Ik zal maar met de deur in huis vallen. Ik ben Marit, 32 jaar, getrouwd en samen hebben we 2 jongens van 4 en 1,5 jaar. We hebben 7,5 jaar in Dubai gewoond en zijn sinds enkele maanden weer woonachtig in Nederland. En dat is me nogal wat kan ik zeggen. Met jullie ga ik mijn ervaringen delen over wat ik mee maak, welke keuzes ik moet maken, waar ik tegenaan loop of bots of misschien wel in spring. Wees voorbereid op een hoop hersenspinsels.

Schermafbeelding 2019-01-14 om 12.39.51

Mag je tegenwoordig nog wel ‘gewoon’ huisvrouw zijn? We zijn inmiddels 2 maanden terug in Nederland en de vragen over werk, wat ik wil, wanneer en wat ik ga doen vliegen me om mijn oren. Want ik werkte immers in Dubai ook fulltime. Dus wordt er verwacht dat ik dat nu ook weer ga doen.

En om maar heel eerlijk te zijn, ik weet het niet.
Ja ik ga wel weer werken
Maar nee niet nu en weet ook niet wat.

En dan nog iets.. ik moet echt wel even leren om huisvrouw te zijn hoor (stiekem vind ik dit ook echt een stom woord maar dat zal wel te maken hebben met hoe ik het zelf interpreteer #notallowedtowork <— wat serieus in mijn visa stond! Maar wat met een keurige brief van manlief opgelost kon worden).

Maar goed ik dwaal af, huisvrouw zijn of worden. Want ben je dat gewoon als je niet werkt en voor de kinderen zorgt en thuis alles regelt? Ik bedoel, zit het in je genen? Want als dat het geval is nou dan mis ik behoorlijk wat. Ik moet het echt leren en eigenlijk vind ik het nog best moeilijk ook. Ik zou mij inschrijven als er een opleiding voor was. Wel eentje die dus vanuit huis gedaan kan worden, want ja.. de kids he.

Niet dat ik daarom afhaak en toch snel ga werken hoor. Ik vind het wel een leuke uitdaging maar wil niet zeggen dat ik het op sommige momenten niet lastig vind.

Ik ben wel heel benieuwd hoe anderen dat doen? Hoe ging het ze af? Was het heel natuurlijk of hebben zij gewoon een heel scala aan tips en trucs in een doosje? Of doet iedereen maar wat?

Aan het aantal vragen wat ik krijg over het wel werken krijg ik bijna het idee dat je geen huisvrouw meer mág zijn. Of is dat nu omgetoverd tot thuisblijfmoeder? Wat ik overigens een nog gekker woord vind, want hallo? Je bent toch veel meer dan een moeder? En ik weiger mijzelf dan ook zo te noemen.

Schermafbeelding 2019-01-14 om 12.33.26

Wel ben ik tegenwoordig gepromoveerd tot taxi centrale en reis ik veel heen en weer tussen onze tijdelijk vakantiewoning en onze nieuwe woonplaats, en zitten wij (Jens en ik dus) behoorlijk wat uurtjes per dag in de auto. Waardoor er dus nóg minder tijd overblijft in een dag en we vaak van hot naar het racen om maar weer op tijd thuis te zijn voor het middagslaapje. Voor hem dus, want ik begin dan met eten voorbereiden, stofzuigen, schoonmaken en wasjes draaien. Klinkt als een geoliede machine, zou je zeggen,  maar toch heb ik steeds het gevoel achter de feiten aan te hollen. Misschien ben ik ook wel wat te streng voor mezelf, want ook als alles niet perfect is gaat het goed. En de jongens rekenen me er ook niet op af, dus waarom maak ik het mezelf dan eigenlijk zo moeilijk door naar het perfecte plaatje (sowieso: wát is het perfecte plaatje eigenlijk?) te streven?

Maar ja, huisvrouw dus. Voor nu. Ik ben nu een huisvrouw die daar zelf voor gekozen heeft, want we, of eigenlijk ikzelf, willen gewoon even rust, ritme en regelmaat. En ohja, een eigen huis met een wasmachine! Maar daarover later meer.

Meer over Marit weten? Bekijk haar blog!

Leave a Reply