Liefde waarvan je je niet kunt voorstellen hoe dat voelt als je het niet zelf hebt ervaren.
Het heeft me zeker ook veel zorgen gebracht. Zorgen over de meest onzinnige maar vooral ook grote dingen, chronisch slaap tekort, dat poep een grotere rol in je leven gaat spelen dan je lief is, vaak emotioneel instabiel als je naar je kids kijkt doordat ze zo lief en van jou zijn, of hersenkramp omdat je huis er weer eens uit ziet alsof er een groep bavianen hebben huisgehouden.

In hoeverre gaat het veelgehoorde cliché “ik heb niet eens tijd om mijn haar te wassen” voor jou op?

LANG LEVE DROOGSHAMPOO! Serieus, vaak mijn redding. Ik heb de luxe naast mijn ouders te wonen en gelukkig staat mijn lieve moeder altijd klaar. De kids zijn gek op haar en ze helpt ons heel veel, dus ook als ik éven mijn haar wil wassen!

Image-4

Waar geniet je het meeste van als je samen met je kindjes bent?

Dat ik alles meemaak: grappige uitspraken, gekke dansjes, het enthousiasme als hun vader thuis komt, maar vooral als ze spontaan bij me komen en zeggen “mama ik vind jou lief.” Het gevoel dat ze MIJ nodig hebben is zo fijn.

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?

Niet echt. Bij de tweeling die bijna 7 weken te vroeg is geboren was ik er wel mee bezig. Voor zo ver dat dan kon. Bij Mexi merk ik dat ik veel makkelijker ben. Ik probeer wel de rust, reinheid en regelmaat aan te houden, maar de praktijk wijst uit dat het echt niet altijd zo werkt. Heeft ze honger krijgt ze eten, is ze moe gaat ze naar bed.

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?

Ik vond en vind nog steeds een babyfoon met beeldscherm heel fijn. Zelfs als je je derde kindje krijgt ben je gewoon opnieuw onzeker in het begin en die extra controle behoed je toch vaker voor een tripje naar de babykamer om te kijken of ze nog wel ademt. En gezien mijn rugproblemen heb ik veel gehad aan de Coco belt, een riem die je aan de maxi cosi bevestigd als extra ondersteuning om je schouder. Hierdoor is het dragen van een (in ons geval zware) baby letterlijk iets dragelijker.

Image-5

Hoe combineer je het mama zijn met een sociaal leven en qualitytime met je man?

Overdag neem ik de kids bijna overal mee naar toe. Ik probeer dan wel rekening te houden met slaapjes. Toch vind ik het relaxter om in de avond, als ze slapen en mijn man thuis is, bij een vriendin even een theetje te drinken. We proberen zeker één avond per week iets te doen apart van elkaar. Ik vind tijd met z’n tweeën ook belangrijk. Gelukkig hebben we altijd wel een oppas als we plannen hebben!

Wat is je gouden tip voor (aanstaande) mommies van een tweeling?

Probeer, vooral voor de eerste paar weken lekker veel hulp te regelen! Dit geldt niet voor iedereen, maar ik vond het heel overweldigend en heb voor mijn gevoel het eerste half jaar in een roes beleefd. Pas rond hun eerste verjaardag voelde ik me eindelijk weer Daisy. Verder: slaap nog even zoveel je kunt, luister naar je gevoel, wees lief voor je wallen en maak zoveel mogelijk foto’s!

Bekijk Daisy’s Instagram voor nog meer verhalen over haar inspirerende moederschap!

Leave a Reply